Odświeżam trochę temat bo nie uporałem się z autem.
Wymieniłem filtr powietrza, filtr paliwa, termostat. Podmieniałem N75 od teścia no i na jego zaworku było cacy toteż kupiłem nówkę w sklepie i założyłem i było cacy, zdarzyły mi się 2 zgrzyty przy jakichś 140km/h na 4 biegu i na 5 więcej. Olałem, autem jeździła żona do pracy, ja praktycznie nie tykałem. Ostatnio miała problem z odpaleniem - akumulator z którego wcześniej uciekł elektrolit w jakichś tam drobnych ilościach. No nic naładowałem i jest cacy ale zauważyłem że mam pęknięte węże pod nim, wyciekający elektrolit je uszkodził. Od czego one są?
P1030958
P1030959
P1030962
P1030965
1 to na pewno powietrza, idzie od tego czujnika masy powietrza do czegoś, nie wiem nie znam się.. na zdjęciu P1030959.JPG to widać.
W piątek pewnie będę miał auto to podjadę i kupie te wężyki i zmienię. Czy to może powodować te moje notlaufy ? I od czego te węże są ? Czy wystarczy że założę zwykłe gumowe? innych raczej od ręki nie dostanę u mnie w mieście a one są szersze a potem cienkie przynajmniej ten jeden. ten drugi to nie wiem skąd wychodzi i dokąd. Wchodzi aż tam gdzieś pod przepływkę co widać na zdjęciu P1030962, a wychodzi gdzieś z pod aku/filtra paliwa tych okolic.
Aha po wymianie postaram sie zlogowac auto jeszcze raz. Ale to pewnie w next tygodniu, średnio u mnie z czasem teraz.