przemekk74 napisał(a):
Cytuj:
Dzieki za odpowiedz. Oczywiscie autko bylo podpinane pod VAGa i zadnych bledow nie wykazalo.
wg profilu dolaczyles w 2007r wiec od tego czasu moglo Ci sie slowo "diagnostyka" obic o uszy? (watek Meszruma) - to nie tylko odczytanie bledow!!!
Odma jest po to zeby odprowadzac zbierajace sie cisnienie w skrzyni korbowej. Jezeli sie ono zbiera/zbiera za duze to albo jest ona zatkana albo masz takie przednuchy, ze seryjna odma wymieka
Moze dla eksperymentu sprawdzic czy z niedokreconym korkiem wlewu oleju (czyli tzw "odma otwarta") tez kopci
Mozliwe, ze waz laczacy filtr odmy z dolotem jest zatkany czy przygiety??? auto moze palic olej np przez turbine
Jezeli problemem zajmowal sie mechanik i diagnostyke rozpoczal i skonczyl na odczytaniu bledow to raczej z niczym innym niz wymiana klockow do niego sie nie wybieraj
Pozdrawiam,
Przemek
Widze ze juz zrypki dostalem
Przemku.... Diagnostyka mi juz od jakiegos roku duzo mowi. Wciaz sie ucze diagnozwac doglebnie autka i wiem juz to i owo... Watek Meszruma z diagmostyka czytalem kilkukrotnie i czytam to chetniej niz jakakolwiek ksiazke w moim zyciu- bo to mnie akurat interesuje
![Razz :p](./images/smilies/icon_razz.gif)
Odma jakies 2 tygodnie temu byla czyszczona- chcialem spraedzic czy jest to jej wina. Jak sie okazalo auto mniej dymilo, jednak nie trwalo to dlugo. Dzisiaj posluchalem twojej rady by przejechac sie z otwartym wlewem oleju. Niestety raczej bez efektow.
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
W srode auto idzie do mechanika aby sprawdzil co z nim jest. Mechanik nic nie diagnozowal vagina tylko Ja!! Wiec najezdzanie na mechanika mija sie z celem.
Peace...