fantyna napisał(a):
@meszrum: Jestem pod wrazeniem tego całego szczegółowego info, ktore zamiesciles po zakupie swojego a3. Jak to czytam, to mi to uswiadamia ilu rzeczy nie wiem.
Ale do rzeczy - bo ja jednak zdecydowalam sie szukac A3 w benzynie, 2.0 fsi, wersja ambition jak najbardziej
I mam pytanie, czy moze wiesz czy w tej flocie Daimlera nie mieli jakiś innych egzemplarzy (w tym stylu co szukam) na sprzedaz?
To, co sprzedaja w komisach to w wiekszosci jakis zlom ekstremalny. Szukam tez na stronach niemieckich, ale fajne furki od prywatnych sprzedawcow (zakladam, ze komisy niemieckie ie roznia sie jednak wiele od polskich) czasem sprzedaja sie tego samego dnia - unbelievable!
Bede wdzieczna jesli masz jakies info o samochodach z floty D.
Pozdrawiam!
@2rafal7: moze daj zonie pare lekcji, skoro uwazasz, ze moglaby jezdzic lepiej
raczej mało prawdopodobne, żeby w PL sprzedano jako samochód służbowy FSI. 90% flot korpo to 1.9TDI, a 10% to 2.0TDI.
Daimler ma chyba obecnie wystawione 2 sztuki 8P 2.0TDI - o ile się nie mylę, to nie są niestety Ambition [są na otomoto].
2.0FSI jest stosunkowo rzadkie, nawet jak na D. pozostaje Ci chyba zatem wycieczka za granicę.
niemieckie komisy są zupełnie inne, aniżeli te w PL. kupiłem dla siebie i bliskiej rodziny kilkanaście samochodów [Audi/VW/BMW] w D - wszystkie w komisach [za wyjątkiem jednego].
o ile w PL miałem 5% skuteczności [1 z 20 samochodów], o tyle w D skuteczność jest na poziomie 40-45%. pamiętać należy, że mam duże [astronomiczne] wymagania odnośnie używanych samochodów.