.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lis.2024 20:41:07

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [100 c4] nie odbija dźwignia kierunkowskazów
PostNapisane: 18.lut.2011 21:28:18 
Użytkownik

Auto: 100 C4 AAH
Witam, zastanawia mnie czemu nie odbija mi dźwigienka kierunkowskazów. Czy może to być spowodowane wymianą kierownicy na jakieś chińskie pseudo-sportowe gówno (przez poprzedniego właściciela)? Czy coś w samym mechaniźmie dźwigienki raczej i tam szukać?
Oryginalną kierownicę też mam, ale pod spodem jest coś ułamane, pewnie po przełozeniu i tak nie będzie działały kierunki prawidłowo. Ma ktoś moze zdjęcie jak wygląda oryginalna kiera od spodu? Patrzyłem zdjęcia z allegro, ale akurat na żadnym dobrze nie widać tego, potrzebowałbym z profilu.
Dodatkowe pytanie: jak jest przeniesione zasilaie do klaksonu? Masa przez wieloklin, a +12 przez tą małą miedzianą wypustkę pod kierownicą?
Wolę się wszystkiego dowiedzieć zanim zacznę rozkręcać, bo długie dłubanie na dworze w samochodzie przy tych temperaturach mnie nie bawi za bardzo :P
PS. Kiere mam bez airbaga.

Tytuł:
PostNapisane: 18.lut.2011 21:31:43 
Użytkownik

moderatorze widzisz i nie przenosisz ?:P co do dzwigni tez tak mialem , to co trzymie sprezynke sie ukruszylo wiec sama dzwigienka , co do klaksonu to wypustka mosiezna o oring na obudowie trze :)

Passat b5
80 b3 - i'm driving oldschool !:)

Na Teutatesa :)

Tytuł:
PostNapisane: 18.lut.2011 22:32:03 
Użytkownik

Okej, to jutro rozbieram. Dam znac co i jak jak juz bedzie po. Pzdr

Tytuł:
PostNapisane: 20.lut.2011 14:29:18 
Użytkownik

W moim przypadku było tak, poprzedni właściciel zamontował sportową kierownicę hella, była przykręcona w taki sposób że dolna "belka" nie była prostopadle, a lekko odchylona w lewo. Przy okazji demontażu zegarów zdjąłem i ją. Okazało się że powodem takie a nie innego montażu właśnie była pozycja trzpienia odpowiadającego za odbijanie kierunków. W innej pozycji montażu naby odbijał prawidłowo tylko jeden kierunek, drugi niestety nie odbijał wcale. Tak więc jeśli masz podobnie to spróbuj zdemontować kiere i nabę - jeśli tak że dwa ci nie odbijają to piter_dh ma rację.
Pzdr

Tytuł:
PostNapisane: 21.lut.2011 19:56:19 
Użytkownik

Masakryczna pogoda, wymieniłem kierownicę na oryginalną, przy okazji przekonałem się dlaczego nie mam klaksonu :( Niestety kierownica którą mam ma ułamany ten trzpień i też kierunki nie odbijają. Pogoda jak się polepszy to będę kombinował dalej, bo zimno jak nie wiem co.

Strefa czasowa: UTC + 1