witam
samochod to audi s8 przed liftem tiptronic 5 biegowy
miałem taki problem a mianowicie skrzynia chodzila idealnie pewnego dnia cos zaczeło wyć i autko ledwo jechalo i przechodizlo w tryb awaryjny prawie zaraz po ruszeniu ( wyglada tak jakby nie bylo obiegu oleju badz ni ebylo oleju wogole)....... wilele osob mowilo ze padla skrzynia, mechanik spuscil mi troche oleju wygladał na mocno przepracowany zamiast koloru zóltego byl czarny ale czysty zadnych opilkow i innych zbednych rzeczy. ( olej pewnie orginalny jeszcze przez to mogl byc czarny) Wymienilem filtr oraz olej. Po wymianie runda autem i pierwsze 3 biegi auto jezdzi perfekcyjne zero szarpniec, po zmiane oleju nic nie wyje, niestety przy 4 biegu czy to na tiptronicu czy na D jest szarpniecie i wlacza sie tryb awaryjny
Dodam jeszcze ze jak automat ma przelozenie P,R,N,D,4,3,2 do pola o oznaczneiu 2 nie można wrzucic tak jakby sie cos przestawilo.
co moze byc przyczyna? moze byc cos zapchane? moze za mało oleju bądz za duzo ? czy to jednak skrzynia do regenreacji ? jednak niechce mi sie wierzyc ze cos padlo w samej skrzyni mechanicznego sam juz niewiem
co moze byc przyczyna tego ze przy czwartyym biegu szarpnie i tryb awaryjny ? a pierwsze 3 biegi chodza perfekcyjnie i nic nie wyje po tej wymianie
p.s. wsteczny tez działa idelanie nic nie szarpie
|