.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.lis.2024 14:56:42

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Audi A4 1,6 - gaz
PostNapisane: 07.lut.2010 19:31:43 
Użytkownik

Witam mam do was pytanie interesują mnie tylko odpowiedzi kto użytkuje takie audi z silnikiem 1,6 zagazowanym, a mianowicie chodzi mi o to czy w gole się opłaca gazować ten silnik czy będzie to jeszcze miało jakąś moc bo już teraz jest kiepsko czy ma do tego coś przebieg? Jaką instalację polecacie i jakie są jej koszty Proszę o pomoc będę wdzięczny za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Krzysiek

Tytuł:
PostNapisane: 07.lut.2010 19:40:29 
Użytkownik

Ten silnik sam w sobie jest jak żółwik,wiec stanowczo odradzam.
Natomiast co do gazu,to nawet najbardziej prestiżowe zapalniczki są wyłącznie na benzyne.

Tytuł: Re: Audi A4 1,6 - gaz
PostNapisane: 07.lut.2010 21:12:15 
Klubowicz

kriskrzysiek napisał(a):
Witam mam do was pytanie interesują mnie tylko odpowiedzi kto użytkuje takie audi z silnikiem 1,6 zagazowanym, a mianowicie chodzi mi o to czy w gole się opłaca gazować ten silnik czy będzie to jeszcze miało jakąś moc bo już teraz jest kiepsko czy ma do tego coś przebieg? Jaką instalację polecacie i jakie są jej koszty Proszę o pomoc będę wdzięczny za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Krzysiek

jak jest na sekwencji to spadku mocy nie ma w 1.6
Ale pali 1 L mniej niż moje 1.8T
Czyli pali w granicach 10L gazu przy normalnym użytkowaniu.

80 '93 ABK + LPG [było: 04.2006 - 12.2008]
aha jest też ecoboost 1.0T.
Jest też TQT

Tytuł:
PostNapisane: 08.lut.2010 20:49:34 
Użytkownik

Auto: Audi A8 D2 4.2E
jesli zamontujesz coś innego jak IV gen. to przeklniesz ten silnik i auto, teraz sekwencje są w podobnych cenach jak instalacje IIgen nie opłaca się montować nic innego jak IV gen. nawet gaziarzowi ponieważ na sekw. praktycznie brak problemów z zasilaniem w lpg.

http://img513.imageshack.us/img513/2742/dscn1455.jpg

Tytuł: jak z eksploatacja
PostNapisane: 13.lut.2010 10:53:24 
Użytkownik

witam a chcialbym sie dowiedziec jak wygladac eksploatacja co ile trzeba wymieniac reduktor filtry i co tam jeszcze trzeba wymieniac i jakie sa tego koszty pozdrawiam i czekam na jakas pomoc

Tytuł:
PostNapisane: 03.mar.2010 20:37:54 
Klubowicz

Widzę, ze kolega ma dylemat typu: Chciałbym ale się boję . :D
Im szybciej załozysz ten gaz, tym szybciej Ci się zwróci. Wybierz tylko dobrego - renomowanego gazownika w Twojej okolicy.
Przy sekwencji ( IV generacja ) średnio raz do roku wymieniasz filtr gazu o resztę się nie martw, jeśli coś bedzie do wymiany w LPG, to najprawdopodobniej wymieni to juz następny własciciel auta.

Tytuł:
PostNapisane: 04.mar.2010 00:55:27 
Użytkownik

1.6 gaz 15,5 zł / 100 km ? ;d

Tytuł:
PostNapisane: 06.mar.2010 00:17:08 
Użytkownik

Hej, ja posiadam b5 1.6 w gazie II generacji.. Nie narzekam na brak mocy w porównaniu do PB.. Autko ładnie się zbiera lecz potrzebuje większych obrotów tak jak na PB.. Co do sekwencji to nie wiem jak to tam jest, ale zapewne lepiej ;)

