Bobo napisał(a):
Choćbyś miał zaspawaną na głucho tą półkę i tak byś słyszał i odczuwał bas w praktycznie nie zmienionej formie. Wszystko dzięki tamu, że dźwięki niskiej częstotliwości to bardzo długa fala i kawałek blachy nie stanowi dla niej najmniejszej przeszkody.
zgadza się ale wycięcie kawałka tej blachy napewno nie zaszkodzi,ani konstrukcyjnie ani akustycznie tak mi sie wydaje a problem w zasadzie żaden
arthurr napisał(a):
jeśli szukasz jakości dźwieku to przejrzyj ten topic:
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=52848 sedan, z podobnymi drzwiami jak twój NIe namawiam cie oczywiście do wydatków na sprzęt tam pokazany bo sam okresliłes że nie chcesz mocno inwestować - chodzi mi raczej o zasadę - dwudrożny odseparowany zestaw na przód, sub w kufrze, wszystko pędzone dobranym wzmakiem..
wszystkim którzy polecają jajka w półce grające w tylną szybę - jeśli wam jako słuchaczom to pasuje - ok, ale uwierzcie - to tylko półśrodek...
Temat podany prze Ciebie już przemielony i to dokładnie
pozatym przeczytałem FAQ na temat CarAudio i nabrałem troszku wiedzy podstawowej i jakże wielkie było moje ździwienie kiedy dowiedziałem się że małe głośniczki w konsoli+dwa jaja na tyle to ogulnie kicha jest totalna.
Muj plan jest taki:
165mm w przednie drzwi odseparowane ofcos
wzamak i subek w kufer
z czasem(kable pujdą odrazu) coś 130mm dwudrożnego prosto z radia na tył w obudowach jako tylko dodatek aby całkiem głucho i basowo z tyłu nie było.Wszystko wygłuszone jak się da.
Budżetowo niestety wiele nie podskoczę zostaje mi więc tylko zmontować wszystko starannie i wg. zasad a nie powinno byc źle
.
Z życia wiem że czasami najlepsze sprzęty(nie tylko audio) partacko zmontowane niewiele dają. więc pozostaje mi się do tego przyłożyć a powinienem być zadowolony
.
Pozatym lubię dobrą muze ale audiofilem nie jestem a i słuch mam trochę skopany więc wydawanie wielkiej kasy na sprzęt którego możliwości i tak nie docenię ani się zbytnio nim nie zachwycę sensu nie ma wogule a gruba kasa za logo i firmę eh... szkoda gadać,to tak jakby ślepemu na jedno oko trójwymiar zapodać
więc o jakości sprzęta pominmy dyskusję