.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.lis.2024 22:04:02

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [100 c4 2.3E] AAR gdzie w Kielcach zagazowac niunie?
PostNapisane: 02.mar.2009 21:55:58 
Użytkownik

Jak w tytule biore sie z zamiarem zagazowania mojej niuni i mam pytanko gdzie w Kielcach badz okolicach zrobia to naprawde dobrze zwazywszy na typ wtrysku paliwa w tym silniku mechaniczny. Z gory dziekuje za wszelkie wnioski i odpowiedzi Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 02.mar.2009 21:58:34 
Użytkownik

Auto: 100/C4 2.0 16V ACE, D2 FL 3.7Q 40V AQG
proponuje znaleźć gazownika, który złoży Ci jeszcze III generacje, rozmawiałem z jednym gościem, który zakłada instlacje i mówi, że jest to do zrobienia na życznie

Tytuł:
PostNapisane: 02.mar.2009 22:04:11 
Użytkownik

U mnie we wsi :) wogole gdzie niegdzie nie chca sie podjac zalozenia gazu do tegoz silnika, a znowu gdzie indziej uslyszalem ze 2200zl bedzie kosztowac i ich pracownik ma wlasnie takie audi z ta instalacja i nie narzeka. Ja chce zeby to bylo zrobione naprawde profesjonalnie u kogos kto ma doswiadczenie z tyego tupu silnikami a nie zeby ktos eksperymentowal sobie za moje pieniadze. Moje audi mam zamiar potrzymac naprawde dlugo i na wiosne idzie do poprawek blacharsko lakierniczych po zimie.

Tytuł:
PostNapisane: 02.mar.2009 22:13:28 
Użytkownik

Dantez napisał(a):
U mnie we wsi :) wogole gdzie niegdzie nie chca sie podjac zalozenia gazu do tegoz silnika, a znowu gdzie indziej uslyszalem ze 2200zl bedzie kosztowac i ich pracownik ma wlasnie takie audi z ta instalacja i nie narzeka. Ja chce zeby to bylo zrobione naprawde profesjonalnie u kogos kto ma doswiadczenie z tyego tupu silnikami a nie zeby ktos eksperymentowal sobie za moje pieniadze. Moje audi mam zamiar potrzymac naprawde dlugo i na wiosne idzie do poprawek blacharsko lakierniczych po zimie.

u nas taka instalka kosztuje 1800zł, nie ma żadnej filozofii w jej założeniu, zwykła instka II generacji, z tym, że musisz mieć dobrą sonde to jest podstawa, problemem jest sam silnik, a mianowicie nieszczęsny wtrysk mechaniczny musisz dbać o układ WN bo strzał jest niedopuszczalny bo narobić może takiego bigosu, poza tym i tak trzeba jeździć w miare dużo na PB żeby chodził dobrze na benzynie, ja mam 2.0 16V i też nie narzekam ale jakbym miał zakładać to nie założyłbym już chyba II generacji, mikser odbiera ducha samochodowi nawet jak przełączysz na Pb cały czas jest ta cholerna zwężka w dolocie, dlatego radze rozejrzeć się za III generacją ja kupiłem samochód już z LPG ale wymieniłem reduktor i całą elektryke od gazu,

Tytuł:
PostNapisane: 02.mar.2009 22:22:24 
Użytkownik

Bede chyba bral pod uwage znacznie wiekszy reduktor i powaznie mysle o blosie :) czytalem tu na forum ze jest to najlepsze rowiazanie do tego silnika. A jak ma sie zbiornik ile najwiekszy wejdzie w miejsce kola zapasowego? jakie przewody maja zamontowac od zbiornika pod maske? Czy wlew do tankowania da rade jakos zamontowac pod klapka wlewu benzyny.

Tytuł:
PostNapisane: 02.mar.2009 22:29:49 
Użytkownik

Najlepszym rozwiązaniem jest III generacja, tylko wielki problem dostać sensowną instalcję.

Tytuł:
PostNapisane: 02.mar.2009 22:31:14 
Użytkownik

Dantez napisał(a):
Bede chyba bral pod uwage znacznie wiekszy reduktor i powaznie mysle o blosie :) czytalem tu na forum ze jest to najlepsze rowiazanie do tego silnika. A jak ma sie zbiornik ile najwiekszy wejdzie w miejsce kola zapasowego? jakie przewody maja zamontowac od zbiornika pod maske? Czy wlew do tankowania da rade jakos zamontowac pod klapka wlewu benzyny.

nie ma problemu, wlew zmieści się pod klapke, blosa i tak będziesz sam musiał sobie wsadzić pod maske bo raczej nikt Ci go oficjalnie nie wrzuci, Twój silnik to wolnossące 136KM więc wszystko tam wystarczy standardowe ale faktycznie reduktor większy nie zaszkodzi ale bez przesady, butla hmmm, w te co w Polsce montują wchodzi chyba jakieś 38l ja mam butle z Włoch jescze w kole taką większą to wchodzi 56l :) do tego dobry sterownik

Tytuł:
PostNapisane: 02.mar.2009 22:50:08 
Użytkownik

hubos jakbysmy sie zgadali to przyjechalbym do ciebie dajmy na to o 6 rano z kasa :) daloby rade to zalozyc i tego samego dnia jechac do kielc?

