.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lis.2024 17:34:38

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Blokada ogłoszeń poniżej 100 postów....
PostNapisane: 28.mar.2009 15:52:27 
Użytkownik

Auto: A6C5 AKE
Witam, chciałbym zaproponować modyfikację blokady ograniczającej możliwość pisania ogłoszeń dla osób z dorobkiem poniżej 100 postów.

Na czym miałaby polegac modyfikacja ? Ano na tym aby obowiązywała ona tylko dla ogłoszeń "Sprzedam".

Skad taki pomysł ? Ano stąd, że sam zapragnąłem dać ogłoszenie "Kupię" na forum AKP. I nie mogę, bo chociaz na forum jestem od roku to postów mam zaliczonych 59 sztuk. Chciałem dać ogłoszenie tu bo mam większe zaufanie do uzytkowników forum AKP niz do osób sprzedających na Allegro, poza tym czegos co szukam akurat tam nie ma.

Mysle, że mozliwość dania takiego ogłoszenia "Kupię" nalezy traktować jako jedną z form wzajemnej pomocy na forum, a od tego przecież forum chyba jest. Pozostawienie blokady na "Sprzedam" załatwia skutecznie wszelkie powody dla których taka blokada została zastosowana obecnie.

Blokowanie w obecnej wersji to dla mnie takie wylanie dziecka z kapielą. :/

Proszę osoby zarzadzające forum o przemyslenie mojej propozycji i zajęcie stanowiska.
Oczywiście wszystkich forumowiczów chcących wyrazić swoją opinię także zapraszam do wypowiedzi :)

Pozdrawiam, Roman

A6 C5 2,5 TDI AKE Avant 2000

Tytuł:
PostNapisane: 28.mar.2009 17:18:48 
Użytkownik

Ja jestem gorącym zwolennikiem nie zakładania żadnych limitów na ogłoszenia. Dopóki treść ogłoszenia ma sens, może przynieść korzyść i kupującemu i sprzedającemu
W przeciwnym razie trzeba się liczyć z procederam nabijania nic nie wnoszących postów tylko po to, by móc coś kupić/sprzedać

Tytuł:
PostNapisane: 28.mar.2009 17:39:09 
Użytkownik

cygaro-avant napisał(a):
Ja jestem gorącym zwolennikiem nie zakładania żadnych limitów na ogłoszenia. Dopóki treść ogłoszenia ma sens, może przynieść korzyść i kupującemu i sprzedającemu
W przeciwnym razie trzeba się liczyć z procederam nabijania nic nie wnoszących postów tylko po to, by móc coś kupić/sprzedać

No nad tym tez myslałem coby dobić te 40 postów które mi brakuje postami typu: "Ja tez", "tak samo mysle", "popieram przedmówcę", "zgadzam sie", "o ho ho", itp.

Tyle, że to jakaś paranoja byłaby :diabel: . Mam nadzieję, że nie o to chodzi :?:

Pozdrawiam, Roman

Tytuł:
PostNapisane: 28.mar.2009 17:39:35 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
cygaro-avant napisał(a):

... dlatego optowałem za blokadą 300 lub 500 postów na forum technicznym w myśl zasady "daj coś od siebie , później żądaj czegoś w zamian"

Tytuł:
PostNapisane: 28.mar.2009 17:47:35 
Użytkownik

Baskecior napisał(a):
... dlatego optowałem za blokadą 300 lub 500 postów na forum technicznym w myśl zasady "daj coś od siebie , później żądaj czegoś w zamian"

Czyli, o ile dobrze zrozumiałem najpierw musiałbym napisać 500 tchnacych świezością (no bo nie moge przeciez plagiatować :D ) i wiele wnoszących postów na forum technicznym, aby móc zamieścic ogłoszenie : "Kupię ramie wycieraczki tylnej do A6 Avant C5 plastykowe" :?:

Powaznie tak myslisz :?:

Pozdrawiam, Roman

Tytuł:
PostNapisane: 28.mar.2009 17:49:23 
Użytkownik

RomanS napisał(a):
Baskecior napisał(a):

Czyli, o ile dobrze zrozumiałem najpierw musiałbym napisać 500 tchnacych świezością (no bo nie moge przeciez plagiatować :D ) i wiele wnoszących postów na forum technicznym, aby móc zamieścic ogłoszenie : "Kupię ramie wycieraczki tylnej do A6 Avant C5 plastykowe" :?:

Powaznie tak myslisz :?:

Dopóki traktujesz moją odpowiedź ironicznie podobnie będę traktował twoją. :)

Tytuł:
PostNapisane: 28.mar.2009 18:14:33 
Użytkownik

Baskecior, dzieki za pełne dyplomacji stwierdzenie.

