.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lut.2025 16:57:16

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 168 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 10.paź.2009 21:37:27 
Użytkownik

Auto: Zawsze Fajne :)
Specu, odpusc sobie ACK, średnio udany motor , jak to ktos kiedys powiedział " ani to szybkie ani oszczedne a zaworów naj..e jak w V8" mowa o Q

Pogadaj z Kornelem na temat ACK to Ci skutecznie ten silnik wybije z gowy :):

Poszukał bym na twoim miejscu S6 C4 w manualu + dobra instala lpg np made by Kornel i bedziesz wiecej jak zadowolony, V8 z konkret instalka spali wcale nie az tak duzo wiecej po trasie od ACK. Piszez ze masz fundusze na C5 wiec namawiam na S6 C4 :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 10.paź.2009 21:52:03 
Moderator

Auto: S6 C4
Ty się lepiej pochwal, ile to Twoje ssssuper S wp.... na trasie :P I nie pisz bzdur że spalanie jest zbliżone do ACK. Albo zacznij więcej jeździć to sam się przekonasz :peace: No i weź sobie znajdź S6 C4 manual w przyzwoitym stanie, tak samo zresztą jak ACK q manual :/

+
CFFB

Tytuł:
PostNapisane: 10.paź.2009 22:06:56 
Użytkownik

zaworoowa napisał(a):
Ty się lepiej pochwal, ile to Twoje ssssuper S wp.... na trasie :P I nie pisz bzdur że spalanie jest zbliżone do ACK. Albo zacznij więcej jeździć to sam się przekonasz :peace: No i weź sobie znajdź S6 C4 manual w przyzwoitym stanie, tak samo zresztą jak ACK q manual :/

17,2 /100 jadac 140-200 bawiac sie :) bez problemu wynik 14 litrów jadac normalnie a moze i mniej :): Łyso Ci :):

Tytuł:
PostNapisane: 10.paź.2009 22:10:13 
Moderator

A świstak.....i tak dalej :): 14 czego i na 50 km :?: :D W takim razie ja piszę że ACK spali 7.5l - potwierdzone, sprawdzone, mogę pokazać fotki, a jak trzeba to zrobimy traskę 1000km i się przekonasz :peace:

P.S. narazie peruki nie zakładam :P

+
CFFB

Tytuł:
PostNapisane: 10.paź.2009 22:15:22 
Użytkownik

Mysle ze przy pr stałej 140km/h róznice beda siegac 2-3 litrów max i jestem tego pewnien :) a 7,5 ACK Ci spali wtedy kiedy mi AHK spali 9,5 czyli przy 100km/h :jezor:

Ps. Świstaki hodujesz ???? :):

Tytuł:
PostNapisane: 10.paź.2009 22:24:31 
Moderator

Mówiąc już całkiem serio, najlepsze spalanie jakie udało mi się osiągnąć swoim ACK (a trochę km już nim przejechałem, więc znam auto) to 7.7l/100km podczas powrotu z DE. Średnia prędkość 110-120km/h po niemieckiej Autobahn i po polskich drogach. 904 km na 69.5l Pb. Tankowanie do pełna, a potem jeszcze raz. Jak jeżdżę na Pb trochę w trasie, trochę po Wawie, to średnio pali 9.5-10l na 100. Uważam to za bardzo dobry wynik. Jak trzeba przycisnąć, to też uważam że nie ma żenady. Owszem nie jest to S, ale wszystko ma swoją cenę. Polataj trochę Plusiakiem na
Pb po Wawie, trochę na krótszych i dłuższych trasach to wtedy pogadamy ;)

P.S. Ciekawe dlaczego nie przyjechałeś z CH Plusem na kołach :?: :P Ja odpowiedź już znam .... od Ciebie :peace:

+
CFFB

Tytuł:
PostNapisane: 10.paź.2009 22:49:47 
Użytkownik

zaworoowa napisał(a):
Mówiąc już całkiem serio, najlepsze spalanie jakie udało mi się osiągnąć swoim ACK (a trochę km już nim przejechałem, więc znam auto) to 7.7l/100km podczas powrotu z DE. Średnia prędkość 110-120km/h po niemieckiej Autobahn i po polskich drogach. 904 km na 69.5l Pb. Tankowanie do pełna, a potem jeszcze raz. Jak jeżdżę na Pb trochę w trasie, trochę po Wawie, to średnio pali 9.5-10l na 100. Uważam to za bardzo dobry wynik. Jak trzeba przycisnąć, to też uważam że nie ma żenady. Owszem nie jest to S, ale wszystko ma swoją cenę. Polataj trochę Plusiakiem na
Pb po Wawie, trochę na krótszych i dłuższych trasach to wtedy pogadamy ;)