Tytuł:
PostNapisane: 02.mar.2009 22:56:15 
Użytkownik

Dantez napisał(a):
hubos jakbysmy sie zgadali to przyjechalbym do ciebie dajmy na to o 6 rano z kasa :) daloby rade to zalozyc i tego samego dnia jechac do kielc?

piszac "u nas" miałem na myśli nasza miejscowość, ja gazu nie zakładam :) alemyśle, że jakby się umówić, to jest w stanie gość zrobić to w jeden dzień, obejrzałbyć sobie jak zagazował kumplowi AAR tylko pomyśl, czy ma sens żebyś jechał taki kawał żeby założyć gaz, później na przegląd gearancyjny czy na jakąś regulacje jak będzie konieczna, ale Twój wybór, ja mieszkam 30km od Gniezna w stronę Bydgoszczy czyli masz 350km bliżej masz do Gliwic do kolegi SebastianaS tylko pytanie czy będzie chciał Ci wrzucić II generacje do kjeta :P

Tytuł:
PostNapisane: 02.mar.2009 23:35:14 
Użytkownik

hubos21 napisał(a):
Dantez napisał(a):

piszac "u nas" miałem na myśli nasza miejscowość, ja gazu nie zakładam :) alemyśle, że jakby się umówić, to jest w stanie gość zrobić to w jeden dzień, obejrzałbyć sobie jak zagazował kumplowi AAR tylko pomyśl, czy ma sens żebyś jechał taki kawał żeby założyć gaz, później na przegląd gearancyjny czy na jakąś regulacje jak będzie konieczna, ale Twój wybór, ja mieszkam 30km od Gniezna w stronę Bydgoszczy czyli masz 350km bliżej masz do Gliwic do kolegi SebastianaS tylko pytanie czy będzie chciał Ci wrzucić II generacje do kjeta :P

NIe będę :) Raczej blosa, a kwestria formalna... Yyy... na telefon :)

Tytuł:
PostNapisane: 03.mar.2009 07:56:53 
Użytkownik

Sebastian napisz jaka instalacje polecasz i ile by kosztowala u ciebie. Chce by to bylo zrobiane bardzo pozadnie tak abym nie mial klopotow pozniej z regulacjami strzalami i wolnymi obrotami. Chce po prostu powierzyc autko komus kto sie na tym zna i ma doswiadczenie jestem w stanie pojechac do gliwic tym bardzie ze nie jest to az tak daleko.

Tytuł:
PostNapisane: 03.mar.2009 09:46:33 
Użytkownik

Dantez napisał(a):
Sebastian napisz jaka instalacje polecasz i ile by kosztowala u ciebie. Chce by to bylo zrobiane bardzo pozadnie tak abym nie mial klopotow pozniej z regulacjami strzalami i wolnymi obrotami. Chce po prostu powierzyc autko komus kto sie na tym zna i ma doswiadczenie jestem w stanie pojechac do gliwic tym bardzie ze nie jest to az tak daleko.

będzie wszystko dobrze chodziło pod warunkiem, że silnik obecnie jest w dobrej kondycji, kopułka, przewody powinny być idealne, świece przeważnie gazownicy zakładają swoje sprawdzone przy montażu instalacji, najlepiej sie sprawdzają jednoelektrodówki NGK mimo, że dedykowane są 3 elektrodowe, im mniej elektrod do gazu tym lepiej, bo nawet jak masz słabe przewody jest mniejsze ryzyko strzału, do tego wymień sobie filtr powietrza jeśli nie wymienialeś i wtedy można gaz montować, jeśli założysz blosa nie powinien wariować na wolnych, no i wiadoma sprawa, by zrobić tak, żeby nie można było przerzucać na gaz zaraz po odpaleniu, tylko jak silnik złapie troche temp to wtedy, można oczywiście ręcznie przełączać ale po co coś tam pstrykać skoro możne się włączyć samoczynnie, masz sedana czy avanta? w sedanie raczej bym odradzał wkładanie butli w miejsce koła, bo jest praktyczniej, skoro avant to lepiej w koło, bo zawsze można złożyć siedzeia i cos przewieźć

Tytuł:
PostNapisane: 03.mar.2009 22:18:08 
Użytkownik

Sedan kopulka, palec, swiece i przewody Wn wszystko aktualnie nowka sztuka firmy Bosch. filtr powietrza wymianiany jakies 5tys km temu a ostatnio wyjety i kompresorem wydmuchany.

Tytuł:
PostNapisane: 04.mar.2009 19:00:45 
Użytkownik

Zakładaj BLOSA, żadnych mikserów itp. Ten silnik świetnie chodzi na BLOSIE :peace: Nic więcej nie trzeba :D

A3 8L 1.9TDI 130KM 02r. 5D - jest
Peugeot 307 2.0HDI 90KM 03r. - jest
Peugeot Partner Multispace 1.6Pb 05r. - jest
Peugeot Partner Multispace 1.6Pb 03r - jest
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 05.mar.2009 10:57:53 
Klubowicz

na Sandomierskiej miedzy Pika a Orlenem (tak gdzies w polowie) po lewej stronie (zolta tablica ogloszeniowa)

lub

jak wyjezdzasz na Miedzianke w lewo na Niewachlow (zaraz za mostem rzeczki Sufraganczyk, a przed wiaduktem S7ki ) i prawie do konca tez po lewej... jak spytasz o gazownika to miejscowi Ci powiedza gdzie, koles zajmuje sie tym jakies 15 lat

napewno nie polecam goscia na Sciegiennego przy samym koncu po prawej... partacz pierwszej wody...

Błogoslawiony człowiek, ktory nie majac nic do powiedzenia powstrzymuje się od ubrania tego faktu w słowa

Strefa czasowa: UTC + 1