.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.lis.2024 10:42:07

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [C4 2,8 AAH] LPG co, jaki, gdzie i za ile...?
PostNapisane: 20.lip.2010 10:27:17 
Użytkownik

W tym tygodniu chcę, a moze nawet i muszę założyć podtlenek LPG...

Kilka pytanek mam...

Co, w sensie jakie graty, żeby ładnie chodziło, ale żeby były to podzespoły ogólnie dostępne u gazowników, a i nie jakieś hi-endowe produkty typu Prins....?

Gdzie zamontować, u kogo? Polecano mi gazownika u mnei w okolicy w Celestynowie, wiem że wkłada STAG300 i tyle a co poza tym jakie wtryski itd. nie wiem. A, no i nie musi być to ktoś z bliskich okolic, mogę spokojnie te 150-200km dojechać.
Może ktoś z Forum się tym zajmuje....?

No i cena, u tego w mojej okolicy 2800pln, w EGP chyba 3200 czy 3300, jeżeli macie jakiegoś znającego się na rzeczy, na instalkach w takich V6 to ile taki ktoś sobie krzyczy za instalkę...?

A i czy usunięcie katalizatorów na rzecz strumiennic wpłynie w jakiś sposób na LPG?

Tytuł:
PostNapisane: 20.lip.2010 11:30:41 
Użytkownik

Jeśli masz 2.8 AAH to widziałbym to na takich gratach:

Elektronika Stag 300-6 Plus
Wtryskiwacze Matrix HS / Matrix HD344 / Hana / Med / Kehin
Reduktor : 2 x Silver , 2 x Gold , 2 x Zavoli , Magic III , LR IG1 MAGG

co do warsztatu to w samej Warszawie to np:

http://www.migaz-s.com.pl/

Pamiętaj, że nie oszczędzając na montażu będziesz się cieszyć z bezproblemowej eksploatacji na LPG, jak przyoszczędzisz będziesz tego srogo żałował...

Tytuł:
PostNapisane: 20.lip.2010 14:59:11 
Użytkownik

A jeszcze jakieś namiary na LPGowców na mazowszu?

zwoniłem do ww. i niestety długi czas oczekiwania... A mi zależy aby najlepiej w tym tygodniu...
W Sierpcu mogą w poniedziałek, ale we wtorek auto na rozrząd pewnie pójdzie a w środę wyjeżdżam...

Znalazłem w polecanych OLPOL-GAZ w Ożarowie i AUTO-WiS na Dywizjonu 303 ktoś coś wie o tych gazowniach? Albo jakieś inne sprawdzone, polecane?

Sprawa PILNA!!!

EDIT......

Byłem w ADGAZ w Piasecznie, kolesie wydają się dosyć sensowni. Pogadałem z nimi i mi powiedzieli...

-powiedzieli że mogą wstawić wtryski Magic Jet czy Matrixy i są bardzo dobre i szybkie, ale niestety w naszych warunkach często się zatykają, klienci bywali u nich częściej niż co pół roku i potem zmieniali na inne, zaproponował RIAL czy REIL jakoś tak...

- kom STAG 300-6 Plus

-Co do reduktora MAGIC III powiedział ze to nowość i nie ufa za bardzo nowym rzeczom, których nie sprawdzili...

-Zaproponowali osprzęt KME

Generalnie są otwarci na sugestie....

Co o tym sądzicie, o tym co mówili itd...

Ostatnio edytowano 22.lip.2010 00:05:06 przez korzenny, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 21.lip.2010 20:17:18 
Użytkownik

Byłem u człowieka w Piasecznie, umówiłem się, pogadałem... Mówiłem o tym co polecali koledzy na forum...

Powiedział, że:
- wtryski magic jet, albo matrix są bardzo dobre, szybkie, ale mają jeden problem, często wię zatykają przy naszym gazie i że on ze względu na to by ich nie polecał...
Proponował listwy VALBRO (czerwone)...

-komp STAG 300-6 Plus

-reduktora MAGIC III nie odradzał stanowczo, ale mówił, ze to nowość i na razie ostrożnei do tego podchodzi nie ufając nowościom...

proponował sprzęt KME....

Ktoś coś może powiedzieć, ustosunkować się do tego... Gość wydaje się być rzeczowy i mówi, ze do niego ludzie przyjeżdżali z tymi wtryskami po kilka razy, co pół roku nawet częściej, w końcu wymieniali na inne....

