Abramo napisał(a):
Szczerze to jak dla mnie te autka są bez sensu, ani to jakoś mega wygodne, słabo to jeździ, pali jak smok, prawdopodbnie autem tym przez 90% czasu użytkowania będzie jeździło 2 osoby. Więc po co taki samochód? Rozumiem może się podobać i możliwe że będzie potrzebne jako holownik np. łódki. Siedziałem i jechałem raz q7 testówką v12 nie powiem jedzie to przyjemnie ale słabo się prowadzi druga sprawa to wygląda jak czołg a w środku naprawdę nie ma za wiele miejsca jak na rozmiary zewnętrzne. W Gl nie siedziałem nie jechałem ale miałem możliwość podróżowania jako pasażer ml w164 i co mnie przeraziło to jakość plastików wewnątrz tragedia nie wiele lepsze niż w żony e83 a tam jest kiła i mogiła. Druga sprawa strasznie głośno było w środku w zakresie prędkości 160-180 km/h w q7 jest o wiele lepiej.
Zgadzam się w 100% .Dodam jeszcze tyle od siebie audi do tej pory nie poprawiło bo nie potrafi pękającej i wbijającej się w klatkę piersiową deski rozdzielczej. Merc GL od ML tak wcale bardzo dużo się nie rożni , rdzewieje tak jak ML .Zdecydowanie wygodniejszy od Q7 .Choć mnie prywatnie wnętrze się nie podoba. Zresztą zawsze do porównywania Q7 używali ML a GL zawsze był porównywany do Toyoty LC V8 i ją bym wybrał. Ewentualnie tka jak ktoś napisał zwykłą G klasę bo ona tka naprawdę nie wiele ma wspólnego z GL. Zgodzę się z przedmówcami ,że BMW bije i Merca i audi na głowę pod każdym względem moim zdaniem oprócz jednego...awaryjności.Poczytaj na forum BMW jak klną na elektronikę ( akumulatory itp.) w X5 i X6 ale poza tym miodzio autko. Tak samo jak LR , naprawdę fajnie się tym jeździ , ale niestety psuje się strasznie. Podsumowując trudna decyzja.