.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 03.lut.2025 19:25:05

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [ALLROAD C5 PRZEDNI MIECH]
PostNapisane: 29.cze.2010 08:45:17 
Użytkownik

Witam.
Kilka dni temu pojawił się problem z przednim miechem. Prawa strona opadła całkowicie. Diagnoza uszkodzony miech. Wymieniono miech na używany ale nie zrobiono tego z użyciem zestawu naprawczego. Efekt jest taki że samochód już nie opada tak dramatycznie, ale nie trzyma też cisnienia tak jat to było przy sprawnym miechu. Czy to może być wina tego że nie użyto zestawu naprawczego?
Dodam że miech który padł to ten z końcówką D i nie wytrzymał nawet 90k.
Gwarancja mineła pól roku temu.
pozdrawiam
t.

Tytuł: Re: [ALLROAD C5 PRZEDNI MIECH]
PostNapisane: 30.cze.2010 18:10:58 
Użytkownik

thomash napisał(a):
Dodam że miech który padł to ten z końcówką D i nie wytrzymał nawet 90k.
Gwarancja mineła pól roku temu.
t.

jestes na 100&pewny ze miech byl z koncowka D :/ ,zlokalizowales gdzie ucieka powietrze?kupowales w serwisie i czy byl orginalnie zapakowany (nie otwierane pudlo)?
ja tez mam od 2 lal nowe z koncowka D i narazie git.
pozd. :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 01.lip.2010 07:30:43 
Użytkownik

Miechy przednie wymieniałem w serwisie audi. Zapłaciłem nową cene ponad dwa koła za sztukę, czyli powinny być z końcówką D. W kalkulacji do naprawy dostałem rozliczenie i było napisane że są to miechy z D. Najdziwniejsze jest to że samochód opadł praktycznie nagle. nie było sytuacji że przepuszczał powietrze przez jakiś dłuższy czas. Zapytam jeszcze raz czy jest możliwe że nie zakładając zestawu naprawczego na używany miech samochód lekko opada?
pozdrawiam
t.

Tytuł:
PostNapisane: 01.lip.2010 16:21:10 
Użytkownik

thomash napisał(a):
Zapytam jeszcze raz czy jest możliwe że nie zakładając zestawu naprawczego na używany miech samochód lekko opada?
pozdrawiam
t.

oczywiscie ze jest to mozliwe :/ nawet na nowych oringach moze sie zdarzyc.
ale ja nie wierze ze miech zaczal nagle puszczac.one zawsze puszczaja stopniowo (czasami 40tys.jeszcze mozna spokojnie zrobic bo nie widac ze opada)u mnie poczatkowo 1cm na tydzien opadal (auto musialo stac w garazu )a po pol roku 2 cm tyg.
moim zdaniem bedziesz mial nieszczelnosc ale na laczeniach lub rozdzielacz juz nie jest szczelny.
bardzo latwo jest to zlokalizowac,wystarczy kupic pieniacy plyn w sprayu do sprawdzania szczelnosci w ins.lpg.
pozd.mariusz

Tytuł:
PostNapisane: 03.lip.2010 22:44:58 
Użytkownik

u mnie cos takiego sie stalo i tez momentalnie zaczal opadac - nieszczelnosc jest przy doprowadzeniu powietrza do miecha - moze to jest element wymienny / zamienny ? moje miechy maja tez od 2 do max 1 roku - wszystkie w nowej cenie :)

pzdr
dz

Tytuł:
PostNapisane: 05.lip.2010 08:14:38 
Użytkownik

Z tym moim allroad to są jakieś cuda.
Przed wyjazdem do fachowców od regeneracji miechów zostawiłem na noc samochód na drugim poziemie. Rano chciałem upewnić się która strona nie trzyma, a tu nic jak stał tak stoi. Dzisiaj rano to samo powietrze nie ucieka.
Jeśli chodzi o serwis , który regeneruje miechy to powiem że kupiłbym u nich. Widziałem te miechy po regeneracji i wygladaję ok. Cena ok 900, myślę że jeszcze do negocjacji. Z tego co rozmawiałem z szefem można wywnioskować że robią głównie airmatic do mercedesa.
pozdrawiam

Strefa czasowa: UTC + 1