.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.lut.2025 11:07:40

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [ACE 16V nie odpala]
PostNapisane: 16.sty.2010 22:50:01 
Użytkownik

Witam wszystkich . Po zdemontowaniu gazu nie odpala na benzynie ,na gazie palił w miarę ale strzelał i nie mogłem sobie z tym poradzić mechanicy w mojej okolicy odpadli, więc postanowiłem zdemontować gaz i dojść do perfekcji na benzynie wymieniłem kable, świece,itp.Teraz zajmuję się wtryskiem rozruchowym,nie mam napięcia na wtyczce,jak podpinam na krótko to słyszę że działa .Co do tej wtyczki tu właśnie mam pytanie ,powinien tam być prąd po włączeniu zapłonu ? i jaki numer jest na tej wtyczce bo są trzy niebieskie a ja nie mam pewności gdzie która ma być ,przekładałem silnik z ace na 6a z anglika i mechanicznie zrobiłem to sam a resztę robił mechanik w sumie potem palił na gazie po przegazowaniu i przełączeniu na benzynę silnik pracował nie najlepiej ale zawsze. Gdyby ktoś mi mógł pomóc był bym wdzięczny ,bo będzie rok jak kupiłem auto a jeździłem miesiac :(

Tytuł:
PostNapisane: 16.sty.2010 23:29:39 
Użytkownik

wtrysk rozruchowy dzila w momencie krecenia rozrusznikiem.
ace wez i to oddajna zlom. dobra to byl zart.
ja mam ace na gazie zwykly mieszalnik i nie narzekam usiluje go zabic i niechce nawet kichnac!!! niewiem z jakimi mechanikami miales do czynienia.
pozdrawiam i zycze powodzenia.

Tytuł:
PostNapisane: 19.sty.2010 20:36:07 
Użytkownik

Witam, o tym złomie to zaczynam myśleć poważnie, ale jednak chciał bym tam zajechać na własnych kołach :> . Jeśli mógł by ktoś sprawdzić jaki jest nr. na wtyczce od wtrysku rozruchowego to by mi bardzo pomogło.

Strefa czasowa: UTC + 1