.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 04.lut.2025 00:53:48

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A3 AFN] hamulce??? brak przyspieszenia ...
PostNapisane: 05.paź.2009 10:04:06 
Użytkownik

Moje autko A3 1.9TDi '99r. 110KM :)

Witam mam spory problem gdy jade wrzucam kolejne biegi autko nie dostaje odpowiedniej mocy nie przyspiesza zachowuje sie jakby bylo zblokowane i jakby sie rozpedzalo z nieduzej gorki. :/

Nie krzyczy zaden czojnik do tej pory nie bylo problemow a mialem juz jakis czas temu wymieniony czojnik chamulca pod pedalem hamulca, wymienione tarcze i klocki z przodu jakies 2 miesiace temu. Sa to klocki i tarcze dedykowane do golfa IV ale parametry teoretycznie te same. :!:

Tu mi sie nasowa kolejne pytanie czy klocki normalna nie powinny byc plaskie?? bo moje sa tak jakby z jednej strony w formie trojkata (wieksze od strony srodka kola) czy to jest normalne?? non stop przylegaja do tarczy a nie tak jak normalnie minimalnie odstawac. Do tej pory nie przeszkadzalo to raczej ale moze to powoduje takie zachowanie auta. Sam mam zamiar rozkrecic hamulce i przejrzec tloczek ale nie wiem czy to cos pomoze :?: :|

przypuscmy ze nie pomoze to jakie moga byc inne powody takiego zachowania auta prosze pomozcie pilnie :|

Tytuł:
PostNapisane: 05.paź.2009 13:52:49 
Klubowicz

Auto: E34
Podnieś auto na lewarku i daj na luz(bieg) i zobacz jak się koło kręci, lekko czy stoi niemal że w miejscu, sprawdź także czy po jeździe masz ciepłe felgi. :):
Sprawdź też tłoczek bo byc może będzie wymagał regeneracji ;)

Tytuł:
PostNapisane: 06.paź.2009 06:32:37 
Użytkownik

Adamer napisał(a):
Podnieś auto na lewarku i daj na luz(bieg) i zobacz jak się koło kręci, lekko czy stoi niemal że w miejscu, sprawdź także czy po jeździe masz ciepłe felgi. :):
Sprawdź też tłoczek bo byc może będzie wymagał regeneracji ;)

No coz taki tez mialem zamiar niestety jak zwykle wtedy kiedy trzeba cos zrobic to deszcz zacznie padac chyba w koncu zrobie garaz z tego glupiego podjazdu :(:
ostatnio zrobilem to co powiedziales czyli odkrecilem kolo ale kreci sie normalnie tak mi sie wydaje nie ma wiekszych oporow. Felgi grzeja sie lekko po dluzsze jezdzie ale to akurat chyba normalne z tego co mi wiadomo :) . Do tloczka dorwe sie w pierwszej wolnej chwili (nie deszczowej). Jest dosc sporo jeszcze do roboty przy autku ale akurat to mnie :) dopoki nie uziemia mnie jakas usterka.

Strefa czasowa: UTC + 1