supergrzes napisał(a):
mozesz tez sie po niej spodziewac ze za 3 miesiace padnie[jezeli nowa juz nie jest padnieta] a rzeczy elektryczne z tego co mi wiadomo nie podlegaja reklamacji.
kabelek lepiej zostaw stary bo jak wstawisz nowy to jest duze prawdopodobienstwo ze nie wytrzyma temperatury... chyba ze kupisz jakis z wyzszej polki ale sadzac ze kupowales najtansza sonde to kupisz porownywalny kabelek...
koszulki termokurczliwe bankowo sie spala jezeli beda blisko sondy, wiec to odpada... luty powinny dac rade ale trzeba po ludzku zaizolowac zeby nie przetopilo np. zwyklej tasmy izolacyjnej.
ps. niedotykaj golymi rekoma kabelkow nowej sondy bo jest prawdopodobienstwo jej uszkodzenia.
a jak masz jeszcze szanse na wymiane sondy na lepsza np bosch lub ngk za doplata to nie powinienes z tego zrezygnowac... bo wg mnie wtopiles 100zl
Ok rozumiem, znaczy ta sonda normalnie kosztuje 180zł na allegro też są ludzie sobie chwalą - jakby tak było jak mówisz to po co by to produkowali ? Ja oczywiście nie podważam bo nie mam o tym pojęcia ...
Powiedzcie mi jeszcze, jeżęli nie zmieniać kabla - a jest on poprowadzony od nowości chyba jeszcze wzgłuż silnika - to czy mogę odciąć starą sondę od kabla zaraz za samą sondą i tam wstawić tą drugą nową ? oczywiście pierw odepne wtyczke od sondy (ta nowa ma takie zaciskowe końcówki wystarczy wsadzić kabel i zacisnąć kombinerkami)
Aha i jak są dwa białe kable to obojętnie który do którego podłączyć ?
z tego co się dowiedziałem 4 max to tylko dystrybutor
![Smile :)](./images/smilies/001.gif)
sonda jest firmy Magnetti Marelli