.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lis.2024 17:51:56

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 24.cze.2009 13:21:29 
Użytkownik

Poc kupujecie wynalazki jak można kupić ///ALPINE z podświetlaniem czerwonym i jest elegancja, niezły dźwięk i czyta mp3, USB i iPODa :?: :?:

Tytuł:
PostNapisane: 27.cze.2009 00:25:53 
Użytkownik

zserty napisał(a):
Mathieus
A co ono w sobie ma?

radio jak radio, można je kupić już w granicach 200-250zł a za taką cenę oferuje całkiem sporo: dosyć duży wyświetlacz, nawigacja, łatwa obsługa, nie posiada ramki przez co lepiej się komponuje, wejście AUX co rekompensuje brak USB, no i przedewszystkim najlepszy tuner FM jaki do tej pory widziałem, mianowicie posiada funkcję porządkowania stacji wg. nazw, siły sygnału, no i cały czas w tle szuka najlepszej częstotliwości obecnie odbieranej stacji. Ucieszyły mnie jeszcze nie skasowane stacje po odpięciu akumulatora :peace:
jedyną wadą jest to, że nie czyta CD-RW, MP3

Morfii napisał(a):
Poc kupujecie wynalazki jak można kupić ///ALPINE z podświetlaniem czerwonym i jest elegancja, niezły dźwięk i czyta mp3, USB i iPODa

jakie wynalazki, Becker to akurat bardzo dobry sprzęt

Tytuł:
PostNapisane: 02.lip.2009 19:28:45 
Użytkownik

adammo99 napisał(a):
A tak prezentuje się Kenwood M9021SE

Obrazek

Ja rownież miałem kilka lat temu tego Beckera w swojej B3, wtedy kosztowal w granicach 800zl kostki iso byly oryginalne w aucie przez co w radiu dzialala np. taka opcja jak samoczynne poglaszanie dzwieku wraz ze wzrostem szybkosci i wice wersa bardzo fajna sprawa :D testowalem go rowniez jako nawigacji pokrycie polski bylo bardzo cieniutkie ale ogolnie w miescie jak na nawigacje strzalkowa radzil sobie calkeim niezle :) bardzo go polecam jako sprzet do Audi

Tytuł:
PostNapisane: 25.gru.2010 12:37:18 
Użytkownik

Auto: ACOQ NG
Panowie jest ktoś z Was na bieżąco z techniką?
Muszę zmienić jednostkę główną i mam mętlik w głowie.
Miałem do tej pory Clariona i po 7 latach bezawaryjnej jazdy zaczął szwankować.
Teraz technika poszła do przodu i najbardziej odpowiadałoby mi takie rozwiązanie:
Obrazek

Opis:Clarion FZ709E
jednak kolor mi nie pasuje z oczywistych względów.
Jest na rynku coś podobnego jednak w kolorze bursztynu?

Ostatnio edytowano 26.gru.2010 11:53:12 przez zserty, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 25.gru.2010 13:00:18 
Użytkownik

Polecam Pionner p88rs

- Audi A6 Avant BES 2.7T manual + soft - ukradli :(
- BMW 528iA Touring 97r
- BMW 540i6 Touring technoviolett - 95r
- Lexus GS430

Tytuł:
PostNapisane: 25.gru.2010 18:07:23 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Deska w audi jest tak zaprojektowana że moim zdaniem tylko gamma tam może siedzieć żeby nie było niesmaku wizualnego. Jak Ci się poszczęści poszukaj takiego decka
-> http://fido_b.w.interia.pl/obrazki/z2.jpg
I rozbuduj go odpowiednim wzmacniaczem i głośnikami.

Tytuł:
PostNapisane: 25.gru.2010 21:17:28 
Użytkownik

Wzmacniacz i głośniki już mam.
Ciekaw jestem jak to podłączyć. Poza tym technika na tyle poszła do przodu, że teraz to nawet płyta jest przeżytkiem. Wszystko na pendrive, SD lub IPod.
Można taki stary zestaw rozbudować o powyższe detale?
EDIT:
Obrazek
Znalazłem coś takiego i ... jest to stary rupieć. Pomijam samo podłączenie ale pewnie jest tak stare, że dni mechanizmu są już policzone.
Do słuchania samego radia nie wydam 400zł.
Wole już dysonans wizualny ale harmonię w uchu. :|

Tytuł:
PostNapisane: 25.gru.2010 21:47:17 
Użytkownik

zserty napisał(a):
Wzmacniacz i głośniki już mam.
Ciekaw jestem jak to podłączyć. Poza tym technika na tyle poszła do przodu, że teraz to nawet płyta jest przeżytkiem. Wszystko na pendrive, SD lub IPod.
Można taki stary zestaw rozbudować o powyższe detale?

To radio dałem jako ciekawostkę, bo wątpię żebyś je znalazł ,ale możesz kupić decka kasetowego Gamme CC i wysokiej klasy transmiter, wtedy podłączysz praktycznie wszystko. Sam mam plan na wiosnę rozbudować audio w cabrio, i bazą wyjściową jest ta Gamma, nowe transmitery nie generują zakłóceń, tytuły utworów wyświetla RDS w radiu , do tego może posłużyć jako zestaw głośnomówiący i czyta wszelkie nośniki więc pójdę w tą stronę.

