.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 26.lut.2025 22:32:47

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Decyzją podjęta! Kupuję A6 C5 :)
PostNapisane: 11.sie.2011 15:37:08 
Użytkownik

Witam,

Na początku pozdrawiam wszystkich uczestników forum. Jako nowy proszę o tolerancję ;)
Jak w temacie, po jeździe Golfem i Corollą podchodze do zakupu Audi A6 C5! Na pewno kombi z silnikiem 1,9. Z chęcią posłucham rad wyjadaczy forum i zapytam o modele.
Co sądzicie o:
http://otomoto.pl/audi-a6-audi-a6-1-9-t ... 35449.html (facet nie handluje samochodami, ale często zmienia bo jak powiedział "nudzą mu się", pytanie dlaczego?)
lub
http://moto.allegro.pl/audi-a6-i1757210154.html (facet twierdzi że oba przednie błotniki do malowania z powodu rdzy, bity? )

Wdzieczny będę za każdą uwagę. Na co dokładniej patrzeć przy zakupie A6 C5 19 TD.

Podrawiam,
Michał

Tytuł:
PostNapisane: 11.sie.2011 16:10:33 
Ja jestem za drugim, bynajmniej gośćiu powiedział żę coś trrza zrobić a nie że to igła itp... Nie koniecznia bity, poprostu ciut zaniedbany :):

EDIT: uważać czy nie kopci, czy jest elastyczny (czytaj daje rade), i czy klekocze jak dobre TDI :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 11.sie.2011 16:13:30 
Użytkownik

MielewskiPoland napisał(a):
Ja jestem za drugim, bynajmniej gośćiu powiedział żę coś trrza zrobić a nie że to igła itp... Nie koniecznia bity, poprostu ciut zaniedbany :):

EDIT: uważać czy nie kopci, czy jest elastyczny (czytaj daje rade), i czy klekocze jak dobre TDI :peace:

Kolego, na tym Forum panuje taka zasada, że jeśli nie mamy nic do powiedzenia i nie możemy pomóc w danym temacie- nie zabieramy głosu.
Nie spamuj proszę.

Tytuł:
PostNapisane: 11.sie.2011 17:24:52 
martab99 napisał(a):
MielewskiPoland napisał(a):

Kolego, na tym Forum panuje taka zasada, że jeśli nie mamy nic do powiedzenia i nie możemy pomóc w danym temacie- nie zabieramy głosu.
Nie spamuj proszę.

Dobra, no problemo :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 11.sie.2011 20:19:03 
Użytkownik

Osobiście zacząłbym od auta, które jest świeżej sprowadzone. Jednak jazda po naszych drogach robi swoje. Czy malowany itd to już na miejscu można stwierdzieć. Autko z Białej ma fotki z których nic nie wynika. Zacznij od Siedlec, primo postaraj się sprawdzić VIN, jeśli niedawno przyjechał, to może coś tam będzie do odczytania. Może śmieszne, ale zapytaj w obu przypadkach czy auto ma katalizator.

Hobbystycznie Tecnam 2006T, Cessna 150/152, Wilga, Piper.

Tytuł:
PostNapisane: 11.sie.2011 22:20:19 
Użytkownik

Jutro jadę zobaczyć oba. Pierwsze idzie te z Siedlec. A co jaśniej chodzi w tym katalizatorem? :) I jakiej odpowiedzi mam/powinienem się spodziewać.

Tytuł:
PostNapisane: 12.sie.2011 10:05:21 
Użytkownik

pewnie chodzi o to iz katalizator przy przebiegach j/w robi sie niedrozny, spaliny nie maja odpowiedniego przelotu i auto jest powolne nieco....

dlaczego jedziesz najpierw do siedlec? masz po drodze, czy auto bardziej Ci sie podoba?

znalalem blisko siedlec fajne (moim zdaniem A6)
jest w kombi, jest 1.9tdi etc
moze warto obejrzec...
http://allegro.pl/show_item.php?item=1757214256

PS: na pierwsze poltora zdania nie zwracaj uwagi, nie jest to A6 po lifcie i nie jest to egzemlarz kolekcjonerski :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 12.sie.2011 10:39:56 
Użytkownik

Nie podales kwoty jaka chcesz przeznaczyc na auto.
Kumpel mial jechac do wroga min. po ta http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/show ... abNumber=1
Ale nie wiem czemu bal sie wyjazdu do niemiec pomimo ze kilka aut bylo zacnych.
A co do zakupu to najwazniejsze zeby auto nie mialo wypadku, pozniej sprawdz silnik i reszte.
A co do ogloszenia podanego przez kolege "zegar" to mnie odrzuca opis w stylu szok, od dziadka, milion wykrzyknikow i ogolna napinka.
Podchodzil bym do tego auta jak pies do jeza :D

pozdr.

