Przemek trochę mnie wyprzedziłeś ale odpowiem na te pytania
Cytuj:
Oddaliscie pompy, zostawiliscie po pewnie okolo 2 kola
tak mnie to kosztowało dokładnie 2090 ale mam super zregenerowaną pompę i wiem że są serwisy które biorą jeszcze więcej
Cytuj:
oczekiwaliscie zregenerowanej pompy na dlugie lata
czy na długie to się okaże ale na kolejne 200000 tys. to pewnie tak ,taką informację dostałem z serwisu
Cytuj:
Jezeli przyjmiemy, ze np czujnik rotacji czasem pada w starych pompach to serwis, ktory dostalby pompe do regeneracji/naprawy powinien (wg mnie) wymienic go w ciemno by klient za 3 miesiace nie wracal z bluzgami
tego czujnika przy normalnej regeneracji pompy(czyli tłoczek, elektronika)się niewymienia i wtedy koszt spada do około 1700, ale u mnie po nieudolnej naprawie elektroniki pompy padł
Cytuj:
Czy po zamontowaniu elektroniki gdy odpaliles szczesliwie auto:
- byly jakies bledy zapisane?
- byly na jakis bitach w 018S informacje o wewnetrznych bledach w pompie?
- zrobiles 004BS by sprawdzic czy pompa jest w stanie przestawiac kat wtrysku (przy uzyciu elektrozaworu kata wtrysku)?
-nie błędów niebyło żadnych
-tej grupy nielogowałem bo poprostu niewiedziałem a szkoda
-004BS robiłem i kąt się przestawiał
-004 dynamicznie nielogowałem bo poprostu się bałem
Cytuj:
- czy zrobiles 001S by porownac wariujaca dawke przed zgonem ze stanem po wymianie tranzystora
loga z tą grupą sam wstawiałeś więc w styczniu jak najbardziej OK a po zmianie tranzystora lipa
Cytuj:
Uwazam, ze przez zmiane samego tranzystora nie uwalilo Ci tego sensora bo nie jest on polaczony z tym tranzystorem a poniewaz na dodatek auto odpaliles to nie uszkodzili elektroniki - krotko: dlatego uwazam, ze nasciemniali Ciebie z tym ze fakt wymiany tranzystora popsul sensor rotacji - nasciemniali i oczernili ten punkt gdzie Ci ten tranzystor robili.
słuchaj tego NAPEWNO niewiemy czy tranzytor dodatkowo niema wpływu na inne rzeczy w pompie , niemamy żadnych schematów elektrycznych które to wykluczają więc też podlega to wielkiej dyskusji
Cytuj:
Pytasz o interes: popatrz na rachunek za naprawe pompy i zastanow sie czy jest w interesie punktu rozpowszechnianie wiedzy jak minimalnym kosztem postawic auto na nogi (nie mylic z kompleksowa regeneracja, ktora zapewne Wam zrobili - ale zaloze sie ze jakbyscie wiedzili jak za 3paki auto na nogi postawic to kazdy z Was by to wolal od kompleksowej naprawy).
tu sam sobie odpowiedziałeś nikt żaden serwis niewstawi pompy do urządzenia które kosztuje powiedzmy 80,000 zł z naprawianą elektroniką niewiadomego pochodzenia poto by tą pompę skalibrować i dać na usługę gwarancję
więc odligatoryjnie tą pompe regenerują
Na koniec jeszcze raz napiszę jeśli ktoś ma ochotę to niech próbuje naprawiać samemu ale myslę że i tak skończy się to wyslaniem do serwisu Boschsa.
Ja teraz wiem że drugi raz sam bym przy tym niegrzebał bo jest to cholernie skomlikowane urządzenie .
A serwisy mają swoje tajemnice i napewno ich niepoznamy .
pozdrawiam
Krzysztof