.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lut.2025 04:56:41

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Audi 90 QUATTRO 2.3 20V proszę o obejrzenie
PostNapisane: 25.lut.2009 18:14:40 
Użytkownik

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7845724

jak w temacie proszę o szczegółowoą inspekcję auta :D
tzn. jak chodzi na zimnym silniku , czy była bita , czy na rozgrzanym motorze nie walą popychacze... stan silnika,działanie napędów , wycieki , stan blacharki , stan wnętrza, szczelina pomiędzy elementami blacharskimi tytpu dzwi maska klapa tył itp . szyby czy są tej samej serii - no dosłownie wszytko jakbyście sami sobie auto kupowali :) hmm może ktosby mógłby jezwagować ??
pozdro all

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2009 18:24:25 
Użytkownik

W piątek tam podjadę
Masz świadomość, że to jest Coupe, a nie 90tka?

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2009 18:28:43 
Klubowicz

Była walona, chłopaki z QTK znają jej historię i aktualnego właściciela zdaje się też.

Audi, a owszem, posiadam.

... Rympel 666 ...

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2009 19:11:25 
Użytkownik

Sprinter napisał(a):
Była walona, chłopaki z QTK znają jej historię i aktualnego właściciela zdaje się też.

A czyja to?
Luki, jeśli było bum-bum, mimo wszystko mam podjechać?

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2009 19:27:59 
Klubowicz

To, że było bum-bum to widać po zdjęciach. Tak źle spasowanego przodu od b4 w nadwoziu b3 jeszcze nie widziałem. :peace:

Żeby nie było, wróżką nie jestem. ;)

A2 1.4

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2009 20:09:37 
Użytkownik

cygaro-avant napisał(a):
W piątek tam podjadę

A dlaczego Coupe ale nie 90tka? Ja jeździłem właśnie taką w 1997 roku tylko, że srebrną. Pięciocylindrowy silniczek chodził jak ta lala. No i właśnie to była też 90 tka. A wcześniej miałem jedną taką samą tylko w sedanie. Też 90tka. Pamiętam dobrze bo ciężko było do niej graty zamówić w ASO jak dostała w dupsko. Obydwa auta przyjechały z centrali mojej firmy z przebiegiem 150.000 km i jeździły potem jeszcze bardzo długo.

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2009 20:16:25 
Użytkownik

Cruiser napisał(a):
cygaro-avant napisał(a):
W piątek tam podjadę

A dlaczego Coupe ale nie 90tka? Ja jeździłem właśnie taką w 1997 roku tylko, że srebrną. Pięciocylindrowy silniczek chodził jak ta lala. No i właśnie to była też 90 tka. A wcześniej miałem jedną taką samą tylko w sedanie. Też 90tka. Pamiętam dobrze bo ciężko było do niej graty zamówić w ASO jak dostała w dupsko. Obydwa auta przyjechały z centrali mojej firmy z przebiegiem 150.000 km i jeździły potem jeszcze bardzo długo.

Nie było czegoś takeigo jak Coupe 80 / 90.
Było TYLKO Coupe!! Tak samo jak nie było 80 / 90 Cabrio, było TYLKO Cabrio.

Jeśli masz odmienne zdanie to zachowaj je dla siebie. To że w papierach mialeś inaczej, to niekompetencja urzędników. To że ktoś pisze że takie ma, tzn że jest niedoinformowany. Wątków nt temat było troche, jak masz ochote sie dokształcić, poszukaj, bo kolejny raz przerabiać tego samego nam sie nie chce :P

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2009 20:48:43 
Użytkownik

Dzięki Mirek :peace:
A ja w wolnej chwili poszukam se na Allegro Opla Corse Vectre, albo VW Passata Vento, somsiad ma takiego :D

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2009 20:52:19 
Użytkownik

Ależ Ty jesteś nerwowy. :):

