.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 07.lut.2025 05:48:54

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 07.mar.2009 18:55:39 
Użytkownik

Piotruś napisał(a):
Lotus napisał(a):
Włącz klimatyzacje , obserwuj kanał 13 i 14 wtedy się dowiesz jeszcze więcej..

Co oczywiste - korekcje się rozjadą lecz tylko na niektórych cylindrach (bo wzrośnie dawka, więc najsilniejsze cylindry ECU będzie zmuszone "powstrzymywać")- ale nie tak jak napisał Alex - na wszystkich cylindrach po równo i na pewno nie do kosmicznych wartości +/- 6mg/Hub - panie mechaniku ... .
Zresztą "relacja" Alexa też rozwiewa Twoje fantazje ... .

Zacznę może od tego że nie jestem mechanikiem , a z wykształcenia jestem handlowcem. Wszelkie moje doświadczenia opierają się na wielu latach prowadzenia działalności której historia sięga jeszcze czasów gdy nie było tego forum a wielu uczestników nie osiągnęło jeszcze pełnoletności. Tak więc mój drogi zamiast emanować obawami skorzystaj z okazji nauczenia się czegoś nowego. Bo póki co starasz się przy każdej okazji udowodnić wszystkim że to ja się mylę. Jest mi to relatywnie obojętne ale irytujące dość że regularnie przeinaczasz forum w poligon na którym zamierzasz pokonać przeciwnika rozważaniami teoretycznymi.

Moja rada więc jest taka:

Odrobina opanowania ponieważ nie zamierzam się wdawać w prowokacje jak ta tutaj zaaranżowana przez Ciebie.

Mniej teorii więcej praktyki ponieważ z każdym dniem Twoja wiedza staje się nieprzydatna bo te auta stają się ekonimcznie nieopłacalne w zakupie i naprawie.

Więcej szacunku do materiałów do których się odwołujesz gdyż lada chwila będą Online a dostęp do nich będziesz miał zerowy. Pamiętaj że wiedza którą chcesz się popisać kosztuje rocznie ponad 4000 Euro. Masz ją za darmo więc szanuj to.

I ostatnia rzecz.

Ta dyskusja miała dotyczyć problemu głośnego silnika 2.5 TDI z Twojego powodu dotyczy rywalizacji która nie pierwszy raz rozpoczynasz odwołując się do popisów.

Powtarzam więc nie daje się w ciągnąć w prowokacje wypadających dźwigienek :)

Tytuł:
PostNapisane: 07.mar.2009 21:54:25 
Użytkownik

Czy elementy hydrauliki kupic w ASO czy dobre zamienniki?

Tytuł:
PostNapisane: 07.mar.2009 21:59:41 
Klubowicz

alextaxi napisał(a):
Czy elementy hydrauliki kupic w ASO czy dobre zamienniki?

Bardzo gorąco polecam Ci oryginały (a hydropopychacze to już szczególnie !!!) - powody zalecenia znajdziesz w archiwum AKP.

Tytuł:
PostNapisane: 08.mar.2009 01:13:55 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Lotus i Piotruś ... proszę o spokój.

Tytuł:
PostNapisane: 08.mar.2009 09:21:52 
Użytkownik

Czesc
czy cylinder 2gi (srodkowy, strona pasazera) sie posypal? (*)
czy masz mozliwosc spisania, ktore cylindry sie posypaly i jak wygladaly logi (czy absolutnie wszystkie bez wyjatku byly na wysokim plusie?)

*) posypanie sie nawet tylko tego jednego cylindra powinno miec wplyw na wszystkie korekcje (tego Przemik nie wzialem pod uwage)
- jezeli 2gi bylyby akurat dobry to nie mam pojecia jaka logika tam panuje
Pozdrawiam,
Przemek

Tytuł:
PostNapisane: 08.mar.2009 12:09:37 
Użytkownik

Czesc . Spadly 3 na gorze i 2 na dole. W poniedzialek bede wiedzial dokladnie ktore spadly.

Tytuł:
PostNapisane: 09.mar.2009 22:11:23 
Użytkownik

witam. wymieniony komplet popychaczy dzwigienek i pestek uszczelki pod pokrywami , walki po obu stronach ideale . Nowy olej . jutro odbieram auto, zrobie logi do oceny. pospadalo 9 dzwigienek . 5 z prawej 4 z lewej strony . Jedna glowka popychacza ulamana. 2 pastek nie znaleziono . Jutro sciagaja mise , moze leza na dnie. Jestem dobrej mysli. Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 09.mar.2009 22:56:50 
Klubowicz

Cieszymy się razem z Tobą ale najcenniejsza byłaby wiadomość co zdiagnozowano jako przyczynę tak rozległej awarii ???

Tytuł:
PostNapisane: 10.mar.2009 18:25:15 
Użytkownik

Witam auto odebrane. Panowie nie poznaje samochodu. Teraz wiem jak powinna mruczec V6. A najwazniejsze to praca tiptronika. Zadnego poslizgu, przeciagania, auto zbiera sie od samego poczatku.A teraz o naprawie:
wynieniono po 24 popychacze, dzwigienki, podkladki , 9 dwigienek spadlo , jedna glowka popychacza ulamala sie. Po sciagnieciu misy odnaleziono 2 brakujace podkladki i ulamana glowke.A co bylo przyczyna ? Podobno ten typ tak ma. Doszlo jeszcze kilka innych rzeczy. Naprawa zawieszenia , wymiana paskow, wymiama oleju. Jestem chudszy o 4 tys. ale bylo warto. Pozdrawiam :peace:

Tytuł: [A6 2,5 TDI] zaklucenia w pracy silnika i nie dziala wspomag
PostNapisane: 31.mar.2009 18:19:26 
Użytkownik

sluchajcie pomozcie mi w zrozumieniu co sie dzieje z moim audi 99r 2,5

po wlaczeniu bardoz nierowno pracuje chyba ze dodam gazu wtedy jest idealnie .... ale wysiadlo nagle wspomaganie kierownicy - pali sie lampka akumulatora i nie laduje odpowiednio ... ale po 30 minutach wszystko procz nierownej pracy znow dzialalo ...

jak mam to rozumiec i gdzie w warszawie warto oddac go do naprawy? prosze o wskazanie jakiegos mechanika ktory bedzie wiedzial co robic

z goy dziekuje za pomoc :(

Tytuł: Re: [A6 2,5 TDI] zaklucenia w pracy silnika i nie dziala wsp
PostNapisane: 31.mar.2009 21:04:21 
Użytkownik

Auto: T&C 3.8
mbielecki napisał(a):
sluchajcie pomozcie mi w zrozumieniu co sie dzieje z moim audi 99r 2,5

po wlaczeniu bardoz nierowno pracuje chyba ze dodam gazu wtedy jest idealnie .... ale wysiadlo nagle wspomaganie kierownicy - pali sie lampka akumulatora i nie laduje odpowiednio ... ale po 30 minutach wszystko procz nierownej pracy znow dzialalo ...

jak mam to rozumiec i gdzie w warszawie warto oddac go do naprawy? prosze o wskazanie jakiegos mechanika ktory bedzie wiedzial co robic

z goy dziekuje za pomoc :(

MOŻESZ NIE ZAKŁADAĆ 10 tematów i zadawać po raz enty tego samego pytania. ? Masz już temat w którym uzyskałeś odpowiedzi :!!:

Tytuł:
PostNapisane: 31.mar.2009 21:06:51 
Użytkownik

spokojnie nie zalozylem 10 tematow ...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1