.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.lut.2025 15:52:48

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 B5 1.9TDi]problem z hamulcem
PostNapisane: 17.sie.2011 23:16:46 
Użytkownik

Może taki problem już się pojawił wcześniej, chociaż przejrzałam tematy i nie znalazłam dokładnie takich objawów jak w moim aucie, było kilka podobnych.
Chciałam jednak poprosić o opinię i pomoc. Problem pojawia się przy hamowaniu z małej prędkości. Kiedy zaczynam naciskać pedał hamulca, na samym początku, pojawia się jakby opór, słychać wtedy jakby dziwne chrobotanie, zgrzytnięcie? trwa to chwilę i następnie daje się już docisnąć pedał do końca i normalnie zahamować. Dodam, że na razie pojawia się to nie za często i bez jakiejś specjalnej powtarzalności, ale w ciągu dnia potrafi się zdarzyć z 5 razy i więcej więc zaczęło mnie to niepokoić. A no i nie wiem czy to ważna informacja, ale problem pojawił się po wymianie zawieszenia, wcześniej nigdy mi się to nie zdarzyło.
Czy to początek czegoś poważnego? czy zagraża bezpieczeństwu jazdy? Od czego powinnam zacząć, żeby dowiedzieć się co jest problemem?

Z góry dzięki za każdą pomoc i radę. Nie bardzo wiem jak się do tego rozsądnie zabrać.

Tytuł:
PostNapisane: 21.sie.2011 12:10:01 
Użytkownik

Witam,

Tak to z pewnością może zagrażać Twojemu życiu i zdrowiu - tak jak z lekarstwami.
Samochód na podnośnik, czy kanał i do roboty, bo coś się złego dzieje.
POZD
rr

Strefa czasowa: UTC + 1