Tu masz co nieco o tym aucie z forum A8,
SJake napisał/a:
To juz chyba lepiej przyjżeć się temu -
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9781877
NIE, nie lepiej.
Bo widzisz SJake nie chciało mi się go szukać po necie ale trafiłeś właśnie na to S8 które oglądałem (zauważ, że to ten sam komis).
W ofercie sprzedaży napisano bezwypadkowy ale jak napisałem już poprzednio to tylko pobożne życzenie komisantów.
Dobrze że chociaz jak palcem pokazałem to nie wpierają w żywe oczy, że tak być powinno...
ale może zrozumieli, że nie ma co dyskutować bo bylem akurat A6-stką oklejoną jednym w warszawskich ASO
A faktyczny stan samochodu jest taki (tu piszę tylko co pamiętam bo kiedy go skreśliłem z listy ewentualnego zainteresowania to oczywiście nigdzie nie zapisywałem swoich uwag):
- drzwi prawe tylne lekko odstają i z tego co pamiętam to komisant przyznał, że na prawym tylnym rogu było coś robione
- klapa tylna na lewym rogu też mnie wtedy zaniepokoiła tak jak i wygląd tylnego zderzaka (być może to efekt tej samej roboty po prawej stronie ale ja tego nie wiem)
- płynu chłodniczego bylo chyba jeszcze mniej niż widać na zdjęciach
- brak rolet na tylnych szybach - ani na tylną ani na boczne (mi to jakoś nie przypadło do gustu)
- problem z Navi Plus bo pokazuje jakieś błędy oraz...
- brak fabrycznej anteny na tylnej klapie - w zamian jest dołożona jakaś niefabryczna z przodu na desce rozdzielczej na podszybiu w prawym rogu przy słupku, widoczna na zdjęciu Nr.5.... tu nie wiem jak to skomentować - albo samochód nie posiadał wcześniej Navi Plus (co wydaje się nawet prawdopodobne bo brak rolet też wskazuje na jakąś zubożona wersję) i ktoś mu dołożył tylko nie wszystko działa super albo tył uderzony dosyć mocno, blacharzom nie udało się znaleść klapy bagażnika z fabryczną anteną GPS lub po prostu przeoczyli to przy zakupie noi w efekcie trzeba było dołożyć antenę z przodu...
swoją drogą to ciekawe czy ten GPS wogóle działa bo w moim (i jak się zorientowałem w wielu waszych także) urządzenie GPS umieszone na podszybiu szyby czołowej niestety nie działa (brak sygnału GPS)
Ogólne wrażenia po jego oględzinach miałem raczej słabe więc nawet nie sprawdzałem Nr VIN.
SJake napisał/a:
Przebieg zweryfikować, zVagować itp.etc....
Nawiązując do powyższego to nie wiem czy ten konkretny egzemplarz jest warty tej całej procedury. Osobiście nie zamieniłbym swojego A8 na tą eSę.