.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 07.lut.2025 17:15:00

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 C6 2.0 tdi] Glosny i inne klopoty
PostNapisane: 06.lip.2009 20:42:37 
Użytkownik

WIec jestem nowym posiadaczem A6 C6 2.0TDI, 2005, po powrocie do domu autko zaczelo byc glosne, nie wiem czy tak bylo i czy ma byc, ale wydaje mi sie ze jest glosno,glosniej niz moj opel combo 1.7di.
Ten dzwiek jest jakby gdzies pekla rura na wydechu grzies przy silniku, ale nie za glosno. Pojechalem dzisiaj na myjnie samochodowa gdzie maja podnosnik, to mi podniesli i wyciekow z wydechu nie ma.. odglos pochodzi tak jakby z prawej strony silnika
Auto mialo duuuzo oleju, za duzo, wymieniam w srode, ale spuscilem nadmiar dzisiaj, wypuscilem 1l, i jest teraz na maxa,jeszcze jak odkrece korek to dmucha, i delikatnie chlapie olejem.

Czy to normalne, czy tak ma byc??

Dodam ze auto fajnie przyspiesza, i jadac sie nic nie czuje...

dwa dni pozniej...

wymienilem dzisiaj oles, filtry , powietrza, oleju i dizla, i nic sie nie zmienilo, moze ktos popatrzy??

http://www.youtube.com/watch?v=gR5xeJcv-4k

Jeszcze cos, ile oleju ma wejsc, czytalem ze 4.5l, a u mnie weszlo 3.2 jakies :-/

A na koncy filmiku widac ze kapsel podskakuje, i CHLAPIE drobinami oleju i dmucha

Tytuł:
PostNapisane: 14.lip.2009 20:40:53 
Użytkownik

to ze korek skacze jest spowodowane wibracjami raczej. faktycznie chodzi troszke jak diesel z lat 90. mamtaki sam silnik i jest dosyc cichy. a jak przyspiesza??

Tytuł:
PostNapisane: 14.lip.2009 20:42:46 
Użytkownik

jezeli faktycznie dmucha i chlapie to czeka cie remoncik silnika. po jakiej trasie tak sie stało ??

Strefa czasowa: UTC + 1