.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.lut.2025 04:53:46

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: tdi v6 blad 01441 i zapowietrzenie paliwa
PostNapisane: 04.sie.2010 18:15:42 
Użytkownik

witam mam problem z audi a6 2.5 tdi 150 km po wymianie lewej glowicy wraz z walkami poniewarz byly podtarte paliwo w przewodzie paliwowym wraca do baku ,odpowietrzylem uklad paliwowy jezdzilem caly dzien ,na drugi dzien nie moge odpalic z tego co wywnoskowalem na forum mam prawdopodobnie rozszczelniony uklad paliwowy ale chce zapytac o cos? poniewaz na vagu wyskakuje mi blad 01441 low fuel tank sensor czy tu moze byc problem za co sie zabrac? prosba prosze o pomoc :!: :!: :!: :?: :(

Tytuł:
PostNapisane: 05.sie.2010 07:48:56 
Użytkownik

Witaj,

Faktycznie ten błąd pokazuje zapowietrzenie układu. Błąd ten również może informować o uszkodzeniu czujnika G210 który znajduje się w baku przy pompie paliwowej. Jeżeli on jest uszkodzony samochodu nie odpalisz. Chyba że będziesz miał więcej niż 3/4 baku paliwa.
Spróbuj jeszcze raz odpwietrzyć układ metodą Carlanovy, odkręc wtryski tak aby poleciało paliwo przy kręceniu rozrusznikiem i wtedy spróbuj jeszcze raz go odpalić. Paliwo może również się cofać gdy masz uszkodzony zaworek powrotu paliwa przy pompie VP44.

Pozdrawiam
Paweł

Tytuł:
PostNapisane: 06.sie.2010 22:36:20 
Użytkownik

tak wlasnie dzis zrobilem zalalem do pelna samochod ,skasowalem blad na vagu wczesniej jeszcze dostalem sie do tej pompki wyczyscilem ja wokolo poniewaz bylo duzo tam piasku,nawet ja odkrecilem ale po zajzeniu do srodka odrazu zakrecilem bo to nie dla mnie robota no i jutro musze odpowietrzyc jak zaciagnie pojezdze i zobacze czy mi wruci paliwo do baku jak tak to bede szukal dalej chyba ze g210 no to trudno ale mam nowy tez problem poniewaz wczoraj w nocy ktos chcial mi ukrasc samochod i powiem ci ze mialem farta bo bateria mia padla i wzielem ja do ladowania mieli grata bo zamek od dzwi caly stacyjka tez tylko plastik polamany od stacyjki i kabelek imobilajzera ktorego nie mam pojecia gdzie on ma byc a bez tego nie bede mogl go odpalic prosba pomocy gdzie on musi byc wlozony ma ktos jakiez zdjecia stacyjki z gory dzieki pisze z norwegi wiec mam tu troszke trudniej jak w polsce i musze ogarnac to sam oczywiscie mam nadzieje ze z wasza pomoca :!: :!: :!: :!: :/

Tytuł:
PostNapisane: 06.sie.2010 23:25:14 
Użytkownik

to jest link co potrzebuje gniazko czy mozna kupic je osobno?

Tytuł:
PostNapisane: 06.sie.2010 23:25:56 
Użytkownik

http://www.google.com/imgres?imgurl=htt ... 41&bih=529

Tytuł:
PostNapisane: 13.sie.2010 17:58:24 
Użytkownik

spoko dzieki wielkie za pomoc ogarnelem to panowie i gitara juz trybi wszystko wporzadku poprostu przy wymianie rozrdzadu i wymianie walkow samochod ktory byl przechylony na bok zlapal blad 01441 i w ten sposob wracalo mi paliwo do baku po wczesniejszym odpowietrzeniu

Strefa czasowa: UTC + 1