Witam wszystkich,
to moj pierwszy post na stronie audi klubu - postaram sie pisac do rzeczy.
oto auto o ktore chodzi:
http://www.premiumcars.pl/cars/213
sprzedaje je moja znajoma (raczej dalsza niz blizsza stad moja ostroznosc)
sprzedaje auto bo stracila prawko na dwa lata... wiadomo za co.
1. sprawdzilem carfax - wyjechalo po 6 tysiacach ze stanow. w opisie SZKODA CALKOWITA - podobno handlarze maja patenty na obnizanie wartosci auta, tak zeby ten dostal pieczatke FULL DAMAGE, zeby taniej bylo wyjechac z autem ze stanow ---->czy to prawda, ze sa takie patenty?!
Kolezanka mowi ze byl robiony tylko blotnik i prog. Mozliwe ze wymieniane drzwi ale nie pamieta (sic!).
2. bylem z autem w aso ZASADA na grochowskiej. Miernik lakieru wskazuje dokladnie te elementy, ktore wymienila kolezanka, poza tym zadnych usterek, wad, palacych sie kontrolek, komputer powiedzial, ze wszystko gra. Przeglad przed kupnem za 450zł wykazuje ze z autem wszystko ok - uklad kierowniczy, geometria, uklad hamulcowy itd, itp.
Moje pytanie brzmi:
Na ile taki przeglad jest wiarygodny? Czy zdarzaja sie jeszcze sytuacje w ktorych sprzedawca placi lapowke przy takim przegladzie w aso, zeby wynik wyszedl na jego korzysc? Po podlaczeniu auta do komputera, ten wykazal tylko historie z Polski - czy tylko ta jest dostepna, bo tak dziala oprogramowanie czy tez mogla zostac skasowana?
Przepraszam za ta prywate, ale dodam, ze moja nadmierna ostroznosc bierze sie bardziej z racji tego, ze bede tym autem wozil 7-miesieczna corke, niz historia carfaxu.
Bardzo prosze o rychla odpowiedz. Jesli, ktos z Was uwaza za konieczne kolejna diagnoze auta i chcialby sie tego podjac, to bardzo prosze o tel. 509 192 011.
Z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam,
Paweł