witam
w mojej wannie pojawił się ostatnio problem z pompa wspomagania, maglownica oraz hamulcami...
1. Wyciek na pompie wspomagania od strony kola pasowego, na obudowie oraz na śrubach i przewodach nie widać żadnych wycieków. Słyszalne piszczenie łożysk.
2. Co jakiś czas pojawia się problem z hamulcami tzn twardy pedał i brak hamulców, wtedy muszę mocno wciskać pedał żeby była jakaś reakcja.
3. Ostatnim problemem jest peknieta osłona maglownicy. Już zakupiłem nową ale wydaje mi się, że sama wymiana uszczelniaczy nie pomoże. Poza tym słyszalne strzały w maglownicy przy ostrym skrecie w lewo.
PS. Wyczytałem na forum, że pompa wspomagania w środku ma 6 tłoki do wspomagania kiery a 2 do hamulców, więc od tego bym zaczął szukać. Wydaje mi się, że te dwie rzeczy można ze sobą powiązać.
PS.2. Jest sens regenerowania pompy wspomagania i maglownicy czy jednak poszukać innych? Jeśli innych to czy pasuje magiel od wszystkich modeli C4? Wspomaganie raczej od C3 bo pasek klinowy nie wystepuje w nowszych modelach.
PS.3. Zalany czerwony olej
PS.4. Jeśli będę kupować używaną pompę to na co zwracać uwagę? to samo pytanie tyczy sie maglownicy...
dzięki z góry za wszelkie sugestie