Jednakze chcialbym zaznaczyć, ze moja wypowiedź nie była ironiczna tylko pełna zdumienia :!:

Moje zdanie wyłozyłem w 1 poscie, nie bedę powtarzał. Może tylko podkreślę, że nie chce niczego sprzedać, więc nie szukam zarobku poprzez forum. Chce coś kupić, więc szukam niejako pomocy. Wg Baskeciora za mało dałem z siebie dla forum (chociaż z tych moich 59 postów wszystkie lub prawie wszystkie-nie jestem teraz pewien- były na forum technicznym i moim zdaniem były to konkrety a nie wodolejstwo), aby móc na forum szukać pomocy :!:

Ponadto bywajac na forum zauwazyłem kilka co najmniej osób, które zarejestrowały sie po mnie, i zabierały głos prawie we wszystkich tematach, niewazne, czy miały cos sensownego do powiedzenia, czy nie. Bardzo często nie miały :diabel:

Jezeli jakakolwiek zmian w temacie blokady ("KUPIĘ") zalezy od Baskeciora, to trudno, pewnie poległem :D

Jezeli zas nie to czekam dalej, moze się coś zmieni :?:

Pozdrawiam, Roman

Tytuł:
PostNapisane: 28.mar.2009 18:22:29 
Użytkownik

Blokadę ustawił ktoś inny niż moja skromna osoba. Miałem na nią pośredni jeśli nie marginalny wpływ.
Przedstawiłem Tobie jedynie moje stanowisko w tej sprawie, co byłeś łaskaw ironicznie skwitować.
Gdyby to ode mnie zależało, forum Ogłoszenia wróciłoby do swojej pierwotnej formy, czyli ogłoszeń klubowiczów w formie niekomercyjnej.
Wielu ludzi loguje się na nasze forum , tylko i wyłącznie w celu umieszczenia komercyjnego ogłoszenia, nie dając nic w zamian.
Stąd zmiany w RF , mające na celu przegonienie pazernych hien, czyhających na następną okazję zamieszczenia ogłoszenia o sprzedaży czegokolwiek gdziekolwiek.
Rozumiem twoją frustrację, ale tym bardziej namawiam do udziału w merytorycznych dyskusjach na forach technicznych , nie tylko z docelowo niskich pobudek chęci zamieszczenia ogłoszenia.
Mam nadzieję że wyczerpująco odpowiedziałem na twoje pytanie i rozwiałem wątpliwości.

z poważaniem

Tytuł:
PostNapisane: 28.mar.2009 18:53:07 
Użytkownik

czyli RomanS siadaj do pisania nic nie znaczacych postów... ja myslę tak jak ty ale niestety wszędzie jest beton :) nie tylko w PZPN ;)
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 28.mar.2009 19:19:41 
Klubowicz

Auto: Audi 200 20V Avant V8 4,2, A8 D2 4,2
Moja propozycja jest następująca:
- blokada na Sprzedaż - 100 postów
- blokada na Kupie - brak blokady.

Myślę, że większe ograniczanie działu Ogłoszeń jest bez sensu.

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

Tytuł:
PostNapisane: 28.mar.2009 19:33:33 
Użytkownik

Baskecior - :peace:

W moich wypowiedziach celowo uzywałem emotikonów aby dodac co nieco humoru, ale nie przejmuj się, to naprawde nie jest powodem mojej zyciowej frustracji :D
Zdobędę to ramię wycieraczki tak czy inaczej. Mogłbym kupic po prostu w ASO, ale plastykowe są nie do nabycia, mozna kupić metalowe ramie od C5 poliftowej jako własciwe zastepstwo, tylko, że chciałbym ori takie jakie było. Pozostaje więc szukanie innymi metodami.