Tytuł:
PostNapisane: 12.sie.2011 11:39:14 
Użytkownik

Chciałbym się zmieścić pomiędzy 20-25k. Nic więcej, bo zdaję sobie sprawę że coś w auto też trzeba włożyć na początku ;)

Te auto podane przez "Zegara" widziałem na allegro. Dzwoniłem do człowieka już wcześniej. Mimo, że ładne to facet chce za niego 25k + opłaty. A to rok 2000.

A czemu oglądam akurat z "bloku wschodniego"? Wyjeżdżam na parę dni do rodziny w te strony i Siedlce, Łosice i okolice będą po drodze ;)

Tytuł:
PostNapisane: 12.sie.2011 12:22:41 
Użytkownik

hahah wiem ze opis wypieszczony na maxa az odpycha :D

wszystkie ą ę ć ó etc.

ja to nie patrze na takie smieszne opisy, bo ludzie to naprawde potrafia,
po zdjeciach doszedlem do wniosku, ze warte obejrzenia a jak kolega bedzie w siedlcach to rzut beretem.

ale skoro dzwoniles i chce 25 tysi + oplaty to sory, dajmy spokoj.

to jedz, ogldaj co tam znaalazles i podziel swoimi spostrzezeniami z ogledzien

powodzenia :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 12.sie.2011 20:01:28 
Użytkownik

Dobra, byłem u tego z Siedlec. Auto z zewnątrz ok, ale w środku zmasakrowane trochę. Wyświetlacz przy zegarach słabo wyświetla. Jazda próbna wykonana. Silnik i turbina działa ;) ale miałem uczucie ze "nosi" trochę auto, tak jakby było pod lun nadsterowne. Cieżko mi opisać, czy powodem moga być niskoprofilowe opony i 17 calowe, mega szerokie opony. Facet zejdzie do 20k.
Byłem tez w Białej oglądać drugie. Wizualnie podobne jak te z Siedlec. W środku dużo dużo lepiej. Normalne ślady zużycia ale naprawdę ok. Żadnych przetarc siedzeń czy dziur. Facet jeździ służbowo fiatem dukato i ma drugie auto Dla siebie,(V50). Audi jeździła żona z dziećmi do szkoly i do pracy (tak wiem wiem stara spiewka). Jazda próbna ok.sprzeglo łapie pod sam koniec!!! On podobno tak jeździ od początku i mechanik twierdzi ze nie ma sensu do tego dokładać. Sprzedawca twierdzi, ze regenerowal ostatnio turbine i przy jedynce i dwójce słychać taki charakterystyczny swist, to normalne? Co mnie martwi to nadkola są złe żalozone i widać ze pojawiaja sie drobne ślady korozji. Przednia szyba w rogu peknieta. Po tym jak mu wymienilem te wszystkie wady powiedziałem na końcu ze jak na stacji diagnostycznej nic złego nie wyjdzie to daje 17k i biorę ża gorowke. Pomarudzil i powiedział ok.

Co sądzicie? Bo czeka mnie długa noc.

Tytuł:
PostNapisane: 12.sie.2011 20:03:27 
Moderator

Auto: 4x Audi
Powiedz które to auto z Białej.

Jest S4 B5 AGB
Garage Our Cars

Tytuł:
PostNapisane: 12.sie.2011 20:09:10 
Moderator

Auto: V70
ronnie77 napisał(a):
Wyświetlacz przy zegarach słabo wyświetla

Taką mają wadę, że się potrafią posypać, naprawa kosztuje "parę groszy".

Cytuj:
miałem uczucie ze "nosi" trochę auto, tak jakby było pod lun nadsterowne. Cieżko mi opisać, czy powodem moga być niskoprofilowe opony i 17 calowe, mega szerokie opony.

tak
Cytuj:
sprzeglo łapie pod sam koniec!!! On podobno tak jeździ od początku i mechanik twierdzi ze nie ma sensu do tego dokładać.
czasem faktyczie tak jest i już
Cytuj:
Sprzedawca twierdzi, ze regenerowal ostatnio turbine i przy jedynce i dwójce słychać taki charakterystyczny swist, to normalne?
turbiny czasem świszczą :)
Cytuj:
Co mnie martwi to nadkola są złe żalozone i widać ze pojawiaja sie drobne ślady korozji.
tu niedobrze:/

Tytuł:
PostNapisane: 12.sie.2011 20:20:34 
Użytkownik

Gustav napisał(a):
Powiedz które to auto z Białej.

