SLAWKO 83 napisał(a):
musiał się gdzieś jakoś zapowietrzyć układ podczas zderzenia ?
sławko byłem na stacji diagnostycznej zaraz po naprawie hamulce działają naprawdę dobrze biorą równo i mocno trzymają
SLAWKO 83 napisał(a):
jak mocne uderzenie \ straty i w jakie miejsce?
dostał przód poszedł cały pas przedni z osprzętem maska podgięta i błotniki, całokowity koszt naprawy wraz z częściami 3800zł
SLAWKO 83 napisał(a):
sprawdź jeszcze raz hamulce jak działają coś czuję że gdzieś siedzi bąbel powietrza w układzie
brak jest jakichkolwiek, nawet najmniejszych obiawów zapowietrzonego ukłądu, hedał hamulca wystarczy musnąć by samochód zaczął reagować (automat;-) ), ABS nie wariuje załącza się wtedy gdy musi. Tak jak pisałem na początku NIBY wszystko jest w należytym pożądku ALE...
SLAWKO 83 napisał(a):
a najlepiej jechać na warsztat i przejść całą procedurę odpowietrzania z abs-em i zobaczyć co wyjdzie z tym płynem
w ostateczności trzeba będzie najwyraźniej właśnie tak zrobić
)
PS. czy ktoś oiętuje się gdzie w A4 AVANT 1.9Tdi z 1997r w automacie znajdyje się sensor zderzenia??. Podczas kolizji wywaliło mi poduszkę w fotelu kierowcy i po wymianie całego fotela i podłączeniu inastalacji VAG pokazuje "odnotowano informację o kolizji, nie związane ze sprzętem" nie idzie tego wykasować w serwisie AUDI w Szczecinie powiedziano mi, że do wymiany jest właśnie ten sensor, jak już chciałem odjeżdżać podszedł do mnie mechanik i powiedział, że On wymontowuje te sensory kasuje w nim info, czyli przywraca ustawienia fabryczne i kasuje za Tą operacjię 250zł... Pozdrawiam Jurek