.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.kwi.2025 12:35:09

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 16.kwi.2010 20:07:52 
Użytkownik

sebek2019 napisał(a):
:D dobre....
moze poprostu niepotrzebnie pytalem? Ale wydawalo mi sie, ze jak ktos pyta to oczekuje odp, a nie żałosnych docinek ;P zazdrość?
wkleje niebawem zdj ale samochodu, ktory kupie zebys mogl poogladac (tyle ci zostalo) :D myslalem ze bardzie inteligetni ludzie siedza na tym forum :D

zapewne i tak kupie S5 bo mi sie najbardziej podoba i wogole lubie audi :)

czarna perła z czarna felga i ciemnymi szybami ? to bedzie cos nie?

Cytujac innego uzytkownika, o dzizas ale siara... :/ Idz zapytaj malolaty co je najbardziej kreci i to kup. Skoro i tak nie zalezy Ci na niczym oprocz lansu.

R5/R5efi/1.8T/V8 manual/2.7 H6/PB V6 manual/1.8PB/1.8T AWT/2.7BiT/AWX

Tytuł:
PostNapisane: 16.kwi.2010 20:13:00 
Użytkownik

sebek2019 napisał(a):
czarna perła z czarna felga i ciemnymi szybami ? to bedzie cos nie?

Nie, ot A4 coupe jakich pełno :peace:
Ale jak Ci się podoba, to dobrze.

Tytuł:
PostNapisane: 16.kwi.2010 20:45:59 
Użytkownik

wiec powiedzcie drodzy koledzy po co taki zamochod jesli nie do zabawy? Mam 22 lata wiec nie szukam auta dla rodziny tylko dla siebie... wiec musi sie mi podobac a takie co wymieniam podoba sie wiekszosci facetow. A jesli chodzi o lans i malolaty to chyba musialbym wybrac bmw... :D hehe
czyli mam rozumiec ze nie podoba sie wam czarna S5 z czarnymi felgami?

Tytuł:
PostNapisane: 16.kwi.2010 20:53:56 
Użytkownik

zioolko napisał(a):
utrudnie ci wybór i powiem, że osobiście zastanawiałbym isę jeszcze nad MB CLSem
moce jak w S5 oraz dużo większe (AMG)
w opcji 4x4

Hahaha, pokaż mi CLS-a AMG z napędem na 4 koła :peace:

CLS jest porównywalny z S5 tak jak S klasa z A6 :056:

Aaa, i jeszcze powiedz które to "te moce jak w S5 oraz dużo większe"? :diabel:
Jedynie 55 i 63 AMG dorównują mocą, ale to inna bajka...

Ostatnio edytowano 16.kwi.2010 21:09:15 przez martab99, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 16.kwi.2010 21:08:45 
Użytkownik

300k za samochód jeszcze taki , nie wiem do mnie to jakoś nie przemawia , dzisiaj na allegro znalazłem ten samochód
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=1001337152
i w sumie to szału nie ma .Ot zwykły samochód .
Jak to kiedyś ktoś powiedział za kilka kabelków trochę blachy, plastiku i szkła chcą setki tysięcy złotych. Powiem krótko na mnie S5 nie zrobisz wrażenia może na kimś , bo dla mnie w obecnej chwili jest niewiele samochodów godnych kwoty powyżej 200k .Ale twoja wola.

Tytuł:
PostNapisane: 16.kwi.2010 21:14:06 
Użytkownik

Misiek1 napisał(a):
Jak to kiedyś ktoś powiedział za kilka kabelków trochę blachy, plastiku i szkła chcą setki tysięcy złotych. Powiem krótko na mnie S5 nie zrobisz wrażenia może na kimś , bo dla mnie w obecnej chwili jest niewiele samochodów godnych kwoty powyżej 200k .Ale twoja wola.

Wsiądź, przejedź sie i pogadamy co ile jest warte ;)
To że większości z nas nie stać na takie auto nie oznacza, że są one nie warte swojej ceny.