Jeszcze raz powtarzam. Jeździłem takim autem kilkanaście lat temu. Pamiętam, że obydwie sztuki mialy oznaczenie 90. Nie pamiętam, czy na Coupe był taki znaczek ale na sedanie z tyłu napewno. Obydwa były w automacie i miały całkiem niezły ciąg. Pamiętam nawet jak koledzy mundurowi zatrzymali nie w Wawie i tak naprawdę to chcieli się przejechać Coupetą a nie wlepiać mi mandat. Sedan dostał 2 razy w tyłek. I to tak, że szyberdachu nie dało już doprowadzić do stanu szczelności.
Jeżeli w papierach stało 90 to może było to i przeoczenie urzędników, tylko że miało to jakiś powód. Graty do jednego jak i drugiego było trudno dostać. Ale to pryszcz. Nie będę się kłócił bo widzę, że jesteś znawcą tematu od kołyski. ;)

Ale mimo wszystko jeszcze jedna rzecz. Jeżeli mam odmienne zdanie, obojętnie czego dotyczy, mogę je przedstawić na forum. W końcu jak sam nazwa mówi jest to forum a nie konwent PiSu. Dla siebie zachowuję takie rzeczy jak to kogo dzisiaj bzykałem albo ile zarabiam. :P
I uwierz mi. Jestem z tym szczęśliwy.

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2009 21:01:30 
Użytkownik

Nie mieszaj sedana i coupe. Sedan był 80 i 90, natomiast Coupe to Coupe :peace:
A czy nerwowy? Im ostrzej rozpoczne ten temat tym szybciej zostanie on zakończony.

Co do Twoich praw przedstawiania odmiennego zdania, owszem możesz przedstawić, ale nie w kwestii tego, że było 90 Coupe i tylko tego dotyczyła moja wypowiedź. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2009 21:02:44 
Użytkownik

jak to mawiaja- mowa jest srebrem a milczenie zlotem ;) :peace: :peace:

kolrgo Cruiser na stronie klubowej masz wszytko co tylko potrzeba zeby zobaczyc jaki model miales, a to ze jakas biurwa nie wiedziala co to jest to juz inna sprawa :)

Jest:
M4 Competition
AMG GT S

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2009 21:40:51 
Użytkownik

:d
A jak zaczął się mój pierwszy post w tym temacie?

"A dlaczego Coupe ale nie 90tka?" To chyba mówi samo za siebie? Czy szukajka musi być użyta przed napisaniem każdego pojedyńczego posta? :D

Panowie. Ja rozumiem, że macie pewną wiedzę, interesujecie się, żyjecie tym autem..... Ja też mam w garażu jedno takie auto którego prawdopodobnie większość nie zna bo jest rzadko spotykane i też nim się interesuję i jestem zdania, że wiem o nim prawie wszystko, chociaż i tak nie wiem.
Problem polega na tym, że obowiązują pewne zasady zwracania się do wszystkich użytkowników, chociażby tak młodych na tym forum jak ja. Nie wygląda to zbyt miło i zachęcająco jak słyszy się wypowiedź w stylu: morda w kubeł, ja wiem najlepiej i tylko ja, a jak ci się nie podoba to spadaj bo i tak nic nie wiesz.
Trochę kultury. :| To nie forum BMW. :!!: :)

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2009 21:49:33 
Użytkownik

Przepraszam jesli poczułeś sie urażony tonem. Nie był tak ostry jak mogles go odebrać, aczkolwiek chciałem by był stanowczy.
A to wszystko przez to że w historii zdarzyło się kilka wątków gdzie pojedynczy ludzik zapierał się rękami i nogami że on takie ma, a wszyscy inni to idioci którzy sie nie znają. :):

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2009 21:56:32 
Klubowicz

Simpson napisał(a):
A to wszystko przez to że w historii zdarzyło się kilka wątków gdzie pojedynczy ludzik zapierał się rękami i nogami że on takie ma, a wszyscy inni to idioci którzy sie nie znają. :):

Np S6 2,5 TDi :jezor:

