.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 26.lut.2025 15:47:22

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 22.kwi.2011 18:41:46 
Użytkownik

ja dodam od siebie ostatni grosz - w 20 letnim aucie bez względu na doinwestowanie (no chyba że ktoś wymieni 100% podzespołów na nowe) takie elementy jak:
- przewody paliwowe
- przewody ukł. chłodzenia
- układ hamulcowy
- sprzęgła / skrzynie biegów / elektronika

z racji wieku wykruszają się i klękają jeden po drugim.
I czy ktoś włoży worek $ czy dwa worki $ nic na to nie poradzi.
Trzeba po prostu jeździć i na bieżąco naprawiać / wymieniać.
Nie kupować padliny, ale też nie płacić chorych cen.

Bo z tego co się orientuje w klubowych malinach, jestem jedynym (lub jednym w z niewielu) z właścicieli aut z motorem V8, który założył min. nową fabrycznie chłodnicę wody, nową gruchę podciśnienia, nowe czujniki prędkości obrotowej - inni to klienci części "nowych" używanych części - pasiaka, radomiaka i podobnych

A sprzedając nie chciał bym z siebie robić wariatą z ceną 200% rynkowej.

Tytuł:
PostNapisane: 23.kwi.2011 21:03:46 
Użytkownik

Auto: Totalnie Dymiąca Idea
Zioolko,
Masz 101 % racji.

Tytuł:
PostNapisane: 29.kwi.2011 09:03:10 
Użytkownik

Auto: Coupe turbo quattro
j@cek napisał(a):
maccthepimp napisał(a):
mariuszj0808 napisał(a):
Frolik napisał(a):
Nie wierzę w tanio i dobrze. Moje prawo.
Jakby było tanio i dobrze, dawno by sie sprzedała.

bo może każdy klepie w klawiaturę dupy nie ruszy żeby obejrzeć i może dlatego tanie dobre auta wiszą w ogłoszeniach , gitmar chciał kupić ese to jeżdził i oglądał a połowa forum piane biła bo tanie to pewnie złom ,kupił tanie i dobre ale nikt poza nim dupy nie ruszył żeby obejrzeć ,kolejne auto a8 ze świnoujścia też zainteresowanemu się nie chce pojechać obejrzeć , jak braciak chciał kupić auto to nie problem było siąść w samochód i pojechać w drugi koniec polski ,za swoją esą też na koniec polski pojechałem i problemu nie było ,więc jak ktoś chce kupić to niech siada w samochód i jedzie oglądać bo nikt mu na tacy rodzynka nie poda

Dobrze prawisz, ja tak samo nie pojmuję, po co pytać się na forum o dane auto, zakładać temat i nie pojechać obejrzeć...

Na dodatek niektórych strasznie boli, że ktoś kupi ten sam model za połowę tego co dał drugi i też jeździ, często wcale nie gorzej :D przykre

Mario,
Masz u mnie 0,5 litra dobrej WÓDKI :D :D :D

pamiętam jak swoje Coupe kupowałem, wpierw właściciel wystawił ją na AKP, bicie piany że wcześniej kolo pisał że silnik mu oliwe pije, więc oczywiści motor kaput wg. opinii wszechwiedzących znawców zdjęć ;)
pojechałem tam i z powrotem 800km, kupiłem, bańkę oleju na zapas, w domu wymieniłem uszczelniacze i oliwy nie pił, kupetę mam do teraz i nie żałuję :peace:
dla mnie osobiście nie jest problemem odległość bo jak coś mi się spodoba to mogę ze Śląska na Pomorze jechać, gorzej z prawdomównością i kompetencjami sprzedającego :/

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1