I gwarantuję, że większość kupujących auta za setki tysięcy nie dobiera aut tak aby "zrobić na kimś wrażenie" ;)

Tytuł:
PostNapisane: 16.kwi.2010 22:51:01 
Użytkownik

sebek2019 napisał(a):
wiec powiedzcie drodzy koledzy po co taki zamochod jesli nie do zabawy? Mam 22 lata wiec nie szukam auta dla rodziny tylko dla siebie... wiec musi sie mi podobac a takie co wymieniam podoba sie wiekszosci facetow. A jesli chodzi o lans i malolaty to chyba musialbym wybrac bmw... :D hehe

Kup sobie s5.
Przynajmniej będzie jakaś odmiana w tytułach, a nie w kółko "Kierowca BMW wjechał w drzewo" :D

Tytuł:
PostNapisane: 17.kwi.2010 07:48:28 
Użytkownik

SaS_SoNIr napisał(a):
sebek2019 napisał(a):

Kup sobie s5.
Przynajmniej będzie jakaś odmiana w tytułach, a nie w kółko "Kierowca BMW wjechał w drzewo" :D

toś pocisnął komentarzem :/

Bestia 2,2 T 20 V Q pod kołderką w garażu

Tytuł:
PostNapisane: 17.kwi.2010 08:07:32 
Użytkownik

martab99 napisał(a):
Misiek1 napisał(a):

Wsiądź, przejedź sie i pogadamy co ile jest warte ;)
To że większości z nas nie stać na takie auto nie oznacza, że są one nie warte swojej ceny.

I gwarantuję, że większość kupujących auta za setki tysięcy nie dobiera aut tak aby "zrobić na kimś wrażenie" ;)

A to ja wiem tylko szkoda ,że jak ktoś kupuje A8 czy BMW serii7 to wszyscy mówią ,że kupił dla szpanu. Choć nie zmienia to faktu ,że pozostała w nas jeszcze ta mentaslność ,że auto ważniejsze od mieszkania , domu.

Tytuł:
PostNapisane: 17.kwi.2010 10:40:22 
Użytkownik

Musze powiedzieć że dziwi mnie pytanie się ludzi na forum co kupić... Samochód musi się Tobie podobać nie nam, bo każdy ma inne gusta i poglądy. Domyślam się że masz nie lada dylemat bo też pewnie bym taki miał ale musisz to rozgryźć sam. Musze dodać tylko zdanie do tematu lansu jaki wyżej wystąpił. Mianowicie jakiego byś z tych samochodów nie kupił będzie LANS FURA na 100% bo są to naprawdę przepiękne samochody.
Co do twoich typów, jeśli chcesz mieć max osiągów to nissan GT-R jest tutaj na 1miejscu, wymiata i to nieziemsko i z wyglądu tez fajnie się prezentuje.
Patrzałeś może na http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4487947 ? wygląda ciekawo i pewnie też niezła zabawa :peace:
Ogólnie zdziwiłem się ile tu siedzi ukrytych fanów BMW :D Myślałem że to forum AUDI. S5 jest przepiękne na żywo powala, światła diodowe wieczorkiem to bajka nie do opisania, można się wpatrywać w nie bez końca.
Super by było jak byś troszkę dozbierał i uderzył w R8... To już majstersztyk. widziałem że od 200k już można dostać.
Ale wybór i tak pozostaje twój. Pamiętaj myśl o swoich potrzebach, o tym co Ci się podoba a nie tym co inni mówią i sugerują bo to Ty masz się dobrze czuć w tym samochodzie.
Pozdrawiam i życzę udanego wyboru.

Tytuł:
PostNapisane: 17.kwi.2010 11:10:08 
Użytkownik

CL jest bardzo piękny samochodem ogólnie od początku podobały mi się sportowe Mercedesy .W całej historii Mercedesa tylko może 3 modele mnie się nie podobały. Ale tak jak napisał poprzednik to jest Twój wybór a nie nasz.

Tytuł:
PostNapisane: 17.kwi.2010 12:14:38 
Użytkownik

Fajnie ze tez normalni ludzie przegladaja te forum... :)
dzieki za sugestie ;) sformułowalem tak temat gdyz najblizej mi do kupna S5 wiec myslalem ze na forum audi uzyskam informacje o tym jak ten samochod sie sprawuje tymczasem wiekszosc ludzi wolalaby bmw 6 a mnie porownala do łysego dresa wyrywajacego malolaty to troche przykre ze jako narod mamy taka mentalnosc ze jak ktos ma wiecej to trzeba go obrzucic błotem... :/
Zapewne jak ktos z was kupilbym takie auto to wszystko byloby ok i nikt nie wjechalby w drzewo? Ale widze kolega to wzor do nasladowania... :D

Pozdr dla tych co mnie rozumieją ...