Tytuł:
PostNapisane: 23.lip.2010 09:08:50 
Użytkownik

bierz staga plus matrix'y lub hana i reduktor magic III

Tytuł:
PostNapisane: 24.lip.2010 20:47:54 
Użytkownik

Trochę źle wybrałeś.

Audi 100 C4 2.8 AAH Quattro- 174KM- 245Nm

W sumie 414KM i 803Nm szkoda, że nie pod jedną maską :):

Tytuł:
PostNapisane: 24.lip.2010 23:41:38 
Użytkownik

Auto: Łosiem 4.2V8
A ja mogę polecić firmę Energy Gaz na Ostrobramskiej (na przeciwko salonu BMW Auto Fus)...
wprawdzie do tych najtańszych nie należą ale znają się na robocie i podejmują starania aby wszystko zrobić dobrze :)

FOSS motorsport
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 25.lip.2010 08:20:32 
Użytkownik

FOSS napisał(a):
A ja mogę polecić firmę Energy Gaz na Ostrobramskiej (na przeciwko salonu BMW Auto Fus)...
wprawdzie do tych najtańszych nie należą ale znają się na robocie i podejmują starania aby wszystko zrobić dobrze :)

Ze zdjęć montażu tej firmy jakie widziałem, mogę odradzić korzystanie z usług tej firmy.

Audi 100 C4 2.8 AAH Quattro- 174KM- 245Nm

W sumie 414KM i 803Nm szkoda, że nie pod jedną maską :):

Tytuł:
PostNapisane: 26.lip.2010 08:08:25 
Użytkownik

Auto: Łosiem 4.2V8
Kornel napisał(a):
FOSS napisał(a):

Ze zdjęć montażu tej firmy jakie widziałem, mogę odradzić korzystanie z usług tej firmy.

No cóż, ja należę to tych raczej bardzo wymagających klientów... tak pod kątem fachowości i wiedzy mechaników jak i pod kątem jakości obsługi... może mam szczęście ale ja jestem z nich zadowolony :)

A swoją opinię o tym warsztacie opieram nie na zdjęciach i opisach ze strony www tylko wrażeniach z osobistych wizyt i montażach które robili w moich A8 i S8 ;)

FOSS motorsport
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 20.gru.2010 22:12:16 
Użytkownik

Ja również z całego serca moge polecić firme Energy Gaz z Ostrobramskiej. Ostatnio montowałem u nich gaz w swojej A4 1.8 quattro z 97 i jestem milo zaskoczony! Zamontowali mi instalacje BRC, naprawde w bardzo konkurencyjnej cenie. Rożnica miedzy gazem a benzyna jest nieodczuwalna. Auto idzie jak burza a do tego koszta dużo spadły :) jezeli chodzi o Energy to nie bylo problemu nawet z terminem, przyjeli mnie na drugi dzien i wieczorem odebralem autko. Obsługa była bardzo miła i fachowa. Do tego dostałem miły prezent - renomowany rewitalizant do silnika, zupelnie za darmo! :))

Tytuł:
PostNapisane: 21.gru.2010 00:06:41 
Klubowicz

Auto: AUDI
marek872 napisał(a):
Ja również z całego serca moge polecić firme Energy Gaz z Ostrobramskiej. Ostatnio montowałem u nich gaz w swojej A4 1.8 quattro z 97 i jestem milo zaskoczony! Zamontowali mi instalacje BRC, naprawde w bardzo konkurencyjnej cenie. Rożnica miedzy gazem a benzyna jest nieodczuwalna. Auto idzie jak burza a do tego koszta dużo spadły :) jezeli chodzi o Energy to nie bylo problemu nawet z terminem, przyjeli mnie na drugi dzien i wieczorem odebralem autko. Obsługa była bardzo miła i fachowa. Do tego dostałem miły prezent - renomowany rewitalizant do silnika, zupelnie za darmo! :))

Ale kotleta odgrzałeś... Autor tematu już 5 miechów śmiga autem z LPG.... Zobacz datę :D

AUDI C4 AVANT QUATTRO 2.8 AAH - sprzedane...
AUDI 80 Cabrio 1Z :-)
AUDI A4 B6 1,8TQ OETTINGER

Strefa czasowa: UTC + 1