Chciałbym spytać o pewną sprawę. Chodzi mi mianowicie o kopcenie w ABH.Jak odpalam nie kopci (na zimnym), gdy zaczyna łapać już trochę temperatury zaczyna bardziej dymić, nie jest to niebieski dym, ale raczej taki szary, trudno powiedzieć czy ciemny szary bo zaobserwowane po zmroku.Nie miałem wcześniej styczności z takim silnikiem więc na moje oko kopci znacznie, ale może jestem przewrażliwiony.
Zaniepokoiło mnie to ale wiem że przy tej pojemności i przy tym silniku kopci zawsze więcej niż np w jakimś 1.6
interesuje mnie natomiast czy nie kopci on za mocno i żeby to nie była jakaś zła oznaka.Dodam że auto stało dość długo, niejeżdzone, natomiast odpalane regularnie bez żadnych problemów.Silnik pracuje równo, chodzi na benzynie 98, czasami wydaje mi się że ma przebłyski lekkiego falowanie obrotów na wolnych.Na co zwrócić uwagę, co sprawdzić ? Mam dobrego mechanika, ale jak mam wolny czas to sam staram się coś rezać,dlatego nie zawracałem mu głowy.Może ktoś się wypowie to się czegoś naucze znowu
Jeśli chodzi o poprzednie zmagania, to zostały ogarnięte, auto stoi na kołach na kompletnie nowym przednim zawieszeniu, wszystkie szczegóły będą jak już wspominałęm w "teraz my" jak już ogarne lakier i motor do końca, zbieram skrupulatnie materiały photo do zamieszczenia z całej przygody
Ps. jak komuś to pomoże to nakręcę w wolnej chwili film aparatem (jak sobie dymi), bo kamery nie posiadam ale może to zobrazuje wam moje zaniepokojenie, narazie czekam na wasze odpowiedzi