.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lis.2024 23:53:52

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 25.lip.2011 21:50:08 
Użytkownik

zegar napisał(a):
Meszrum, wozisz dokumenty? to niezla fuche zalapales :diabel:

skoro napisales ze bedziesz latal po 200 km/h na tempomacie, to domyslam sie ze chyba nie w PL, :P
tempomat u Ciebie jest "zwykly" czy taki ktory np wyhamuje auto jesli pojawi sie przeszkoda przed nim? wogole sie nie orjetuje co do A3 wkladali...

a co do reszty wyposazenia... co tam na pokladzie masz?

myslalem, ze w moim c5 odczyta sie przebieg ze sterownika, ale skoro nie...
to chyba nie ma sensu wydawac 200 zl na nowy "kabel" skoro vg 311 zrobi to samo?

fucha niezła... wożę też czarną pelerynę.

wyposażenie jest w zasadzie standardowe dla Ambition - sportowe zawieszenie, 17", pakiet skórzany [kierownica perforowana trójramienna, gałka biegów i ręczny - skóra], fotele sportowe, alarm fabryczny, tempomat, Concert II, Climatronic.
jak widać - niezbyt wiele.

nowy kabel ma sens tylko wtedy, gdy będziesz się przesiadać na platformę z pełnym CANem.

Anthem Advanced 1

:P(|)

Tytuł:
PostNapisane: 26.lip.2011 20:14:59 
Użytkownik

Auto: a3 quattro
@meszrum: Jestem pod wrazeniem tego całego szczegółowego info, ktore zamiesciles po zakupie swojego a3. Jak to czytam, to mi to uswiadamia ilu rzeczy nie wiem. :)
Ale do rzeczy - bo ja jednak zdecydowalam sie szukac A3 w benzynie, 2.0 fsi, wersja ambition jak najbardziej :) I mam pytanie, czy moze wiesz czy w tej flocie Daimlera nie mieli jakiś innych egzemplarzy (w tym stylu co szukam) na sprzedaz? :)
To, co sprzedaja w komisach to w wiekszosci jakis zlom ekstremalny. Szukam tez na stronach niemieckich, ale fajne furki od prywatnych sprzedawcow (zakladam, ze komisy niemieckie ie roznia sie jednak wiele od polskich) czasem sprzedaja sie tego samego dnia - unbelievable!
Bede wdzieczna jesli masz jakies info o samochodach z floty D.
Pozdrawiam! :-)

@2rafal7: moze daj zonie pare lekcji, skoro uwazasz, ze moglaby jezdzic lepiej ;)

Tytuł:
PostNapisane: 26.lip.2011 20:27:25 
Użytkownik

Laguna II sie poddała, teraz czas na Focusa :D. Co ja kobite będę uczył, ciężko je nauczyć tego "fachu" i dlatego też kupiłem jej prostego benzyniaka 1.6, nie żadne turbo diesle bo to zarypąc nie jest łatwo jak sie nie ma pojęcia, tutaj leje paliwo i odjeżdźa :peace:

- Audi A6 Avant BES 2.7T manual + soft - ukradli :(
- BMW 528iA Touring 97r
- BMW 540i6 Touring technoviolett - 95r
- Lexus GS430

Tytuł:
PostNapisane: 26.lip.2011 20:43:40 
Użytkownik

Diesle wymagaja innego podejscia, ale nie przesadzajmy, to nie jest fizyka kwantowa... Zona niewinna - koledze sie po prostu nie chce. :peace:
A laguny w ogole szybko sie poddaja... ;)

Tytuł:
PostNapisane: 27.lip.2011 14:55:20 
Użytkownik

fantyna napisał(a):
@meszrum: Jestem pod wrazeniem tego całego szczegółowego info, ktore zamiesciles po zakupie swojego a3. Jak to czytam, to mi to uswiadamia ilu rzeczy nie wiem. :)
Ale do rzeczy - bo ja jednak zdecydowalam sie szukac A3 w benzynie, 2.0 fsi, wersja ambition jak najbardziej :) I mam pytanie, czy moze wiesz czy w tej flocie Daimlera nie mieli jakiś innych egzemplarzy (w tym stylu co szukam) na sprzedaz? :)
To, co sprzedaja w komisach to w wiekszosci jakis zlom ekstremalny. Szukam tez na stronach niemieckich, ale fajne furki od prywatnych sprzedawcow (zakladam, ze komisy niemieckie ie roznia sie jednak wiele od polskich) czasem sprzedaja sie tego samego dnia - unbelievable!
Bede wdzieczna jesli masz jakies info o samochodach z floty D.
Pozdrawiam! :-)

@2rafal7: moze daj zonie pare lekcji, skoro uwazasz, ze moglaby jezdzic lepiej ;)

raczej mało prawdopodobne, żeby w PL sprzedano jako samochód służbowy FSI. 90% flot korpo to 1.9TDI, a 10% to 2.0TDI.
Daimler ma chyba obecnie wystawione 2 sztuki 8P 2.0TDI - o ile się nie mylę, to nie są niestety Ambition [są na otomoto].