Natomiast co do sensu mojej wypowiedzi to podtrzymuje to co napisałem.

W streszczeniu: zgadzam się całkowicie z rodzynkiem, takie rozwiązanie ma sens

Pozdrawiam, Roman

Tytuł:
PostNapisane: 28.mar.2009 21:14:58 
Użytkownik

Po raz kolejny wypływa ten sam temat. Baskecior - idąc Twoim tokiem rozumowania, forum będzie tylko dla fachowców i w końcu nie będzie o czym dyskutować, bo wszyscy będą wszystko wiedzieć. To chyba logiczne, że forum, na którym udzielają sie ludzie z dużą wiedzą merytoryczną przyciąga takich, którzy chcą sie czegoś dowiedzieć. Co Ci szkodzi, że ktoś zamieści ogłoszenie? Co Ci szkodzi, że ktoś nie wypowiada się fachowo i nie doradza innym? No nie mam takiej wiedzy i już. Sponsorowałem swojego czasu utrzymanie domeny, ale teraz nawet taki wkład nie jest zaliczany do zasług forumowicza/klubowicza (tez swojego czasu była dyskusja - kto jest kto i jakie ma prawa). Ja opowiadam się za zasadą, im większy i mniej skrepowany dostęp do forum dla wszystkich - tym będzie ono pełniejsze. I mierzenie czegokolwiek ilością postów - bardzo przepraszam ale bez sensu. Często posty są przez to beznadziejne i nic nie wnoszące. Pozdrawiam wszystkich

Tytuł:
PostNapisane: 28.mar.2009 21:17:25 
Klubowicz

Auto: E34
rodzynek napisał(a):

Jestem naprawde za... Bardzo dobry pomysł :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 28.mar.2009 21:33:11 
Klubowicz

rodzynek napisał(a):

nie da się tego tak prosto załatwić. Trzeba rozgraniczyć forum na sprzedam kupię. inaczej nie ma możliwości.

Na razie musi zostać tak jak jest. Cierpliwości sprawy są w toku.

Audi Competition AWX <- BYŁO
Audi 80 AAH <- BYŁO
BMW E30 M20B25 <- BYŁO
Audi 80 KK quattro <- BYŁO
Audi 80 AAN quattro JEST DO DZIŚ 600 PS 700 NM by SLG
Audi S2 3B quattro <- BYŁO
Audi 200 MC Sport quattro <- BYŁO
Audi 100 NF Sport quattro <- BYŁO

Tytuł:
PostNapisane: 28.mar.2009 22:52:35 
Użytkownik

zdzich - nic dodac nic ujac .

sam nie mam zadnej wiedzy technicznej i nie jestem w stanie nikomu pomoc - jezeli ktos ma problem z ubezpieczalniami to staram sie cos doradzic bo cos wiem - niestety nie jest to wystarczajaco duzo by moc kupic lub sprzedac :(

Tytuł:
PostNapisane: 28.mar.2009 23:41:41 
Użytkownik

Dred napisał(a):
rodzynek napisał(a):

nie da się tego tak prosto załatwić. Trzeba rozgraniczyć forum na sprzedam kupię. inaczej nie ma możliwości.

Na razie musi zostać tak jak jest. Cierpliwości sprawy są w toku.

Nie bierzcie tego do siebie, ale jak coś się robi to trzeba to robić dobrze a nie po łebkach. Jak nie ma możliwości ograniczenia pisania postów w ogłoszeniach tak jak zaproponował rodzynek to stwórzcie taka możliwość a dopiero później ograniczajcie. W taki sposób robi się nie potrzeby konflikt.

Nie widzę nic złego w tym, że człowiek z zewnątrz rejestruje sie, żeby dać ogłoszenie. Może ma coś do sprzedania, co jest bardzo poszukiwane przez kogoś z nas i tym samym jego ogłoszenie dotrze do zainteresowanego. Nie mówcie tylko, że chodzi wam o miejsce na serwerze bo ogłoszenia są przecież kasowane po 30 dniach. Pomysł trochę nie trafiony.

