Lotus napisał(a):
To jest Twój samochód , czy samochód który wstawil ktoś do naprawy bo nie do końca rozumiem roszczenia. Ubezpieczony jest warsztat który wykonywał usługę wymiany oleju ?
prowadzę warsztat i mam OC działalności gospodarczej od wadliwie wykonanej usługi , samochód oczywiście klienta
Lotus napisał(a):
silnik nie może być tak skonstruowany że przy wymianie oleju przestawiają się walki. Jeżeli nawet do tego dochodzi to nie z winy tak bardzo konstukcji co dużego przebiegu.
nawet jeżeli miałby milion km nie powinno nic przekoczyć ,( ponoć ten rozrząd jest bezobsługowy ) ale przeskoczyło , widocznie wadliwa ta konstrukcja .
filtr został wykręcony i wymieniony , olej spuszczony i zalany nowy , po odpaleniu motor odrazu nierówno pracował i stukał wyglądało jakby popychacze hydrauliczne stukały , silnik pracował tak klilka minut aż zaczał coraz gorzej chodzić , odkręciłem pokrywy zaworów i zobaczyłem połamane dźwigienki zaworowe więc wszystko było jasne
moim zdaniem po to się ubezpieczam za niemałe pieniądze żeby mnie OC chroniło od takich przypadków
ale właśnie po to napisałem na forum aby każdy powiedział swoje zdanie
pozdrawiam