Tytuł:
PostNapisane: 17.kwi.2010 12:41:09 
Użytkownik

Wiesz co do samego sprawowania S5 na forum raczej pomocy nie uzyskasz bo nie oszukujmy się, mało kogo stać na takiego potworka, a jak już stać to raczej nie przesiadują na forach :D
Ale moim zdaniem nie zawiedziesz się, czytałem troszkę testów itp i naprawdę wnioski są jedne, to jedno z najlepszych audi jakie wyszło, nieśmiertelne 4.2 tak więc o silnik pewnie możesz być spokojny.
Nigdzie nie widziałem tematów w internecie dotyczących jakiś usterek w S5 tak więc to raczej pewny samochód, z resztą audi nigdy nie robi popyliny jeśli chodzi o swoje modele a tym bardziej topowe oznaczone literką S

EDIT:
http://www.youtube.com/watch?v=-srKvEq-Ymk&feature=related :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 17.kwi.2010 13:02:28 
Użytkownik

Buba napisał(a):
SaS_SoNIr napisał(a):
sebek2019 napisał(a):

Kup sobie s5.

toś pocisnął komentarzem :/

No bo sorry, koleś ma prawko góra 4lata i już chce brać takie smoki... U nas gdzie nie ma dróg.
Może po tych 4 latach jest mistrzem kierownicy, może... ale wątpię.

Tytuł:
PostNapisane: 17.kwi.2010 13:19:30 
Użytkownik

SaS_SoNIr ale perfidnie wychodzi z Ciebie zazdrość. Twierdzisz że trzeba mieć prawko 15lat żeby pojeździć sobie takimi furami ? A do tego czasu najlepiej ćwiczyć bezpiecznym polonezem co ? Przestańcie pieprz.. takie farmazony bo źle się robi. Jego sprawa czym będzie jeździł, i jak.
Z Ciebie pewnie Kubica co ? :):
Odpuście sobie takie docinki bo naprawdę to jest forum aby pomóc ludziom a nie wbijać im co chwile szpile że za młody, że chce się lansować i że jeździć nie potrafi, najlepiej niech wam kupi taki samochód to wtedy Wy z nim zrobicie najlepszy użytek, żenada.
I teksty typu "u nas nie ma dróg" też mnie słabią, bo jest to totalna bzdura.

Tytuł:
PostNapisane: 17.kwi.2010 13:46:26 
Użytkownik

Po prostu mam nadzieję, że przy okazji nie zabije nikogo :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 17.kwi.2010 13:56:05 
Użytkownik

SaS_SoNIr napisał(a):
Po prostu mam nadzieję, że przy okazji nie zabije nikogo :peace:

Albo skończysz tak pieprzyć bez sensu, albo sie pożegnamy.

Ostatnich Twoich 10 postów to poprostu czysta zazdrość, szczeniactwo, bicie piany i próba wmówienia wszystkim że w polsce auto o mocy większej niż 30KM jest bez sensu (bo tyle potrzeba do osiągniecia 130km/h).

Tytuł:
PostNapisane: 17.kwi.2010 16:34:58 
Użytkownik

martab99 napisał(a):
zioolko napisał(a):
utrudnie ci wybór i powiem, że osobiście zastanawiałbym isę jeszcze nad MB CLSem
moce jak w S5 oraz dużo większe (AMG)
w opcji 4x4

Hahaha, pokaż mi CLS-a AMG z napędem na 4 koła :peace:
....

Aaa, i jeszcze powiedz które to "te moce jak w S5 oraz dużo większe"? :diabel:
....

4MATIC:

W CL AMG + 4 Matic jest dostępne na 100%
W CLS chyba rzeczywiście nie ma

MOCE:

S5 fabryka
354 KM

CLS fabryka:
5.5 - 388KM

CLS AMG:
V8 6,2 - 514 KM

CLS Brabus:
6,2 V12 S Rocket - 730KM

CLS i CL to inna liga cenowa , ale jak ma kasę to zamiast nowej Ski może kupić rocznego albo dwu/trzyletniego (przedliftowego) u brokera za podobną cenę.

Tytuł:
PostNapisane: 17.kwi.2010 16:43:12 
Użytkownik

mieć 22 lata furę za 300 tys to chyba do lansowania a co innego robić jeździć jak dziadek :):

VW golf 3 1.9 TDI (złom)
Opel kadett 1.4 LPG
Ford scorpio 2.0
Passat b4 1.9TDI
JEST
VW Passat b3 1.9D
VW Passat b3 1.9TD
VW Passat b4 1.8 LPG

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 17.kwi.2010 16:45:58 
Użytkownik

giganteusz napisał(a):
mieć 22 lata furę za 300 tys to chyba do lansowania a co innego robić jeździć jak dziadek :):

Czyli mając 22 lata powinien kupić B4 1.9TDI zamiast fajnej fury na jaką go stać? Obojętnie czego by nie wybrał to i tak będzie postrzegane jako lansowanie się w oczach wielu...

PS. zioolko z martabem w dyskusji nt mercedesa jesteś na straconej pozycji :): :peace:

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1