P.S. Ciekawe dlaczego nie przyjechałeś z CH Plusem na kołach :?: :P Ja odpowiedź już znam .... od Ciebie :peace:

Sam smigasz na lpg a mi kazesz jezdzic na pb no no no zaworóweczko :)

Plusiak przyjechał na lawecie ze wzgledu na koszty :) Wystarczy troszke porachowac i kazdy normalny człowiek by zrobił tak samo jak jak no chyba ze ktos jest nie normalny :):

Dobra , Koniec OT.

Specu, S6 C4 to jest to czego szukasz ale jeszcze nie wiesz o tym :peace:

Opłaty za 2,8 sa takie same jak za 4,2 ;) przy sprowadzeniu i ubezpieczeniu.

Dzwiek, radocha zjady, itp nie da ci zadne 2 Łosiem :)

Tytuł:
PostNapisane: 11.paź.2009 07:02:20 
wodnik szuwarek

zaworoowa napisał(a):
Speco uparłeś się na ACK :?: Owszem, dobrze się jeździ, ale jak się okazuje wcale nie jest to tani silnik w eksploatacji. Ostatnio robiłem parę rzeczy w swoim i popłynęło kilka PLNów.

Mialem ACK i znam koszty eksploatacji, sa do przelkniecia.

zaworoowa napisał(a):
EDIT: śledzę na bieżąco mobile.de ... Jako takie ACK quattro manual kosztuje min. 4000 euro niestety, a takiej kasy bym nie zapłacił (uwzględniając opłaty) :/

Tez przegladam mobile i autoscout24, ale bardziej rozgladam sie za jakims niezajechanym egzemplarzem w PL.

EDIT:
Chce benzyne, 2.8 ACK, ale nic sensownego nie ma. Moze sie przelamie i kupie AEL'a, ale tez nic ciekawego nie ma (spelniajacego moje warunki) :(
http://moto.allegro.pl/item762484029_audi_a6_quattro_avant_2_5tdi.html

Audi A6 C4 ACK 2.8 manual avant quattro + LPG BRC, '97, Europa Blue Mica - "Kaprys" - sprzedane
Audi A6 C4 ACK 2.8 manual avant, '96, Ming Blue Mica - "Smoczek" - rozbite, sprzedane

Tytuł:
PostNapisane: 11.paź.2009 16:53:44 
Moderator

Też zwróciłem uwagę na to ogłoszenie :) Niby źle nie wygląda, ale trochę czasu już jest w ogłoszeniu. Z drugiej strony to jeden z najdroższych AELi na allegro, a wiadomo, że każdy szuka jak najtaniej.
Hehhh..... co do mojego egzemplarza. Tak naprawdę tam nie ma co inwestować. Ostatnio wydałem grubo ponad tysiak na uszczelnienie silnika, nowy rozrząd, termostat i olej. Jutro zmieniam przewody WN (kolejne 400zł), pod koniec tygodnia robię hamulce z tyłu (klocki + tarcze). W ciągu ostatniego półrocza wymieniłem jeszcze świece (NGK 2-elektr.), sprzęgło komplet LUK, tylne wahacze górne i pewnie jeszcze parę rzeczy o których już nie pamiętam. Oczywiście można by wywalić część gratów od gazu i założyć nowe, ale póki to jakoś chodzi, to nie chcę ruszać. Więc sam rozumiesz, że nie opłaca mi się sprzedawać auta. Tym bardziej jak popatrzę na ogłoszenia, kurs euro (raczej szukał bym auta za granicą) i wysokość akcyzy.... :|

+
CFFB

Tytuł:
PostNapisane: 11.paź.2009 20:54:50 
Użytkownik

Auto: AFN, BPP, BDN
speco napisał(a):
EDIT:
Chce benzyne, 2.8 ACK, ale nic sensownego nie ma. Moze sie przelamie i kupie AEL'a, ale tez nic ciekawego nie ma (spelniajacego moje warunki) :(
Co do tego ogłoszenia to odradzam, ktoś gdzieś pisał że miał wspawaną tylną ćwiartkę (od strony pasażera) i spawy widać gołym okiem, jednym słowem padlina

