Kupiłem... niebieska w zasadzie granatowa, 4,2 w manualu, rocznik 93 przebieg 220tk, fotele recaro, niebieska w srodku.. zakochalem się. Wiem ze będzie to miłość pełna wyrzeczeń. cieszę się ze znalazłem to forum, będę teraz potrzebował Waszej pomocy drodzy klubowicze.
Kłopoty przewidywalem od początku. ale dopiero tera wiem co mnie jeszcze czeka..
Auto, slicznitke nabylem za uwaga 3 tys!!! w zasadzie chyba nawet taniej bo dostałem rozrzad i kupę części w prezencie. Pomyslicie co za złom! Kupiłem auto jakieś pól roku temu i jak każdy rozsądny mężczyzna wstrzymywalen się z tym zakochiwaniem do właściwego momentu.. dopiero teraz jak na żywo usłyszałem jak brzmi jestem pewien tego ze doprowadza ja do stanu idealnego..
Zakup był mało kontrolowany. Pojawiła się aukcja na Allegro.. cena była śmieszna, auto w Toruniu z Poznania niedaleko.. właściciel nie zdążył zdjęć wystawić. było kup teraz i modlitwa o to żeby był w jednym kawałku.
nie było oczywiście różowo na miejscu. zepsute skrzynia manualna!! o tym wiedziałem jadąc tam. w swojej naiwności klknalem auto kup teraz tuż przed autem klknalem kup teraz skrzynię manual 6 biegów za 900... i pojechałem odebrac zdobycz. a na miejscu.. zderzak tył owinięte, lampa tył stluczona, brakuje kilku elementów plastikowych dookoła auta.. lakier ok, brudny jak.. ale ok. opony? slicki. w papierach auta bałagan taki ze głowa mnie rozbolala! jakaś masakra! ale auto stoi kaseta się grzeje, kolor piękny, środek piękny, reszta nie działa.. krótkie negocjacje, auto na lawete i do Poznania!
po miesiącu wydzwaniania do pana od skrzyni biegów, Allegro go zablokowali skrzyni brak, na samochodzie śnieg.. myśli krążyły żeby sprzedać lub zlomowac.. zona mnie prawie z chaty wygonila za na niejezdzacy złom wydaje!
aż tu tydzień temu pojawia się na Allegro skrzynia.. manual 6 biegów do 4,2 v8... niestety 1500, ale to już taniocha. byle jeździło, byle jeździło.. jeździ!!!!!
wslad za skrzynia poszedłem dalej, blenda z lampami, zderzak, plastiki... ale dluga droga przede mną. codziennie jeżdżę Skoda tdi, tak wiem żenada, ale już niedługo.
drodzy koledzy co powinienem jeszcze zrobić na początku, czy wymieniać tarcze UFO na zwykle czy po prostu szastac kasa i wymienić na z serwisu? u kogo najlepiej robić takie zeczy w Poznaniu? teraz mam go na morasku 1 u specy od mercow. (moja zona jeździ w202) i nigdy mnie nie zawiedli, zreszta przekładów środowej skrzyni tez oni zrobili. na co jeszcze zwrócić uwagę.
w planach mam teraz robotę z zewnątrz, plastiki, zdarzało lampy, Lakiernik całe auto, pózniej tapicerka w srodku mimo ze wyglada niezłe to fotele słupki boczny wioze do tapicera, bedą nowe w ładnym kolorze. w miedzy czasie cały czas mechanika. felg nie mogę znaleźć, teraz ma 16 borbery, takie średnie są, może tez coś polecicie...
prosze o pomoc!!!
Konrad
|