.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.maja.2025 14:10:21

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Qrfa!!!! ludzie czy w ogóle ta instalacja ma sens?
PostNapisane: 22.kwi.2005 08:11:32 
Użytkownik

Nie moge patrzec jak moje auto meczy sie z ta gofnianą instacja! jezdze od gazownika do "benzyniarza" reguluja na przemian jak jeden zrobi swoja dzialke jest ok! ale jak jade do drugiego to zrobi swoją - ale juz ta pierwsza nie dziala !!jak powinna i tak na przemian. Mechanik od benzyny powiedzial zebym wywalil instalacje na smietnik nie katowal dobrego silnika ( 200 tys km i ma cisnienie jak w nowym stwierdzil ) bo ona poprostu nie nadaje sie tutaj jedynie musialaby byc sekwencja. Zaznaczam ze mowie o 2,3 10v coupe 136 km, a instalka 2 generacji. Zmienialem juz miksery cudowalem swirowalem i dupa po prostu nie jezdzi ani na tym ani na tym, dlatego zamierzam wypierd..... ten szajs na smieci bo jak przywiozilem go z niemiec to bylo niebo a ziemia zapierdzielał super a teraz nie wiem czasem czy zaporożec mnie nie wyprzedzi na przyspieszenie. Wystarczy sobie przeliczyc ile kosztuje zalozenie instalacji pozniej te wszytkie regulacje ktore mam prawie codzinnie, czesci bajery to bedzie tyle kosztowac ze zanim mi sie zwroci ta instalacja to i tak go sprzedam wiec moze warto to wywalic placic wiecej za paliwo ale miec usmiech od ucha do ucha, nie narazac sie na wrzody zoładka, a i audikowi ulży i oboje bedziemy szczesliwi :))). Acha no i jesli ktos ma ochote to z checia sprzedam mu instalacje moze zalozy sobie do syreny. POza tym juz raz wymienialem jak to nazywacie przepływomierz (co wcale nie jest przepływomierzem tylko rozdzielaczem paliwa) a to kokszt 350 zl plus wymiana wiec tak naprawde ta instalacje kosztuje mnie juz chyba 3500 a i tak jest do dupska, az nie chce mi sie juz pisac brak słów, nie ma niestety zadnego gazownika ktory by to zrobil starcilem juz nadzieje to po prostunigdy nie bedzie jezdzic!!!!!!!!!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 22.kwi.2005 08:38:30 
Klubowicz

Sam jesteś sobie winien!!!

1. Skoro widzisz, że gazownik sobie nie radzi to zmień na takiego, co będzie wiedział co robi!
2. Po co zakładałeś instalkę II generacji? Jakbyś poszedł po rozum do głowy założył byś III a nie sekwencję i byłbyś super zadowolony! no i sumarycznie napewno taniej dużo by Ciebie wyniosło...

Oszczędzanie na samochodzie zawsze bokiem wychodzi.... tak więc nie lamentuj tylko wybierz sobie opcję:
1. Wywalam instalację i jeżdżę na PB
2. Naprawiam to co mam w porządnym serwisie LPG
3. Wywalam II generację i wstawiam III.

Ot, wszystko co możesz zrobić...

Tytuł:
PostNapisane: 22.kwi.2005 08:58:14 
Użytkownik

I niech ta wypowiedź pojawia się zawsze ilekroć ktoś wpisze gupawe pytanie "jaką instalację gazową do ...." :!:

"szkłem doopy nie wytrzesz" - ten denny frazes jednak bardzo często znajduje potwierdzenie w przypadku naszych niuń :peace:

aaaaa i co?? jest już ta piosenka chytrego gaziarza ?? :D bo by stykła tu jak nic ....

Tytuł:
PostNapisane: 22.kwi.2005 09:21:53 
Użytkownik

Czytałem, że Landirenzo IGS jest pewnym rozwiązaniem dla tych silników, o ile nie chce się czlowiek zaprzyjaźniać z p. gazownikiem, co ciekawe kosztuje chyba około 4tys, także już niedługo osiągniesz ten pułap. A tak na serio no to cóż Audi to nie jest tanie auto i nie lubi tanich części/napraw i dobrze jest o tym pamiętać przed zakupem czegokolwiek. Testowałem to kilkakrotnie i zawsze potem traciłem tyle czasu że finansowe oszczędności w ogóle tego nie uzasadniały.

Tytuł:
PostNapisane: 22.kwi.2005 09:40:44 
Użytkownik

Wywal ten gaz bo to tylko syf jest. Ja jezdze bez gazu i jestem happy :peace: zero poroblemow z mikserami czy co wy tam montujecie :P

VW Golf VI 1.4 Tsi - jest

Tytuł:
PostNapisane: 22.kwi.2005 11:40:16 
Użytkownik

A ja tam wiedzialem co montuja pojechalem i chcialem zeby bylo nie znam sie na tym, ciekawe tylko czy mozna ta 2 gen przerobic na 3 generacje?

Tytuł: LPG
PostNapisane: 22.kwi.2005 14:42:01 
Użytkownik

Mam instalkę od VI '04 i nie mam żadnych z nią problemów.Przejechałem na niej 13 000 km.tankuję gaz ,dolewam PB i jeżdżę. :diabel: Daj jej ostatnią szansę i zmień "gaziarza".

Tytuł:
PostNapisane: 22.kwi.2005 14:54:32 
Klubowicz

Fuszbejns napisał(a):
A ja tam wiedzialem co montuja pojechalem i chcialem zeby bylo nie znam sie na tym, ciekawe tylko czy mozna ta 2 gen przerobic na 3 generacje?

Do wywalenia w zasadzie wszystko prócz zbiornika...

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1