P.S Te stare decki mam dwa , obydwa mają uszkodzone mechanizmy.Kupiłem jako ciekawostkę na allegro ale po 50-70 pln.

Tytuł:
PostNapisane: 25.gru.2010 22:13:14 
Użytkownik

Nie głupi pomysł.
Mały powiedz mi jeszcze jak zamierzasz rozbudować audio w cabrio. W oparci o standardowe połączenie decka z głośnikami?
U siebie mam odseparowany zestaw z przodu 16cm do tego sub.
Jak tym sterować?

Tytuł:
PostNapisane: 25.gru.2010 22:34:43 
Użytkownik

zserty napisał(a):
Nie głupi pomysł.
Mały powiedz mi jeszcze jak zamierzasz rozbudować audio w cabrio. W oparci o standardowe połączenie decka z głośnikami?
U siebie mam odseparowany zestaw z przodu 16cm do tego sub.
Jak tym sterować?

Nie mam zielonego pojęcia, pojadę z poradą do kumpli audiofilów, jedno jest pewne w tunelu na narty wsunę małą tubę, tak żeby nie tracić i tak skromnego miejsca w bagażniku, do tego w fabryczne otwory głośniki takie jak rozmiar i kasa pozwoli , i oczywiście wzmocnienie , zobaczę co mi doradzą, z wierzchu ma być nic nie widać, na pewno się pochwale jak juz to poskręcam. W sumie w aucie bez dachu nie trzeba ostrego bitu , wystarczy lekko podkręcić żeby laski się obejrzały :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 26.gru.2010 00:27:08 
Użytkownik

Auto: 80 Avant
Jeśli używki wchodzą w grę, to polecam pionka deh-5800 mp. Jest praktycznie czarne i ma kilak podświetleń, w tym bursztynowe i czerwone. Pasuje jak ulał.

Tytuł:
PostNapisane: 26.gru.2010 11:46:16 
Użytkownik

Na razie najbardziej pasującym gratem jest ten Clarion:
Obrazek
Chyba pójdę w tę stronę. Jest to nowy model o małych możliwościach jednak jak dla mnie w zupełności wystarczających. Koszt jednostki to 320zł (allegro). Jak na razie jest to najwyższy model z roku 2010 z bursztynowym podświetleniem.
Jeśli do lutego wyższe modele nie dołożą bursztynu do swojej gamy kolorów to pójdę raczej w tą stronę.
Oczywiście są bardziej wypasione modele z 2009r, ale design i cena już tak nie zachęcają.
Opis:Clarion CZ200ER

Tytuł:
PostNapisane: 26.gru.2010 16:00:57 
Użytkownik

Auto: 8QB31.8T Coupe 7A automatic
Dla mnie osobiście clarion to porażka, miałem kilka modeli i w każdym źle odbierało radio, tak jakby antena nie była podpięta...
Nie wiem czy to kwestia ich wzmacniaczy czy jak....
Każdy pionek czy alpina tak samo podpięta biła na głowę clariony, dawno się z nich wyleczyłem...

Tytuł:
PostNapisane: 31.gru.2010 01:50:22 
Użytkownik

Auto: Audi A6 C6
Wszyscy prezentują 1-dinowe radia. mam ochotę wstawić 2-dinowe Car Multimedia Player ale musze opuścić niżej panel sterujący klimą, rezygnując z popielniczki. Nie palę więc nie mam stresu. W PMC jest kamera cofania, nawigacja, radio, gniazdo USB, odtwarzacz mpeg4 (filmy, muzyka, zdjęcia) na 7 calowym monitorze i inne gadżety.
Czy ktoś robił już coś takiego? Czy wymiana radia na nie fimowe stwarza jakieś problemy z elektryką?

Tytuł:
PostNapisane: 31.gru.2010 09:34:48 
Użytkownik

Co do oryginalnych rozwiazam... ja mam u siebie takie:
Obrazek
Mozesz do tego wpiac zmieniarke lub emulator zmieniarki mp3. Wyglada to tak jak na zdjeciu. Mozesz to zasilic wzmacniaczem poprawiajac jakosc jednak zestawem audiofilskim to nigdy nie bedzie ;)
Acha.. za radio zaplacilem 140pln.

Tytuł:
PostNapisane: 31.gru.2010 09:53:09 
Użytkownik

Auto: Audi A6 C6
Tylko, że u mnie nie ma miejsca. Twoje radio również jest jednodinowe (wąskie). Ja u siebie bym musiał zrezygnować z przestrzeni poniżej sterowania klimatyzacją, tam gdzie jest popielniczka. Mam oryginalną zmieniarkę płyt cd w bagażniku 10 głośników + subwoofer. Pytanie, czy przez oryginalne radio nic nie jest podłączone?

Tytuł:
PostNapisane: 01.sty.2011 20:35:49 
Użytkownik

mały v8 napisał(a):
Deska w audi jest tak zaprojektowana że moim zdaniem tylko gamma tam może siedzieć żeby nie było niesmaku wizualnego. Jak Ci się poszczęści poszukaj takiego decka
-> http://fido_b.w.interia.pl/obrazki/z2.jpg
I rozbuduj go odpowiednim wzmacniaczem i głośnikami.

Jak najbardziej Gamma połączyć z głośnikami Bose + zmieniarka i subwoofer i nic lepszego nie trzeba zwłaszcza że wszystko można skompletować w miarę niezłych pieniądzach :!:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1