Daj cynk które to Audi. Biała to zagłębie Audi, ale też małe miasto, gdzie wszyscy się znają...Być może za chwilę dowiesz się Twojej chwili prawdy... :)

Tytuł:
PostNapisane: 12.sie.2011 20:33:33 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
emge napisał(a):
ronnie77 napisał(a):
Wyświetlacz przy zegarach słabo wyświetla

Taką mają wadę, że się potrafią posypać, naprawa kosztuje "parę groszy".

Cytuj:
miałem uczucie ze "nosi" trochę auto, tak jakby było pod lun nadsterowne. Cieżko mi opisać, czy powodem moga być niskoprofilowe opony i 17 calowe, mega szerokie opony.

tak
Cytuj:
sprzeglo łapie pod sam koniec!!! On podobno tak jeździ od początku i mechanik twierdzi ze nie ma sensu do tego dokładać.
czasem faktyczie tak jest i już
Cytuj:
Sprzedawca twierdzi, ze regenerowal ostatnio turbine i przy jedynce i dwójce słychać taki charakterystyczny swist, to normalne?
turbiny czasem świszczą :)
Cytuj:
Co mnie martwi to nadkola są złe żalozone i widać ze pojawiaja sie drobne ślady korozji.
tu niedobrze:/

Ślady korozji wcale nie muszą świadczyć o wypadkowej przeszłości a o używaniu auta w trudnym terenie. Najprostszy miernik lakieru odkryje prawdę, a niestety B5/C5 etc nie mają tak grubych o dobrze zabezpieczonych blach jak ich poprzedniki.

Tytuł:
PostNapisane: 12.sie.2011 21:20:54 
Użytkownik

Poczytalem trochę i rozmawiałem z ludźmi i wydaje mi się ze sprzeglo i dwu mas do wymiany w tym aucie z Białej. Blotniki,szyba, i inne drobiazgi i trochę się robi.
Jadę jutro zobaczyć to: http://otomoto.pl/audi-a6-1-9-tdi-banan ... 61916.html

Naprawiony link

A tutaj link do auta z Białej, stoi przy grzybowej http://moto.allegro.pl/audi-a6-i1757210154.html

Ostatnio edytowano 12.sie.2011 22:37:03 przez ronnie77, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 12.sie.2011 22:23:21 
Użytkownik

ronnie77 napisał(a):

bez kropki na koncu.

Tytuł:
PostNapisane: 13.sie.2011 09:10:44 
Użytkownik

Auto: było
Sprawdź dobrze wahacze bo w A6 to plecak pełen przygód. :D Faktycznie z Polskimi drogami radzą sobie tylko oryginalne, a to spory wydatek jak na początek. Ileż to obecnych tu Kolegów przerabiało historie z oryginałami z Allegro które wytrzymywały po 1000km jeżeli w ogóle. Najgorsze jest to że rzadko kiedy psuje się jedna sztuka...

Tytuł:
PostNapisane: 13.sie.2011 21:50:56 
Użytkownik

http://moto.allegro.pl/audi-a6-1-9-tdi- ... 14256.html obejrzałem dzis ten egzemplarz. Z zewnątrz ładny, z lekkimi planami na masce. Opony totalnie łyse. Sprzedawca chce 24k +opłaty. Sprzeglo późno łapie ale poza tym ok. W środku bardzo zadbany. Rok produkcji 1999, pierwsza rejestracja 2000.
Odrzucilo mnie jak chłopak powiedział, ze ma do sprzedania za 20k tez audi A6 zarejestrowana z silinkiem 2,5 td, ale skrzynia i silnik wlozony 1,9 td!! Ma podobno jakiegoś mechanika który z angielskich rozbitkow silniki przekłada do zachodnich audi. Nie chciałem wiedzieć już nic wiecej na tematp tego modelu i historii wykonanych przeróbek.

Tytuł:
PostNapisane: 13.sie.2011 22:25:02 
Użytkownik

Wiesz co? Mam nadzieję,że koledzy z Białej na mnie batów nie poślą - oni są na tym forum miłośnikami OOOO. Ala za cholerę nie rozumiem dlaczego szukasz auta akurat tam na wschodzie, gdzie większość jest naprawianych jak najtańszym kosztem i najczęściej w stodole na pieńku. Po za tym im głębiej na wschód, tym drożej - po prostu nie kumam.
Bywam w tamtych rejonach od początku swojego istnienia i wiem sporo na ten temat. Nie chcę się więcej rozpisywać, aby post nie poleciał - po prostu dla mnie szukanie problemu, a nie auta.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1