Witam
jakies 2dni temu znalazlem na allegro 100 c3 avant sprowadzona z niemiec,jako ze sam nie moglem pojechac jej ogladac wyslalem brata.Brat pojechal ogladac auto i dzwonil do mnie stamtad,ze auto ma ogniska korozji,wytluczone zawieszenie i cos tam jeszcze nie pamietam.Podczas rozmowy mowil,ze te auto to lipa,ale gosc ma cos lepszego A200 2.1T automat 86r.Samochod sprowadzony z niemiec,wymeldowany w 98r.Auto nie odpalalo,blacha zdrowizna,wnetrze to samo na zegarze 170tys niby prawdziwe,silnik suchy opony zdrowe.Szybka decyzja i bierzemy,w najgorszym wypadku uszlachetni sie Setke.Facet mowil ze pompka paliwa nie dziala lub cos z elektryka.Porozkrecane sa tapicerki aby mial dojscie do przekaznikow od dolu.
Wczoraj auto przyjechalo na lawecie.Samochod posiuada oryginalny lakie,dach od slonca traci klar jest szorstki w dotyku,mysle ze polerka sie to wyczysci.Na karoserii kilka malutkich wgniotek.Auto dlugo stalo tarcze pordzewiale,ale proste i ladne.Blacha brudna(stary kurz i syf,do wyczysczenia) mylismy,ale trzeba powtorzyc i to mocno by polysku jej nadac.Wnetrze welury grube zero sladow zuzycia na jakimkolwiek elemencie foteli czy plastikow oraz kiery.Jedna dziurka na fotelu,ale to rozciecie.Motor krecil,ale nie odpalal.Zalalismy paliwem,obejrzeli okiem ludzie malo co wiedzacych na temat turbo.Filr powietrza byl rozkrecony,zaczelismy go skladac.Przeplywka do reki,a tu klapka sie nie rusza zasyfiala czyms.Wyczyscilismy ja popsikali odrdzewiaczem,zlozyli filtr.3krecenia i auto chodzi!!Najpierw jakby nie na wszystkie gary,ale pozniej rowniutko.Troszke kopcilo na poczatku,pozniej jzu mniej.Nic nie klepie,wkreca sie ladnie.Podjarany jestem ta 200 jak maly dzieciak prezentem.
Nie sprawdzalem dokladnie papierow,ale mam komplet.Musze sprawdzic czy mozna ja zarejestrowac i jaki koszt by najtaniej to zrobic.Chce by auto sie rozchodzilo,jesli wszystko bedzie chodzic jak nalezy to ja rejestruje.Boje sie by nie bylo miny,ze zarejstruje a po miesiacu sie cos skonczy i bieda bedzie.Nie znam sie an turbo ani na automacie.W aucie nie dziala obrotomierz(jak rozkrecali plastiku moze cos zrobili),wentylator sie nie zalaczyl gdy temp.doszla do 95stopni.Klamka jedna do wymiany,inne trzeba rozrzuszac.Szyby ciezko sie opuszczaja,2chyba w ogole,zamek centralny(o ile jest) nie domyka drzwi.Z wad to chyba wszystko co zauwazylem wczoraj.Mam nadzieje.ze wiecej nie ma i nei bedzie odpukac...
Najpierw sprawdze jak z papierami,a potem biore sie za nia.Powiedzcie na co zwrocic uwage z turbina i silnikiem,automate.Slyszalem,ze autoamty nie byly szalowe,ale naprawa nie droga.Jak z dostepnoscia czesci typu turbina intercooler,automat.Na poczatku poczekam,az sie rozchodzi pomierze cisnienia na cylindrach,pojade na przeglad ja przeczepac.Jak sprawdzic turbo i automat i ile daje cisnienia.
z wyposazenia to:
4szyby elektr
szyberdach korba
komputer
abs
halogeny
spryskiwacze na lampy
welury
wspomaganie
alusy
automat
podaje kilka zdjec nie najlepszych po umyciu.
dzieki za uwage i prosze o jkies wskazowki.CZytam tematy i po wpisaniu audi 200 mam ponad 1200 watkow,bede przeglac.pozdr
http://picasaweb.google.pl/pawelblazer/ ... aq2sq53QE#