.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 26.lut.2025 16:13:46

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 09.kwi.2011 08:52:25 
Użytkownik

lucas3512 napisał(a):
emcior napisał(a):
ładne doinwestowane 2,2 niedawno poszło w kraku za około 7000 zl, także są tam coś warte :)

Są coś tam warte, ale dla konkretnego klienta.
Jak dla mnie w takim modelu brak Q, znacząco obniża cenę. :peace:
Nie twierdzę, że się nie sprzeda za np. 7k, każde auto ma swojego kupca ;)

Coupeta w konkretnym stanie,ale na razie to kokosów na tym nie będzie!Trochę się za tym rozglądałami widziałem kilka niezłych na naszych blachach a cena była całkiem przystępna ;)

Tytuł:
PostNapisane: 10.kwi.2011 20:23:46 
Użytkownik

Auto: A4 B6 AVB
byłby jeszcze ktoś tak miły i mi wycenił mniej więcej?! troszkę ucichło.

dzięki za pomoc tym, którzy podjeli temat

Tytuł:
PostNapisane: 10.kwi.2011 20:29:25 
Użytkownik

Popatrz na strony niemieckich ogłoszeń i sam sobie wycenisz. Właściciele wołają skrajnie dziwne ceny za te auta, bez względu na stan. Bierz to auto abyś za jakiś czas nie pisał, że ktoś je sprzątnął...

Hobbystycznie Tecnam 2006T, Cessna 150/152, Wilga, Piper.

Tytuł:
PostNapisane: 10.kwi.2011 20:44:42 
Użytkownik

Auto: A4 B6 AVB
właśnie jestem jeszcze w komfortowej sytuacji bo właścicielka długo myśli. (oni troche wolniej myślą ogólnie :)

a co do niemieckich ogłoszeń i ichniejszych cen to naprawde nie wiem jak się nimi sugerować. cazsami tam auto wystawione za 4500 euro w podobnym stanie wisi na allegro za 1500 zł. poza tym jak wiadomo oni raczej mają wybujałą fantazję co do tych swoich wyliczeń dlatego chętnie bym się dowiedział od Was rzetelniej ile warte jest rzeczywiście u nas. w końcu siedzicie troche w temacie dłużej niż ja. to ile jest warta dla nich i u nich lekko mi wisi :D

Tytuł:
PostNapisane: 10.kwi.2011 20:59:04 
Użytkownik

czego jeszcze więcej chcesz ...wróżenia z fusów? Rynek niemieckich oldtimerów jest najbardziej stabilny jaki znam - podziel potem ich ceny przez dwa i masz odpowiedź ile weźmiesz za auto w Polsce pod warunkiem że jego stan będzie odpowiadał temu niemieckiemu. Przy odrobinie szczęścia trafisz na pasjonata to zapłaci ciut więcej, a jak będziesz krzyczał jak za zboże to zamrozisz pieniądze na lat kilka.
Biorąc pod uwagę, że za 10k ciężko sprzedać ładne Porsche 924 o właściwościach jezdnych dla tego audi nie dostępnych, frajdzie z jazdy nieporównywalnie większej i znaczku na masce - to nie wróżę ci sukcesu.

Nie będę też bawił się we wróżbitę Macieja(choć jak widać przed chwilą mam nieśmiałe próby) ..jak pewnie zauważyłeś koledzy również wyszli z takiego założenia i chyba mądrzej się nie da - po kilku zdjęciach, braku stabilnego rynki oldtimerów w Polsce i przy sporadycznym występowaniu tego typu aut w stanie zbliżonym odpowiedź może być jedna - ...uj go wie.

Ja nie dałbym za takie auto więcej niż 8k (a za quatrro dużo bym dał), wolałbym A200 c3q. Za niedużo większą kasę idzie wyrwać w DE w123CE, prosiaka 924, czy inne.

Tytuł:
PostNapisane: 10.kwi.2011 22:46:06 
Użytkownik

Generalnie to na handel tak sobie, niekoniecznie pójdzie od ręki. Musiał byś trafić ma miłośnika czy kogoś kto po prostu czuje ducha tamtych czasów... no chyba że cena będzie dobra.

Ewentualnie tak jak napisałeś na początku, zostawić w rodzinie..

było: Passat B5 FL awx, A6 C4 1.9 TDI, MERCEDES 814 6.o D, Golf Ǝ 1.8, Polo II, Renault Safrane 2.1TD, Vectra B 2.0, Poldek,Łada,126P

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1