Tytuł:
PostNapisane: 11.paź.2009 21:07:16 
Klubowicz

A te ktoś gdzieś pisał to kolego może coś dokładniej powiesz nam o tym aucie

Tytuł:
PostNapisane: 11.paź.2009 21:17:21 
Użytkownik

Auto: AFN, BPP, BDN
Proszę bardzo http://a6klub.pl/-odradzam-audi-a6-quat ... 7d8acf62cf

Tytuł:
PostNapisane: 11.paź.2009 21:29:42 
Moderator

I wszystko w temacie AEL q :peace:

+
CFFB

Tytuł:
PostNapisane: 11.paź.2009 21:34:50 
Moderator

Auto: 4x Audi
Jednak internet to nie tylko zło i dzieci neo :)

Jest S4 B5 AGB
Garage Our Cars

Tytuł:
PostNapisane: 11.paź.2009 22:29:24 
Użytkownik

co do ACK z pierwszego linka

http://moto.allegro.pl/item761790371_sp ... nikat.html

byłem oglądałem, niestety ale w deszcz wiec jesli chodzi o lakier to cieżko powiedziec jak wyglada ale wad to mu nie brakuje:

-walony w tył- pas wygiety
- lampy przednie trzymaja sie na przeróżnych wkretach
- prawy tył robiony, listwy na słupku ponitowane na szybko
-maska masakra, szpachlowana na brzegach i popękana po całośći
-element karoserii na ktorym jest mocowany przedni prawy błotnik ma pękniecie około 5 cm :diabel: :diabel:

generalnie środek całkiem całkiem, klima pracuje jak odkurzacz, po włączeniu ledwo można siebie usłyszeć

silnik spocony ale pracuje ok, generalnie mało mu sie przyglądałem jak zobaczyłem to wszystko na karoserii

i na koniec :

autko ma naklejke z serwisu na słupku kierowcy i po 3 latach mialo 101999 km :)

cukiereczek nastepne 8 mało jezdził bo zrobił ledwo drugie tyle

serwisowany to on był ale w stodole chyba, bezwypadkowy był jak wyjechał z serwisu, pierwszy właściciel zapewne miał go w 1997 roku, a jesli chodzi o ksiazke serwisowa to ma mase instrukcji nic wiecej

za 400 zł ktore poszło na dojazd lepiej było wypić z kolegami

właściciel upiera sie ze bezwypadkowy bo on taki kupił i za 15 to na pewon go nie odda, jak ktoś sie uprze to zejdzie z 1000 zł, cytuje własciciela " na allegro są gorsze i droższe"

hamstwo i drobnomieszczaństwo ! Życze mu by sie z tym autem bujał przez 10 lat na allegro

Nie marnujcie swojego cennego czasu i pieniedzy bo NIE WARTO !

Tytuł:
PostNapisane: 11.paź.2009 22:43:18 
Klubowicz

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9216413 Specu moze ta tylko ze jest bez Quattro ale na zdjęciach wygląda na zadbana tylko te sportowe pedały trochę psują :):

Ostatnio edytowano 11.paź.2009 22:47:25 przez MichałBAJo, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 11.paź.2009 22:44:54 
Moderator

Speco, będzie ciężko :/ Ja na swojego patrzę ostatnio przez pryzmat usterek i wad, ale po lekturze forum widzę że naprawdę nie jest źle. Niby zwykłe, popularne auto, ale znaleźć coś dobrego w takiej opcji.....szkoda gadać :(

EDIT: Bajo, ta z Twojego linka to ośka, zresztą wisi już jakiś czas na allegro, cena zaczynała się od 18900zł

+
CFFB

Tytuł:
PostNapisane: 12.paź.2009 04:59:03 
wodnik szuwarek

http://moto.allegro.pl/item761790371_sprzedam_audi_a6_kombi_4wd_unikat.html
warjat napisał(a):
byłem oglądałem, niestety ale w deszcz wiec jesli chodzi o lakier to cieżko powiedziec jak wyglada ale wad to mu nie brakuje:
-walony w tył- pas wygiety
- lampy przednie trzymaja sie na przeróżnych wkretach
- prawy tył robiony, listwy na słupku ponitowane na szybko
-maska masakra, szpachlowana na brzegach i popękana po całośći
-element karoserii na ktorym jest mocowany przedni prawy błotnik ma pękniecie około 5 cm :diabel: :diabel:
....
Nie marnujcie swojego cennego czasu i pieniedzy bo NIE WARTO !

