gsx1100g napisał(a):
Miałem podobnie z osłona pod silnik. Kupiłem używany oryginał, który był lekko peknięty. Skleiłem go niefachowo, ale trzyma..... Do tego wygłuszenie.
Podróbki sprzedawane na allegro sa do dupy.
Kup oryginał-dłuuuuugo wytrzyma.
Połamałem oryginalną osłonę pod silnikiem i też miałem dylemat - oryginał czy używana. Poczytałem, poszukałem i kupiłem zamiennik, który się nie odkształcił latem (a niektóre tanie osłony tak mają), nie pękla na zaspach i zmarźniętym śniegu, a tam poległa oryginalna osłona. Zamienniki są różnej jakości, trzeba tylko poszukać dobrego.
Kolego jeśli nie testowałeś obu elementów - oryginalnego i zamiennika w podobnych warunkach to nie pisz, że zamienniki są BEEE, a te z allegro to już wogóle nie nadają się do użytkowniania. Jak masz do wyboru osłonę silnika za 150zł, 99zł i 49zł to nie licz, że jak kupisz najtańszą to będzie tak samo wytrzymała jak najdroższa.
Tu masz zdjęcia jak wygląda mój zamiennik
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=105364.
Już widzę jak wszyscy w swoich autach wkladają tylko oryginalne podzespoły z ASO... Wiekszość z nas dokonując napraw korzysta z części ze szrotów lub zamienników. Zamienniki robione są przez różne firmy, czasami te same firmy robią części na pierwszy montaż. Robiąc zawieszenie możesz wybrać Lemfondera lub chińszczyznę, ale to świadomy wybór.