.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 19.kwi.2025 04:31:47

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Obniżenie b4
PostNapisane: 19.kwi.2005 17:01:26 
Użytkownik

Chciałbym obniżyć moje b4 avant tylko powiedzcie mi jak zachowuje się b4 posadzone o 35mm w dół? Znalazłem sprężyny bez problemu po 500-600 ale podobno jest to towar który kupuje się tylko firmowy a więc ok1000zł. Oczywiście wiem że auto "stwardnieje" tylko czy w granicach rozsądku, czy nie będzie zaraz wszystko trzeszczeć?

Tytuł:
PostNapisane: 19.kwi.2005 18:31:51 
Użytkownik

Ja wychodze z zalozenia ze jesli cos dziala to nie ma sensu tego wymieniac :) Najlepiej jak amortyzaory bedzie trzeba wymienic ze starosci lub z zuzycia to wtedy obnizyc. Tylko bez przesady bo jedna dziura i po zawieszeniu :/

VW Golf VI 1.4 Tsi - jest

Tytuł:
PostNapisane: 19.kwi.2005 19:54:32 
Użytkownik

Jeśli chcesz obniżać, to tylko jakimś kompletem springi+amorki. Same springi dają tylko optyke, a w zasadzie pogarszają prowadzenie auta na seryjnych amorkach.
A z tymi dziurami to nie przesadzajcie. Obecnie przód mam posadzony o około 70mm do tego 17" i jakoś się jeździ. :D

Tytuł:
PostNapisane: 19.kwi.2005 20:15:46 
Użytkownik

Auto: A4 B6, A4 B5 Avant, Cabriolet
Ja mam obnizone moje B4 sedan o -40 mm. Zalozylem czerwone sprezyny firmy FK automotive ktore zostaly dobrane wedlug katalogu producenta. Komplet 4 sprezyn kosztowal mnie w Niemczech 95 Euro. B4 lepiej wyglada no i nie jest tak zle. Nadwozie juz sie nie kladzie tak na ostrych zakretach jak to mialo miejsce przy seryjnych sprezynach, auto jest troszke twardsze niz przedtem, ale da sie nim jezdzic. Troche dowalilem, bo moglem wziac zestaw przod -60 mm tyl -40 mm. Przod jest jeszcze wysoki w porownaniu do tylu, dodam ze auto jezdzi na 15 calowych alufelgach. Ktos kto duzo jezdzi po naszych strasznie dziurawych drogach to moze go meczyc jazda na zawieszeniu -40 wiadomo przeciez ze komfort nie wzrosnie, ale za to B4 bedzie lepiej wygladalo w porownaniu do masy innych fabrycznych Audi w miescie. Najlepiej przejechac sie autem od kogos kto ma juz obnizone, wtedy latwiej jest sie zdecydowac. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 20.kwi.2005 07:16:20 
Użytkownik

Wg mnie -40mm nie jest jeszcze uciązliwe, tym bardziej jak śmoga sie na seryjnych amorkach, który bardzo szybko padną na takich sprężynkach.

Tytuł:
PostNapisane: 22.kwi.2005 07:11:22 
Użytkownik

wowo napisał(a):
Wg mnie -40mm nie jest jeszcze uciązliwe, tym bardziej jak śmoga sie na seryjnych amorkach, który bardzo szybko padną na takich sprężynkach.

cos o tym wiem, u mnie sa sprezynki weitec'a i gazowe amorki sachsa z przodu. sprezyny - 40. i lejkers mi ostatnio powiedzial na spocie ze tym amorkom to juz chyba blisko na "druga strone padolu", z tym ze zmieniane byly o ile pamietam, rok temu :d
a wiec jezeli bedziesz obnizal zawias licz sie rowniez z o wiele szybszym zuzywaniem sie poszczegolnych czesci ukladu zawieszenia ale rowniez i kierowniczego ;)

-Volvo V70 II T5

-Audi 100 C4 Avant '92r. ABC (Rezanko: soczewki, 4 x el. szyby, roletki w tylnych drzwiach oraz tylnej szyby, dekory, ori 3 światło stop, 8 fabrycznych głośników, podświetlane nawiewy)
-Audi 100 C3 CD '83r. 2,0
-Audi Coupe GT '86r. KX
-Audi Coupe GT5S '82r. WN
-Audi 80 GLS 2D, '78r. 1,6

Tytuł: co jest niskie to jest piękne
PostNapisane: 22.kwi.2005 07:18:36 
Użytkownik

Witam , ja własnie za jakąs godzinke uderzam do warsztatu kumpla i bedziemy zmieniali zwykłe spręzynki ( do B4 montowane chyba od samochodu terenowego) na sportowe spręzynki EIBACH , co prawda tylko 40mm ale zawsze to cos.A na allegro jest extra zawieszenie 10-12 za 300zł podobno , masakra.Pozdrawiam :D

Tytuł:
PostNapisane: 24.kwi.2005 15:24:16 
Użytkownik

Ja jak kupilem Audika to mialem w bagazniku nowiutkie sprezyny obnizajace. W sumie to chcialem je zakladac, ale po glebszym zastanowieniu dalem sobie spokoj. Jezdze glownie po miescie ( Wroclaw), i wiem ze zawieszenie na pewno by sie duzo szybciej niszczylo (moj brat ma Renault obnizonego i na twardym zawieszeniu i co jakis czas wymienia rozne elementy zawieszenia).
Tak wiec uwazam ze jak ktos duzo jezdzi po miescie to powinien raczej sobie odpuscic - to moje osobiste zdanie. Ale z drugiej strony to niunia naprawde lepiej wyglada.
Jak kiedys bede mial inny samochod tylko na miasto to sobie maksymalnie obnize niunie.

Strefa czasowa: UTC + 1