.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 11.lut.2025 21:13:06

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A3 1.9 TDI ASZ 130KM] Problem ze skrzynią biegów
PostNapisane: 28.gru.2010 21:13:29 
Użytkownik

Audi A3 1.9 TDI 2001r. 130KM ASZ 8L. witam. mam problem.skrzynia nie zmienia biegow.na tiptroniku tylko zmienia z 1 na 2.jedzie 30km/h a jak daje w pedal to tylko obroty ida w gore.4 razy jak wyjechalem udalo sie skrzynia dzialala jak trzeba.ale przez chwile, pozniej znowu zwolnil i wskoczyl 2 bieg.nie wiem co jest podlaczylem pod komputer i jest nieciagly blad w skrzyni biegow. jak wykasowalem ten blad poniej nadal byl gdy 2 raz podlaczalem.652 nieprawidlowe poozenie drazka wyboru biegow. jest tez blad w ukladzie chlodzenia i z 15 bledow w radiu, glosnikach.prosze o pomoc i z gory dziekuje. gg 830664

EDIT by KORU Poprawilem nazwe tematu a ciebie prosze zebys poprawil tresc swojego pierwszego posta. Straszny bełkot i literówki. Jezeli nie to usune temat.

Tytuł: [A3 1.9TDi ASZ (130KM) `02r.] Problem z biegami 1 2 i R
PostNapisane: 22.mar.2011 17:10:10 
Użytkownik

Witam. Mam następujący problem.

Wczoraj, wsiadłem do samochodu, zapaliłem go, chciałem wrzucić wsteczny R i nie bardzo mogłem go wbić. Wrzuciłem więc jedynkę 1 - weszła bez problemu. Po czym nastąpiła druga próba wpicia wstecznego - wszedł ale dość ciężko. Wycofałem i przy próbie wrzucenia jedynki 1 okazało się że nie ma ani pierwszego ani drugiego biegu. Tak po prostu. Nie było żadnego zgrzytu, nie wrzucałem biegu z niedociśniętym do końca sprzęgłem albo na siłę, poprostu po tym jak udało mi się wbić wsteczny zniknęła jedynka i dwójka a w ich miejsu nie ma nic. Można wrzucić 1 lub 2 i kręcić do odcinki. Zero reakcji :/ . Reszta biegów działa bez zarzutów. Nigdy wcześniej nie miałem problemów ze skrzynią, nic nie zgrzytało, biegi zawsze wchodziły perfekcyjnie i delikatnie, aż do wczoraj... Audi A3 ASZ 1.9TDI (130KM) 5D, 2002 r. Skrzynia 6-cio biegowa.

Spotkał się już ktoś może z podobnym problemem?

Strefa czasowa: UTC + 1