mroova81 napisał(a):
Cześć!
Te co podałeś nie są najlepszym rozwiązaniem. Niestety zbyt wąsko świecą, jeżeli już koniecznie chcesz ledy to:
http://193.23.48.134/item641675156_diod ... ikiem.htmlTe mają troszkę szersze pole świecenia w zasadzie to jedne z najlepszych LEDów (przeźroczysty walec), ale nie nadają się one wszędzie. Miałem je zamontowane w B3 i jeśli chodzi o duże zegary, to tam sa po dwie na tarcze i niestety widać nierównomierne rozświetlenie. Za to do małych zegarów (po jednej szt na tarcze) sprawdziły się bardzo dobrze. Ostatecznie założyłem właśnie do małych, a do dużych użyłem orginalnych oraz czerwonego mazaka tego co się nie da wytrzeć. Efekt był ok, w najgorszym przypadku będziesz musiał raz na rok odnowić tą warstwę malowaną.
Jeszcze taka sprawa: jak będziesz kupował zwykłe żarówki, to masz z czarnymi o pomarańczowymi obudowami. Czarne mają 1,2W i są wykorzystywane do kontrolek, a pomarańczowe mają 1,1W i są od podświetlania. Oczywiście oba rodzaje świeca na biało. Nie udało mi się znaleść takich żarówek oryginalnie świecących na czerwono.
Dzięki. Ostatnio jak jechałeś ze mną to troche mi na ambicje wjechałeś z tym klimatroniciem pomarańczowy
, masz pomysł jak to zrobić bardziej na czerwono?
Jeśli chodzi o kolory oprawek to wiem, że każdy kolor to inna moc żarówki, w klimatroniku wymieniałem spalone i dałem wszędzi zielone po 1,5W troche przegiąłem
razi w nocy