Atal-star napisał(a):
Dzieki
Tak, mam dobry dostep-jest na samej gorze-wystarczy zdjac pokrywe silnika (plastikowa). Tylko nigdzie nie moge znalezc info czy jest w niej filtr ktory sie czysci/wymienia??
P.S. Carlnova wyczysc (przy jednej robocie) EGR'a
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
mam przebieg ok 80tys. (oryginal) a byl bardzo zawalony brudem
![n :diabel:](./images/smilies/020.gif)
Hej jestem własnie po zakupie w ASO, jak chcesz to wrzucę wieczorem jak to wygląda w moim AFB. Nie jest to do końca taka siatka, jak sobie wyobrażałem.
Mam prawdopodobnie odmę starego typu " Textilabscheider", a zmieniam na
nowy typ "Zyklonabscheider".
Niestety jest on jest troche wyższy od starego i na bank czeka mnie niezła gimnastyka przy jego wymianie.
Cena też mnie trochę zaskoczyła, bo wszyscy wspominali o ok. 100 PLN
Ten Zyklonabscheider kosztował w ASO 221,78 PLN jako komplet do przebudów - nr kat. 059 103 464 B
Nie wiem, czy taka cena jest tylko w koszalińskim ASO, czy te 100 PLN to filtr starego typu. W weekend się za to biorę...
Co do Twojego filtra w AVF podejrzewam, że jest podobny, tylko nie masz tyle gimnastyki, aby sie do niego dostać.
Radzę Ci zajechać do ASO i pokażą Ci dokładnie jak on wygląda, raczej mają na półce. U mnie najpierw przynieśli i pokazali (chodziło mi o jego wysokość), a dopiero potem zdecydowałem się od razu na zakup, nawet bez sprawdzania swojego starego.
Co do EGR-a oczywiście, że go wyczyszczę, dodatkowo mam zamiar zdemontować i wyczyścić cały dolot z gó****nej czarnej mazi przy okazji tej wymiany.
Pozdrawiam
![n :peace:](./images/smilies/023.gif)