.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 26.lut.2025 16:12:33

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19.mar.2011 14:13:31 
Użytkownik

Auto: C7
A ja bym poczekał na nową a4.
Jesli miałby kupowac ośke to wybrałbym 320d :D

Tytuł:
PostNapisane: 23.mar.2011 07:22:41 
Użytkownik

hej
nie wiem jaką wersję silnikową masz na myśli ale wiedz, że jest coś takiego jak Limited Edition, wersja która przy atrakcyjniejszej cenie zawiera kilka ważnych i cenionych dodatków w standardzie (np lakier metalik lub perłowy, ksenony, czujniki parkowania z tyłu, podłokietnik itp)
Sęk w tym że Limited Edition ogranicza się do kilku wersji silnikowych tj. 2.0 TFSI 180 KM 6-G w benzynie, 2.0 TDI 143 KM 6-G lub Multitronic w dieslu.
Do tych wersji nie można zapomnieć o servotroniku, jak jeździsz na trasie to o tempomacie. W miarę potrzeb i możliwości możesz zastanowić się nad "Komfortem" jaki daje bluetooth, kierownica wielofunkcyjna czy podgrzewane fotele.
Ja polecam sportowe fotele i sportową kierownicę bardzo lubię te dodatki i poprawiają wygląd wnętrza.
Pozdrawiam
Vincent

Tytuł:
PostNapisane: 23.mar.2011 23:45:10 
Użytkownik

Z przydatnych dodatków to fotochromatyczne lusterka w poprzedniej miałem w tej niema i ubolewam mam jak w stary kaszlu dźwigienkę w lusterku porażka (kupiłem używaną i chytrus Niemiec nie wziął tej opcji za 30 euro ) nawigacja nie wiem ile dopłacisz ale nie warto w każdej za parę stówek wgrasz najnowsza mapę z ostrzeżeniami o radarach w firmowej kiszka nie wiem jak jest z mapą na Polskę w mojej nie ma ale nie spodziewał bym się cudów. większość bajerów komputera pokładowego to tylko zabawka po zapoznaniu się z tym jak działa więcej nie użyjesz. Tempomat przydatna rzecz. Wielostrefowa klimatyzacja to chyba jest coś dziwnego w pomieszczeniu 1,5 na 1,5 m maja być 3 rożne temperatury szkoda kasy myślę że opcja dla naiwniaków. Światła xenon przydatna rzecz lepiej świeca niż audi standardowe. Kombi to możesz sobie kupić jakieś g.. jeśli jesteś przedstawicielem handlowym oczywiście klasyka sedan to podstawa. Jeśli stać cie na nowe audi to tę nowa lodówkę raz na 4 lata Ci przewiozą za 35 zł nie wiele stracisz i poobdzierasz lakieru na tylnym spojlerze. Do ciągania przyczep to też trochę dyskusyjne po drewno do lasu i tak tym nie polecisz a sprawę lodówki już opisałem. Pakiety oświetlenie uważam za przydatne (caming living home niezły bajer mi się podoba) zaawansowane multimedialne to sprawa gustu, jak wolisz, jeśli jesteś purystą dźwiękowym to i tak będziesz miał w tle podkład 2.0 TDI. Przydatna jest elektryka pełna z bagażnikiem dział ok. Co do quattro zalecanego szeroko to nie wiem. Tak szybko się nie zakopiesz jak starą fiestą bo esp zadziała. Zona na terenówkę z napędem (ma dość swobodne podejście do jazdy i to się sprawdza zawsze wyjedzie) i ma jedna zaletę można go wyłączyć w audi chyba nie można. Co uważam za porażkę to 6 biegów. jednego w środku mogło by już nie być na moje oko to trójka jest zbędna chyba jej jeszcze nie włączyłem choć czwórkę sobie przypominam że chyba z kilka razy użyłem. I to było by na tyle tyle życzę powodzenia przy zakupie i zadowolenia z zakupu

Tytuł:
PostNapisane: 24.mar.2011 08:13:34 
Użytkownik

Auto: A8 D3
minsk a nie lepiej za te same pieniądze kupić ciut starsza A6 ale za to ful wypas.Przecież po wyjechaniu z salonu już jesteś w plecy i to nie mało,pewnie ładną audiczke C5 by kupił.Ale jak musi być nowy to przecież to Twoje pieniądze i zrobisz z nimi co zechcesz.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 24.mar.2011 10:09:00 
Użytkownik

odwieczny dylemat - nowy czy używany ale z bogatszym wyposażeniem :)

Tytuł:
PostNapisane: 25.mar.2011 10:28:55 
Użytkownik

no tak dylemat byl, ale koniec koncow padlo na nowe a4... z roznych przyczyn... i jednak sedan. wiem, byc moze bede zalowal, ale patrze na to podobnie jak lord4.

Tytuł:
PostNapisane: 29.mar.2011 15:08:20 
Użytkownik

Auto: 1992 Urs4, 1994 UrS4, 1996 RS2, 1997 S6+
Panel srodkowy w A4 B8 bez navi wyglada strasznie..
A Audi bez quattro to jak BMW fwd... :)
A4 B8 AVA jest piekna - patrz moja :)

Tytuł:
PostNapisane: 04.kwi.2011 17:08:49 
Użytkownik

Auto: A5 BMW X3
W sobote miałem jazdy testowe A5 sportback i pomijając układ napędowy poradze ci tak, zanim kupisz A4 koniecznie przetestuj BMW 3 ;)
a najlepiej to poczekaj do pażdziernika na nową BMW 3 :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 07.kwi.2011 13:00:46 
Użytkownik

Zamiast pakować kasę w zbędne bajery, weź żonę na jakieś ekstra wakacje i kup jakieś porządne ubezpieczenie AC. Co ci po bajerach jak ci auto zwiną.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1