BJB Altea Stylance TDI infected by Masters

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2009 22:02:17 
Użytkownik

Ależ spokojnie. Ja nie zapierałem się że to faktycznie było to auto. Owszem, jestem prawie na 100% przekonany, że w papierach była 90tka ale do tej pory nie kapuję co było takiego szczególnego w tych 90tkach, że trudno było dostać do nich części.
Peace :D

W końcu nie zaglądam tu po to żeby się wymądrzać tylko po to żeby dowiedzieć się czegoś ciekawego. Teraz jeżdżę A6 Q a temat o "90 Coupe Quattro" otworzyłem właśnie z ciekawości ile teraz takie auto kosztuje którym, miałem mniemanie, jeździłem. Zresztą bardzo miło wspominam to auto i obojętnie jakie miało oznaczenie, jazda nim sprawiała bardzo dużą przyjemność. Sam dźwięk silnika i wydechu sprawiał, że dziewczynom robiło się mokro w majtkach a o tym, że właśnie tym autem dojechałem w 2 godz. i 50 minut z Wrocka na Ursynów już nie wspominam. Nie zapomnę też nigdy jak ścigałem się tym autem na autostradzie z Poznania do Warszawy z rządową lancią. A panowie policjanci powiedzieli mi potem, żebym na tej trasie uważał bo bardzo dużą sympatią darzą auta coupe i terenowe. Wtedy to były czasy.......
:peace:

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2009 22:02:18 
Użytkownik

Cruiser, nie zrozum nas źle, ale poczytaj ten wątek w linku poniżej - gość przez kilka stron wmawia kilku dobrze zorientowanym klubowiczom, że ma model, którego....nigdy nie było...

http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... hlight=typ

pozdrówko! :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2009 22:15:37 
Użytkownik

Nie drapac sie koty :D .
Sedan to co innego niz coupe.
A ta z linku to model B3 w ori byl kiedys a ze czesci były tanie z B4 to jest co jest :/ .
to tak samo jak sprzedajacy na aledrogo pisza np .sprzedam zderzak tylny audi 80,90 cabrio,coupe .I juz na dzien dobry jedno nie pasuje do drugiego,ale piszą.

To, że twoje auto potrafi jechać szybko.Nie znaczy że ty również ....
Audi S6 4.2 avant quattro
Audi 80 B1 1975r

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2009 22:38:50 
Użytkownik

@ *Robi*

Moja tak samo wyglądała jak Twoja. Aż się łezka w oku kręci.... Zaje..... auto było. Tylko fegi inne były.

A ja się nie kłócę. Przeczytałem ten wątek który podaliście i trochę się temu gostkowi nie dziwię. Zbyt często pojawia się opinia, że 90 Coupe istnieje. Nawet jak wrzucicie w googla "Audi 90 Coupe" to pojawią się zdjęcia z takim opisem.... :?:
Coś tam chłopcy w Ingolstadt popieprzyli teorię spiskową i wyszło jak wyszło. Oznaczenie 90 nie dotyczy tylko sedana ale przylgnęło też do Coupe. Swoją drogą zapytam w Ingolstadt dlaczego tak jest. ;) Zaciekawiło mnie to.

A tak na marginesie: kto wie jakie to auto?

Obrazek

Ostatnio edytowano 25.lut.2009 22:40:44 przez Cruiser, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2009 22:40:06 
Użytkownik

Cruiser napisał(a):
Swoją drogą: kto wie jakie to auto?

Obrazek

MR2

Tytuł:
PostNapisane: 25.lut.2009 22:42:36 
Użytkownik

Brawo!

Uwierz mi, najczęściej słyszę, że to Ferrari. Trochę jestem wkurzony ale nie traktuję tego jako wyzwanie. :):

W końcu to skośnoocy zerżnęli pomysł z Ferrari Dino i też jest wiele rodzajów tego auta. :diabel:

Ostatnio edytowano 25.lut.2009 22:44:20 przez Cruiser, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1