Kamil-A6 napisał(a):
Witam po niżej przedstawiam samochód który miał być w idealnym sanie bezwypadkowy,dzwoniłem do kolesia wszystko pięknie,bez wypadkowy w 100%.przyszł co do czego to cała prawa strona robiona, z tyłu ćwiara stawiana z prawej strony,i nie wiem jak to nazwać jak to był zrobione jak ten samochód morze być dopuszczony do ruchu,spawy były tak wykonane jak by to robił jakiś koleś nie mający pojęcia o blacharce.jest wystawiona za 17800,przez tel gościu zjechał 1000.,i twierdząc ze samochód to igła nic więcej nie opuści jak mu to pokazałem to już była inna rozmowa,o cenie.środek w dobrym generalnie stanie,alternator prawdo podobnie do naprawy i coś nie tak jest z ABS.wycieki koło kolektora z głowicy.jednym słowem szkoda czasu i tyle kasy,żeby oglądać ten samochód.albo go kupić.odradzam

Co to sie porobilo, ogloszenia z gornej polki, a im wyzsza cena tym wieksza padlina. Wiem, ze auto nie bedize bezwypadkowe, ale... szkoda gadac, przynajmniej, aby bylo dobrze zrobione, a tu nawet tego nie ma. Dzieki koledzy za pomoc, zaoszczedzilem kilka stowek na bezsensowne wyjazdy.

Czy ktos ogladal moze ten egzemplarz http://allegro.pl/item772074823_sprzedam_audi_a6.html? Na pierwszej stronie wrzucilem zdjecia od wlasciciela. Widac, ze nie jest to perelka, ale moze nie az taka padlina.

Chyba pozostanie mi opcja zastepcza - kupic jakies autko zastepcze i powoli czekac, az sie trafi jakies fajne ACK.

Audi A6 C4 ACK 2.8 manual avant quattro + LPG BRC, '97, Europa Blue Mica - "Kaprys" - sprzedane
Audi A6 C4 ACK 2.8 manual avant, '96, Ming Blue Mica - "Smoczek" - rozbite, sprzedane

Tytuł:
PostNapisane: 12.paź.2009 10:46:07 
Użytkownik

Auto: Toyota 3ZR-FAE
speco napisał(a):
To ogloszenie od jakiegos czasu wisi na allegro http://allegro.pl/item772074823_sprzedam_audi_a6.html. Dosalem od goscia dokladniejsze zdjecia i tez nie jest to bezwypadkowa igla.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

To co wylapalem:
- rdza nad klapie (pod znaczkiem A6)
- rdza nad tylna prawa lampa
- chromy przy lewym tylnym oknie jakos dziwnie powyginane,
- kierownica troche mocno zniszczona,
- wymieniona galka zmiany biegow,
- cos mi nie pasuje w listwach progowych drzwi.

Moze ktos z kolegow moglby podjechac i sprawdzic faktyczny stan ktoregos z obu aut, pokryje koszty - szczegoly na PW.

Speco ten z przewnością mniej przeszedł jak ten majtkowy ;) Tego sam bym chetnie obejrzał z bliska co to jest. :) Też kawał drogi.
A wisieć może dlugo to nie oznacza, że paść "zapchany rynek aut, kryzysy"...

Tytuł:
PostNapisane: 12.paź.2009 11:02:07 
Moderator

Speco ja bym na Twoim miejscu pojechał obejrzeć tą ostatnią. Myślę, że z tej ceny jest coś jeszcze do urwania i na gaz zostanie. Żadne auto nie będzie idealne, musisz się z tym liczyć. Rdza na klapie to częsta przypadłość (co nie znaczy, że zawsze tak jest) C4 Avant. Listwy to też słaba strona tego auta, ale tym bym się nie martwił, kupujesz na allegro zamienniki, które jak się okazuje wcale nie są takie tragiczne.
Upewnij się wcześniej co do tego quattro, bo w opisie nic nie napisał

P.S. w końcu to bliźniak mojej ;) nawet wyposażenie identyczne (poza brakiem BOSE i telefonu w podłokietniku (u mnie)

+
CFFB

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 168 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1