Kiedys w mojej C3 tez myslalem nad xenonami ale postanowilem ze pojde inna droga.
Po 1 przy zmianie przodu na front od A200 udalo mi sie zakupic nowe reflektory,gdzie odblysniki sa w idealnym stanie.
Po 2 w kazdej C3 instalacja reflektorow nie jest oparata na przekaznikach,wiec warto zainwestowac w taki sprzet,gdyz napiecie cienkimi oryginalnymi przewodami,przechodzac przez czesto juz przypalone styki przelacznika zespolonego drastycznie spada,u mnie bylo to ok 11 Volt,na przekaznikach obecnie jest ok 14 V +/- . Producenci markowych żarowek podaja ich dane techniczne własnie przy takim napieciu,a przepisy nakazuja test przy najnizszym napieciu 13,2V co swiadczy juz o słabym ładowaniu alternatora.
Po 3 polecam dobre markowe żarówki np: Philips X-treme Power,bardzo dużo białego światła z lekka niebieska poswiata, na dowod dobrego swiecenia cytat policjanta z mojej ostatniej kontroli drogowej ,,xenony bez atestu?"
Po 4 jesli kupowac nowe światła to tylko orginalne Hella lub Bosch,ostatnio na aukcji widzialem nowe ok 100zł za sztuke wiec cena okazyjna ale naprawde warto.
Polecam takie rozwiazanie niz kupowanie Chinskich HID xenonow za kilka stów ktore moga przestac swiecic juz po kilku miesiacach.