.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 10.lut.2025 18:43:40

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: A8 D2 Zwrotnica przed i po lificie jak to w koncu jest?
PostNapisane: 28.paź.2010 11:56:41 
Użytkownik

witam

wiem ze temat moze byl poruszany ale jakos sa odmienne zdania na ten temat chodzi mi oróżnice pomiedzy czesciami 4D0 407 257 L a 4D0 407 257 K pierwsza jest zwrotnica sprzed liftu a druga po lifcie i jest z aluminium. Pytanie jesta jaka jest miedzynimi róznica oprocz stopu z ktorego sa zrobione i czy mozna zastosowac przedliftowa do tej po 99 roku, oczywsice chodzi mi o to ze jedna ta przed liftem kosztuje 150 zl a ta druga 500-800 wiec jesli da sie ja zastosowac to po co przepłacac tym bardzziej ze wymiana wahaczy górnych w przypadku aluminiwej wiąze sie czesto z wymina calej zwrotnicy i to wlasnie u mnei sie stalo

czekam na odpowiedz i dziekuje

Tytuł:
PostNapisane: 28.paź.2010 13:46:01 
Użytkownik

Auto: S8 D2 MTM Optikpaket Schwarz
Przed liftem przednie łożyska które jak wiadomo nie były wkrecane (jak z tyłu) tylko wprasowane miały 85 i 82mm (w zależności od VINu), po lifcie występowały tylko te drugie. Poza tym i materiałem więcej różnic nie widzę (najlepiej byłoby to jednak porownać "na żywo" (jesli to coś da możesz zobaczyć na mojego pre-lifta http://www.a8team.pl/topics28/135.htm )
Tylko jeśli już chcesz tak przerzucać o mam nadzieje, że to samo z drugą stroną.

Strefa czasowa: UTC + 1