Pozdrawiam

Tytuł: cze
PostNapisane: 13.mar.2010 14:56:21 
Użytkownik

cze dzieki wszystkim za dobre slowa boje sie bo nie ma dobrych gazownikow u mnie i tak sie zastanawiam zebym nie wiem jak byla dobra instalka jak ja spieprza to nic jej nie pomoze wczoraj bylem u gazownikow zaproponowali mi instalke SEC plus wtryski VALTEKI czerwone i reduktor jakis na m... nie pamietam ja im mowie ze chce STAGA 300-4+ i wtryski matrix reduktor ZAWOLI ZETA N to ich odpoiwedz byla taka: Panie szukasz sobie sam problemow o ile instalacja STAG mowia jest ok chociaz zasmial sie i mowi ze SEC tez jest robiony w bialymstoku to tylko nie potrzebnie przeplace a jedno i to samo jest , a co do wtryskow to mowia ze matrix jest problemowy ze sie zatyka ze trzeba go co chwile serwisowac a nie jest to na gwarancji a reduktor ZAVOLI to mnie wysmilay ze jest co badz!!!
Prosze was pomozcie co jest w koncu ok bo teraz jak dla mnie wychodzi ze wszystko jest do niczego co mam zalozyc jest tu ktos kto na tym dobrze sie zna instaluje LPG porsze was o pomoc
Pozdrawiam
Krzysiek

Tytuł:
PostNapisane: 13.mar.2010 15:37:51 
Użytkownik

Znajdź takiego gazownika co ściągnie Ci te graty i założy bez gadania...albo przynajmniej takiego, który zaproponuje coś sensownego i nie będzie się wyśmiewał z powyższego zestawienia...bo jest to naprawdę dobry wybór.
A tych o których pisałeś omijaj z daleka.
Valteki są najgorszymi "wtryskiwaczami" na rynku...a większość zakładów zakładających instalacje na nich bazuje...niestety klienci szukają żeby było jak najtaniej

Slawko 08 napisał(a):
Ten silnik sam w sobie jest jak żółwik,wiec stanowczo odradzam.
Natomiast co do gazu,to nawet najbardziej prestiżowe zapalniczki są wyłącznie na benzyne.

Nie wszyscy kolego jeżdżą takimi super torpedami jak Twoja.
Nie znasz tematu gazu to po co się wypowiadasz :)

Tytuł:
PostNapisane: 13.mar.2010 19:51:49 
Klubowicz

Nie wiem jakiego dokonasz wyboru instalacji ale ja jechałem 200 km do gazownika zeby mi załozył instalację. Od momentu załozenia czyli od 4 lat wiem ze mam LPG tylko na stacji benzynowej :peace: Więc warto trochę pojezdzić.
Cytuj:
Panie szukasz sobie sam problemow o ile instalacja STAG mowia jest ok chociaz zasmial sie i mowi ze SEC tez jest robiony w bialymstoku to tylko nie potrzebnie przeplace a jedno i to samo jest , a co do wtryskow to mowia ze matrix jest problemowy ze sie zatyka ze trzeba go co chwile serwisowac a nie jest to na gwarancji a reduktor ZAVOLI to mnie wysmilay ze jest co badz!!!

Wciskaja klijentom to na czym mają najlepszy zarobek.

Tytuł: do Jarka
PostNapisane: 13.mar.2010 22:49:24 
Użytkownik

no tak Jarek masz racje Ci ludzie chyba tyle chca zrobic a z tego co widze chca sie pozbyc czegos co maja na polce wiec napewno tych kolesi omine z daleka co do tego goscia co napisal o mym aucie potraktowalem to z usmiechem na twarzy kazdy ma auta jakie ma mnie stac na takie to takie mam ale dzieki Jarek za dobre slowo jednak sa jeszcze normalni ludzie od ktorych mozna uslyszec cieple slowo pozdrawiam

Tytuł: DO ZiPi
PostNapisane: 13.mar.2010 22:51:48 
Użytkownik

Witam ZiPi faktycznie masz racje u mnie w tym zascianku co mieszkam nie mam co szukac dobrego gazownika tak jak mowisz najpierw zaczne szukac w rzeszowei wieszke miasto moze cos tam bedzie a jak nie pojade dalej pozdrawiam i dzieki za pomoc

Strefa czasowa: UTC + 1