PROSZE UZUPEŁNIĆ NAZWĘ TEMATU O KOD SILNIKA LUB JAKĄKOLWIEK INFORMACJĘ. Baskecior.
- Już to zrobiłem, przepraszam za bład.
Witam.
Przejrzałem większość tematów na temat świec żarowych, przekaźników itp, tylko w żadnym z nich nie mogę znaleźć konkretów. Dziś moja setka już z większym trudem odpaliła nieco sie trzęsąc, a lampka świec nie żyje totalnie, świece nie grzeją ani przez ułamek sekundy (na zewnątrz temperatura wynosiła 3 stopnie na plusie) odpinałem kostki od obydwóch czujników temperatury i to nie daje żadnego efektu.
1. Dowiedziałem się, iż zarówno przekaźnik jak i bezpiecznik powinien znajdować się pod pólką nad pedałami. Zdjąłem półkę i jakież było moje zdziwienie, gdy takowego bezpiecznika tam nie znalazłem.
(Poniżej fotka skrzynki z wewnątrz i tej spod maski)
Moje pytanie brzmi: Który przekaźnik odpowiada za grzanie świec, czy ma ktoś rozpiskę przyłącz do niego, ażeby sprawdzić czy dochodzi do niego sygnał z ECU jak piszecie?
Drugie pytanie: Gdzie jest ten bezpiecznik????
Prosze o konkretne odpowiedzi, bo temperatury coraz mneijsze i z zapłonem kłopoty będą narastać....
Na półce którą odkręciłem, znalazłem taką oto rozpiske:
Będę wdzięczny za konkretne odpowiedzi, bo sam za bardzo nie wiem gdzie szukać przyczyny... Próbowałem sprawdzić vagiem, niby program sie odpala ale nie da się połączyć z niczym, ani z silnikiem ani z absem... Mam przejściówkę z OBD2 na OBD1. Nawet Vag-Com'em nie bangla nic...