.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lut.2025 17:16:16

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 16.sty.2010 22:13:37 
Użytkownik

mcgiwer napisał(a):
No właśnie a co powiecie na silnik 3.0 V6 ? Jak ten silnik się sprawuje jakieś problemy z nim są ? no i jak znosi gaz ?

Szukajka?? :peace:

W moim przypadku nigdy nie udało mi się przekroczyć 17l. gazu jeżdżąc po mieście na 'max'bucie'. Więc wypowiedzi o spalaniu identycznym z 4,2 są kolejnymi bajkami tych, którzy nawet nie widzieli tego silnika... :/
Średnio miasto 15-16 gazu przy konfiguracji quattro+tiptronic.

Mimo, że to 'jedynie' 20 Nm i niespełna 30 KM więcej od 2,8l to jednak różnica była zauważalna/odczuwalna. :):
Rzekomą bolączką są zmienne fazy rozrządu.
Jest to chyba jedne z pierwszych silników Audi, w którym zastosowano ten system.
Dziwne, bo np.: w japończykach (VVTi - Toyota, Vtec - Honda) jest stosowany od lat. Bynajmniej ja nie miałem z tym problemów.

Moim zdaniem ASN 3.0 to ideał, gdy jednak 2,4l to za mało , a 4,2l to zbyt wielki potwór. Ideał dla tych, którzy boją się 2,7l biTurbo (mojego faworyta) :okulary: ...
Dla 95% szukających samochodu będzie to w pełni wystarczający silnik, który z satysfakcją zawstydzi niejednego 'turbognoja'... :peace: :D

Audi Allroad C5 2.7biT APB - jest
Obrazek :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 19.sty.2010 20:12:02 
Użytkownik

Napaliłem się na ten silnik 3.0 z Q miałem okazję pojeździć ostatnio A4-ką z takim silnikiem wszystko ładnie pięknie ale ubezpieczalnia wyleczyła mnie z Audi zawołali prawie 5 tys. za AC :(

Tytuł: .
PostNapisane: 29.sty.2010 20:41:21 
Użytkownik

Kolega sam uzytkuje a6 z tym silnikiem i po zrobieniu 50 tys aktualnie 222222 tys na liczniku muszę powiedzieć że jest to udana konstrukcja. Po kupnie zrobiłem przy nim wszystko co należało tzn. oliwka, rozrząd itd i lata a i instalka 4 generacji (landi) daje rady a spalanie no cóż u mnie było 12 benki i teraz jest 14 gazu jest to srednia ok 30 procent miasto 40 autostrada 30 zwykla trasa, a na ubezpieczenia tez sa promocje pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 29.sty.2010 23:32:31 
Użytkownik

Auto: Audi Cabrio 2,8 '94r.
mcgiwer napisał(a):
Napaliłem się na ten silnik 3.0 z Q miałem okazję pojeździć ostatnio A4-ką z takim silnikiem wszystko ładnie pięknie ale ubezpieczalnia wyleczyła mnie z Audi zawołali prawie 5 tys. za AC :(

to kup leganze daewoo i bedziesz miał tanie ubezpieczenie i prawie jak ałdi :diabel: :diabel: :diabel:

Audi A4 B5 2,5TDI Avant model S4 S-line-było
Audi 80 B4 1,9 TDI 1Z Avant wirus by Digtronik - było :/
"moja Audica budzi emocje niczym dobra szpryca"

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1