2.0FSI jest stosunkowo rzadkie, nawet jak na D. pozostaje Ci chyba zatem wycieczka za granicę.

niemieckie komisy są zupełnie inne, aniżeli te w PL. kupiłem dla siebie i bliskiej rodziny kilkanaście samochodów [Audi/VW/BMW] w D - wszystkie w komisach [za wyjątkiem jednego].
o ile w PL miałem 5% skuteczności [1 z 20 samochodów], o tyle w D skuteczność jest na poziomie 40-45%. pamiętać należy, że mam duże [astronomiczne] wymagania odnośnie używanych samochodów.

Anthem Advanced 1

:P(|)

Tytuł:
PostNapisane: 31.lip.2011 19:47:00 
Użytkownik

@meszrum - dziękuję za info! :)
Chwilowo nie mam czasu jeździć po komisach niemieckich, więc śledzę ogłoszenia na na stronach niemieckich, ale oczywiście jak pojawi się tylko cos interesującego, to czasem w tym samym dniu ogłoszenie jest nieaktualne!
Co do komisów u naszych zachodnich sąsiadów, to wiele osób przestrzegało mnie przed takimi komisami, które prowadzone są przez panów, którzy mogą pochodzić znad Bosforu. Czy kiepska reputacja tureckich komisów faktycznie potwierdzona jest przypadkami zakupu wybrakowanego towaru czy to bardziej jakieś polskie przesądy? Może ktoś coś wie na ten temat?
Znalezienie odpowiedniego używanego samochodu to naprawdę trudna sprawa i strasznie absorbująca... :<

Tytuł:
PostNapisane: 24.paź.2011 21:30:00 
Użytkownik

Witam. Tak się składa fantyna, że też szukam A3 2.0 fsi tylko raczej z 2003/04 i zgadzam się z Tobą, że jest to nie lada wyzwanie. Informuj proszę na forum jak idą poszukiwania (ja planuje zakup w lipcu za rok). A propos Turków to czy polecacie giełdę pod Berlinem. Kolega strasznie zachwala, ale ja jestem nieufny. Powodzenia fantyna. Meszrum dzięki za info.

Tytuł: Re: A3 "śliczny Szwajcar" - może ktoś rzuci okiem i do
PostNapisane: 01.gru.2013 13:06:19 
Użytkownik

Czy ktoś z osób siedzących w temacie mógłby rzucić okiem na to ogłoszenie, obejrzeć fotki i powiedzieć mi o co ewentualnie powinienem pytać właściciela? http://otomoto.pl/audi-a3-1-9tdi-klimat ... 45654.html To co mnie się rzuciło w oczy od razu to brak naklejki EURO 4 na szybie, a auto przecież sprowadzone z Niemiec. Chciałbym jednak zebrać konkretne argumenty, żeby przycisnąć sprzedającego - cena jak za ten rocznik też nie jakaś specjalnie rewelacyjna, a samochód błyszczący jak psie j... już wzbudza we mnie podejrzenia. Proszę Was o opinie.

Tytuł: Re:
PostNapisane: 01.gru.2013 15:20:30 
wodnik szuwarek

rk07554 napisał(a):
witaj. kwestię motoru pomijam. średnie spalanie 7 litrów jest możliwe ale w dwulitrowym dieslu a nie 150 konnej benzynie.

Nie powielaj stereotypów. Zależy gdzie i jak ktoś jeździ. W poprzednim 2.8 ACK (193KM) na trasie miałem średnią 7,5-8,5l/100km przy prędkościach 100-120km/h. Jak się spieszyłem to i 10l było mało, ale wtedy nie było mocnego na trasie. Rekord spalania jaki osiągnąłem był 6,9l, ale to były próby "czy się da" - cała trasa 90km/h. Oszczędność na paliwie była, ale dostałem też mandat za prędkość - w zabudowanym też miałem 90k/h :)

Audi A6 C4 ACK 2.8 manual avant quattro + LPG BRC, '97, Europa Blue Mica - "Kaprys" - sprzedane
Audi A6 C4 ACK 2.8 manual avant, '96, Ming Blue Mica - "Smoczek" - rozbite, sprzedane

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1