.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 03.lut.2025 08:00:44

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 1.9 TDI] Dziwny dźwięk
PostNapisane: 10.wrz.2011 14:21:40 
Użytkownik

Witam serdecznie!
Otóż kupiłem ostatnio sprowadzoną z Holandii Audice A4 1.9 TDI 99r w automacie. Podczas przeglądu okazało się iż wymaga wymiany dwóch górnych lewych wahaczy. Zostawiłem samochód i dwa dni potem go odebrałem z nowymi wahaczami. Ale pojawił się problem. Na drugi dzień ruszyłem w trasę i po chwili jazdy zacząłem słyszeć jakieś dziwne postukiwanie (można by je porównać do szybko obracającego się wiatraka, który nagle został wyłączony i wyhamowuje go opór powietrza). Nie jest to dźwięk tłoczącego się metalu, to takie bulgoczące coś z lewej strony. Udziela mi się zwłaszcza kiedy już trochę jeżdżę autem i przy skrętach w lewo. Mechanik powiedział mi że możliwe że to łożysko, ale nie na 100%. A wy co myślicie?? Czy ktoś tak miał po zamontowaniu nowych wahaczy??

Z góry dziękuje za odpowiedź:D Pozdrawiam :)

Tytuł:
PostNapisane: 10.wrz.2011 16:27:15 
Użytkownik

Auto: Audi
Musisz bardziej opisać ten dźwięk, bo trudno wywnioskować cokolwiek z twojego opisu. Słychać to z obrotem koła? Im szybciej tym bardziej? Czy na nierównościach?

Tytuł:
PostNapisane: 10.wrz.2011 16:31:13 
Użytkownik

Ciężko to opisać, różnie dźwięk pojawia się raczej jak chwile pojeżdżę i po skręcam sporo w lewo, jak już zaczyna to staje się coraz mocniejszy. Nie umiem go opisać za bardzo. Ale im większa prędkość tym bardziej słychać.

Tytuł:
PostNapisane: 11.wrz.2011 11:44:04 
Użytkownik

Auto: Audi
Kiedy usłyszysz ten dźwięk spróbuj podnieść auto i zakręcić kołem lewym i prawym. Możliwe że już wtedy usłyszysz ten sam dźwiek. Mi pasuje na łożysko, ale zagwarantować nie moge, bo sam tego nie słyszałem.

Strefa czasowa: UTC + 1