.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 07.lut.2025 19:27:20

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Demontaz lamp A6 C5
PostNapisane: 18.maja.2010 18:49:52 
Użytkownik

Witam! Chce wyciagnac lampy z mojej a6 c5 przed liftem. Moglby ktos napisac jakas instrukcje jak to zrobic. Wiem ze musze sciagnac zderzak, a jesli zderzak to i poluzowac nadkola ktore przychodza przeciez ostatnie. Zderzsk mocowany jest na trzy sruby po kazdej stronie i na jakies dlugie wkrety od frontu?

Tytuł:
PostNapisane: 18.maja.2010 20:05:50 
Użytkownik

Prawie sam odpowiedziałeś sobie na pytanie...dostęp do śrub zderzaka tych od frontu uzyskasz wyjmując jego kratki...zderzak wysuwasz do przodu, dalej już bajka.
Lampy są przykręcone czterema śrubami, dwoma przykręcone do pasa czołowego i dwoma pod lampą do wzmocnienia czołowego.

Tytuł:
PostNapisane: 18.maja.2010 20:30:03 
Użytkownik

Niekoniecznie ;)
Ja w swojej A6 C5 (przed liftem) nie zdejmuje zderzaka ani nic z nadkolami nie kombinuje... :)
Poprostu odkręcam 2 śrubki mocujące lampę do pasa przedniego nastepnie długi torx (chyba 40) i wpuszczasz go w otwór gdzie łączy się błotnik z pasem przednim i odkręcam tą śrubę i tyle-jeżeli chodzi o ''odkręcanie'' .Póżniej musisz mieć sprawne rączki aby tak wymanewrować lampą z gniazda w którym się znajduje aby wypięła się z zatrzasku... NIE UŁAMAJ !!!! bo jest to taki plastikowy zaczep :)
Daj znać jak zrobiłeś :)

Ostatnio edytowano 18.maja.2010 20:58:36 przez kosmo, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł: Re: Demontaz lamp A6 C5
PostNapisane: 18.maja.2010 20:30:12 
Użytkownik

arturroboss napisał(a):
Witam! Chce wyciagnac lampy z mojej a6 c5 przed liftem. Moglby ktos napisac jakas instrukcje jak to zrobic. Wiem ze musze sciagnac zderzak, a jesli zderzak to i poluzowac nadkola ktore przychodza przeciez ostatnie. Zderzsk mocowany jest na trzy sruby po kazdej stronie i na jakies dlugie wkrety od frontu?

Nie trzeba ruszać zderzaka, lampy po odkręceniu wyciąga się powoli i delikatnie pod różnymi kontami, wkłada się trudniej bo zaczyna się od boku i potem obraca. Łatwo nie wychodzi ale da się to zrobić bez ruszania zderzaka.

Tytuł:
PostNapisane: 18.maja.2010 20:58:28 
Użytkownik

Oczywiście, że da...trochę się trzeba nagimnastykować, przy okazji podrapać klosze lamp, listewki chromowe pod nimi itd.
Osobiście wyciągałem lampy xenonowe-pod lampą dodatkowo przetwornica i teraz bym wolał zrzucić zderzak

Tytuł:
PostNapisane: 18.maja.2010 21:03:14 
Użytkownik

J@rek napisał(a):
Oczywiście, że da...trochę się trzeba nagimnastykować, przy okazji podrapać klosze lamp, listewki chromowe pod nimi itd.

Wyjmowałem lampy z przetwornicami jak i bez i żadnych uszkodzeń klosza (-ów)/listewek chromowych itd :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 18.maja.2010 21:29:40 
Użytkownik

Auto: S8 D2 MTM Optikpaket Schwarz
Instrukcja w pdfie:
http://ul.to/y8utuv

Tytuł:
PostNapisane: 22.maja.2010 19:44:07 
Użytkownik

Dzieki wszystkim za odpowiedzi. Wybiore chyba opcje ze sciagnieciem zderzaka bo nie chcialbym porysowac lamp, a nigdy wczesniej tego nie robilem. Zabiore sie za to jak lampy mi odparuja i wtedy je wyciagne i przesmaruje sylikonem. Bo parowanie lamp jest tu problemem, ktory zmusza mnie do tej gimnastyki. :) Pozdrawiam!

Strefa czasowa: UTC + 1