Jak napsiałem wyżej nie biercie tego do siebie, to jedynie moja opinia.

http://www.youtube.com/watch?v=v9InKS65Auw

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 28.mar.2009 23:45:31 
Klubowicz

a mi i nie tylko mi np to przeszkadza. Po za tym ogłoszenia przeglądam codziennie kilka razy i nie zauważyłem by osobnik z liczbą postów poniżej 10 wrzucał linka do czegoś ciekawego i pożądanego. Więc sory , ale zanim taką rzecz napiszesz to sprawdź jak jest w rzeczywistości.

Audi Competition AWX <- BYŁO
Audi 80 AAH <- BYŁO
BMW E30 M20B25 <- BYŁO
Audi 80 KK quattro <- BYŁO
Audi 80 AAN quattro JEST DO DZIŚ 600 PS 700 NM by SLG
Audi S2 3B quattro <- BYŁO
Audi 200 MC Sport quattro <- BYŁO
Audi 100 NF Sport quattro <- BYŁO

Tytuł:
PostNapisane: 28.mar.2009 23:49:13 
Klubowicz

Auto: Audi 200 20V Avant V8 4,2, A8 D2 4,2
Bobo napisał(a):
Nie widzę nic złego w tym, że człowiek z zewnątrz rejestruje sie, żeby dać ogłoszenie. Może ma coś do sprzedania, co jest bardzo poszukiwane przez kogoś z nas i tym samym jego ogłoszenie dotrze do zainteresowanego.

A ja się nie zgadzam. Ktoś dający ogłoszenie (i tylko ogłoszenie) rejestruje się tylko z myślą o potencjalnym zysku. A nie w takim celu to forum zostało stworzone.

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

Tytuł:
PostNapisane: 29.mar.2009 00:00:22 
Użytkownik

rodzynek napisał(a):
Bobo napisał(a):
Nie widzę nic złego w tym, że człowiek z zewnątrz rejestruje sie, żeby dać ogłoszenie. Może ma coś do sprzedania, co jest bardzo poszukiwane przez kogoś z nas i tym samym jego ogłoszenie dotrze do zainteresowanego.

A ja się nie zgadzam. Ktoś dający ogłoszenie (i tylko ogłoszenie) rejestruje się tylko z myślą o potencjalnym zysku. A nie w takim celu to forum zostało stworzone.

Dred napisał(a):
a mi i nie tylko mi np to przeszkadza. Po za tym ogłoszenia przeglądam codziennie kilka razy i nie zauważyłem by osobnik z liczbą postów poniżej 10 wrzucał linka do czegoś ciekawego i pożądanego. Więc sory , ale zanim taką rzecz napiszesz to sprawdź jak jest w rzeczywistości.

prawda zawsze leży po środku, tez nie pochwalam rejestrowania się tylko po to by dać ogłoszenie, ale na dwoje babka wróżyła, ktoś kto się rejestruje myśli o zysku, my możemy kupić coś czego potrzebujemy, więc tutaj w zaparte nie idę. Dred to, że z reguły są to rzeczy normalne, a nie rarytasy nie znaczy, że nie może być inaczej. Poza tym normalne rzeczy też są poszukiwane i nie zawsze dostępne. PS.też czytam te ogłoszenia kilka razy dziennie więc nie zarzucaj mi
czegokolwiek zanim nie sprawdzisz jak jest w rzeczywistości.

Tyle ode mnie więcej się nie mieszam, bo to nie moja sprawa.

http://www.youtube.com/watch?v=v9InKS65Auw

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 29.mar.2009 06:48:33 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro, A2
jak chcesz kupic cos wartosciowego , zapraszam na allegro. jak chcesz cos sprzedac, idz zaloz ogloszenie na allegro. zapewniam Cie ze Ci ktorzy umieja przestrzegac regul na tym forum umieja tez korzystac z allegro i jego wyszukiwarki. forum AKP to nie jedyne miejsce gdzie mozna cos sprzedac wiec nie wiem po co caly ten temat.

A4Q '03 1.9 - 15-
A2 '01 1.4 - 24-

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1