Witam
Jest to mój pierwszy temat na forum, wiec proszęo wyrozumiałość. Używałem szukajki do znalezienia przyczyny mojego problemu, lecz nic nie znalazłem. A mianowicie posiadam Audi A4 2.5 TDI 180 KM Quattro. I to właśnie quattro jest przyczyną dla której postanowiłem otworzyć nowy temat związany z czujnikiem braku paliwa. Problem polega na tym, iż czasami(niezawsze), gdy moja Kochana audi ma mniej niż 1/3 baku(około 1-szej kreski za czerwonymi) samochód parokrotnie mi zgasł i odmówił kontynuowania dalszej jazdy. Winą było oczywiście zapowietrzenie układu paliwowego. Dodam przy tym, ze jest to moja 2 VP44, gdyż wcześniej nie czytając tego forum postanowiłem wymienić pompe ze względu na to samochód robił to samo ąz załatwiłem pompe. Wracając do głównego wątku, gdy samochód zgasł dolałem mu 50 litrów ropy zacząłem odpowietrzać i samochód odpalił(a nie chciałbym przez pompke lub czujnik załatwić znowu pompy). Byłem z tym na komputerze i co jakiś czas wskakuje mi błąd typu (czujnik braku paliwa nr. 05A1). Niestety w modelach quattro zbiornik jest inaczej rozwiązany i posiadam pompke paliwa pod tylną kanapą za fotelem pasażera kierowcy.I dlatego moje pytania do Was(eskpertów) są następujące.
1. Czy błąd czujnika paliwa nr. 05A1 to to samo co błąd 1441 czujnika G210?.
2. Czy pompka paliwa w quattro i czujnik G210 jest taki sam jak w zwykłej przednionapędówce?
3. Czy przy 50 litrach w zbiorniku wejscie od czujnika powinno wskazywać 430 omów (gdyż słyszałem, że przy powyżej 2/3 baku nie powinno tyle pokazywać)
4. Oraz jak w 100% sprawdzić czy zepsuta jest pompka czy czujnik(430omów przy pełnym zbiorniku a 100 omów przy małej ilości, a może odwrotnie)?
Dodam jeszcze, że mierzyłem dzisiaj wyjście z tej pompki przy 50 litrach i pokazywało 429 omów. Zrobie drugi pomiar jak będzie poniżej połowy i napisze relacje. Na razie jeżdże i tankuje co około 200-300 , ale trzeba być bogaczem żęby tak ciąglę jeździć:(. Proszę o wyrozumiałość i przemyslane odpowiedzi. Głównie chodzi mi oto, aby naświetlić jakie są różnice między quattro, a zwykłą audicą
![Smile :)](./images/smilies/001.gif)
. Przepraszam za lekki chaos w tekście, lecz jestem zdesperowany tym, że mogę zepsuć przez to kolejną pompę. Z góry dziękuje wszystkim za odpowiedzi.
Niżej zamieszczam zdjęcie jak wygląda bak w A4 (dla tych którzy nie wiedzią):
![Obrazek](http://img12.allegroimg.pl/photos/oryginal/14/39/84/55/1439845550)