.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 07.lut.2025 00:49:35

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 15.sty.2009 02:12:21 
Użytkownik

SebastianS napisał(a):
Rado, przeczytaj i przeproś.

Hmm, za co? :<

200 2,2T 1984 była

Tytuł:
PostNapisane: 15.sty.2009 02:54:48 
Użytkownik

rado napisał(a):
SebastianS napisał(a):

Za to że głodno gadasz :/
Zjedz se coś.

Tytuł:
PostNapisane: 15.sty.2009 11:12:32 
Użytkownik

SebastianS napisał(a):
rado napisał(a):
SebastianS napisał(a):

Zjedz se coś.

To nie jest odpowiedź! Mam przeprosić to powiedz za co! Konkretnie, bo nie na temat się robi!

200 2,2T 1984 była

Tytuł:
PostNapisane: 17.sty.2009 15:57:18 
Użytkownik

rado napisał(a):
SebastianS napisał(a):
rado napisał(a):
SebastianS napisał(a):

Zjedz se coś.

To nie jest odpowiedź! Mam przeprosić to powiedz za co! Konkretnie, bo nie na temat się robi!

Pytanie Mauzera NIE trafia w sedno, a odpowiedź na mie została udzielona. Wyłaniające się z Twojego postu stanowisko, którego najwyraźniej byłeś głeboko pewny, jest błedne i wprowadza ludzi w błąd. Więc przeczytaj, zapamietaj - i przeproś.

Tytuł:
PostNapisane: 17.sty.2009 19:04:40 
Użytkownik

panowie sam nie wiem kto ma racje ale co z moim czujnikiem plynu chlodniczego czy wreszcie powie mi ktos gdzie on sie znajduje dokladnie bo wczesniej ktos tam napisal ze jest za lewa glowica patrzylem i nic nie znalazlem pozd

Tytuł:
PostNapisane: 25.sty.2009 14:27:10 
Użytkownik

Ja bym zaczął od pompy paliwa... założę się, że poprzedni właściciel kupił tanią chińszczyznę za stoparę złotych i dlatego tak się dzieje.

Tytuł:
PostNapisane: 06.mar.2009 05:03:55 
Użytkownik

Ja mam ten sam problem z odpalaniem swojej A8 i też mam instalację LPG wymieniłem już 3 pompy paliwa dwie siadły a jedna się stopiła teraz jeżdże na całym zbiorniku paliwa i wtedy auto odpala ale tak jak kolega napisał na zimnym się trochę dławi.
Jak kupiłem A8 była bez LPG w zbiorniku była zaledwie rezerwa i po paru dniach postoju auto odpalało za pierwszym strzałem po jakims czasie od założenia LPG zacząłem mieć problemy z odpalanie przy małym stanie paliwa później padła mi pompa więc wymieniłem ją na drugą auto zaczęło trpche lepiej odpalać , ale po paru miesiącach szlag trafił kolejna pompę po wymątowaniu okazało sie że w koszu i w gniezdzie kosza jest jakieś zanieczyszczenie w podobne do posklejanego cukru wszystko zostało wyczyszczone załozyłem nową pompę i wymieniłem filtr paliwa, ale przy stanie ok połowy zbiornika auto już kiepsko odpalało na zimnym silniku więc starałem sie utrzymywać stana paliwa w oolicach 80% zbiornika. Po jakims czasie pojechałem w trase skonczył mi się gaz i z 30-40 km jechałem na benzynie aż znalazłem stacje z LPG zatankowałem auto już mi źle zapaliło wróciłem do domu zgasiłem auto i już nie odpaliło sprawdzam pompa nie pracuje więc kolejny raz ją wytargałem ze zbiornika okazao sie że jej górna plastikowa częśc się podtopiła była to pompa za 200zł i może dla tego. Kupiłem kolejną taka za 400zł wymieniłem i teraz tankuje benzyne do pełna i już tak ładnych pare miesiecy jeżdżę ale to kiepskie rozwiązanie bo tzreba wozić cieżar pełnego baku benzyny. Sondy mam wymienione na nowe a VAG nie zapisuje zadnych błedów więc sprawa z nieodpalaniem przy małym stanie paliwa w A8 to jest długa rzeka opisywana nawet na niemieckich forum problem dotyczy wiekszej ilosci A8.Jest to doś denerwujące bo jak padnie pompa to np w moim wypadku przy LPG firmy BRC nie ma możliwosci odpalenia na gazie.

Tytuł:
PostNapisane: 06.mar.2009 21:41:44 
Użytkownik

Auto: Audi A8 D2 4.2E
Robilem 2xa8 i s8 z tym samym problemem i za kazdym razem było to samo ingerencja nieumiejętnych rąk - uszkodzenie przewodów wewnątrz zbiornika bądz samogo kosza pompy + nieszczelności. Po niepowiem dosyć żmudnej robocie autka palą idealnie czy to rezerwa czy inaczej.

http://img513.imageshack.us/img513/2742/dscn1455.jpg

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1